Płyny do higieny intymnej

Ziaja Intima, Płyn do higieny intymnej (różne rodzaje)

• 27 marca 2025 o 21:41
    Zwyczajny żel
    Zwyczajny żel do higieny intymnej. Myje i nie podrażnia. Nie podrażnia, ale też nie nawilża. Zapach delikatny, ale nic specjalnego. Miałam wersję intima neutral. To co mnie denerwowało to konsystencja, jest bardzo gęsta i ciężko wydobyć ją z opakowania. Zwłaszcza przez ten korek, przydałaby się pompka.
  • 26 lutego 2025 o 15:07
    Drogeryjny żel nic specjalnego
    Choć Ziaja Intima kusi niską ceną i dostępnością, jego skład nie jest idealny dla osób ze skłonnością do infekcji lub wrażliwą skórą. Jeśli zależy Ci na delikatnej pielęgnacji, lepiej poszukać produktu o łagodniejszym składzie, bez drażniących detergentów.
    Zalety:
    • Zapach ładny
    Wady:
    • Może powodować podrażnienia – U osób z wrażliwą skórą lub skłonnością do infekcji intymnych płyn może wywoływać pieczenie, suchość lub dyskomfort.
    • SLS w składzie – Niektóre wersje zawierają Sodium Lauryl Sulfate (SLS), który może wysuszać i naruszać naturalną florę bakteryjną.
    • Brak delikatnych składników pielęgnujących – Formuła nie zawiera wystarczająco dużo substancji nawilżających i łagodzących, które mogłyby przeciwdziałać ewentualnym podrażnieniom.
  • 22 lutego 2025 o 14:16
    Wersja brzoskwiniowa lepsza.
    Testowałam wersję brzoskwiniową (piękny zapach!) i konwaliową (również ładny zapach). Płyn zamknięty jest w ładnej plastikowej buteleczce. Jego konsystencja jest żelowa ale dość lejąca, dlatego szkoda że nie zawiera pompki. Działanie tego produktu oceniam na dobre- delikatnie myje, odświeża, nie podrażnia. Podczas stosowania brzoskwiniowego płynu nie zauważyłam żadnych niepożądanych efektów i byłam bardzo zadowolona. Co do konwalii (naszczęście tym razem kupiłam małą wersję), to zauważyłam nieprzyjemną dolegliwość. Płyn sam w sobie przypadł mi do gustu ale po zastosowaniu przy pierwszym oddawaniu moczu czułam delikatne pieczenie które zaraz przechodziło ale działo się tak za każdym razem po zastosowaniu wersji konwaliowej. Dodatkowo produkt jest wydajny, tani i naprawdę łatwo dostępny. Na początek radziłabym kupić tą mniejszą buteleczke, gdyż tak jak napisałam wyżej wersja brzoskwiniowa sprawdza mi się świetnie, a konwaliowa nie do końca.
  • 31 lipca 2024 o 18:05
    Dobry płyn w niskiej cenie
    Płyn jest raczej rzadki ale wydajny. Przyjemnie pachnie. Nie podrażnia delikatnych intymnych sfer. Zużyłam już dwa opakowania i chętnie kupię kolejne. Butelka mogłaby być z pompką albo przynajmniej płaską zakrętką, by można było postawić go na głowie i wykorzystać do końca, ale nie jest to konieczne, tak też da się korzystać. Kiedyś płyn był szeroko dostępny w róznych wariantach, ostatnio coraz mniejj ich widzę w sklepach, ale wciąż są dostępne. Nie kosztują dużo i są dostępne w róznych pojemnościach. Ja wolę te duże - są bardziej opłacalne.
  • 22 lipca 2024 o 10:11
    Płyn do higieny intymnej na 7/10
    Ogólnie rzecz biorąc, jestem całkiem zadowolona, ale jest kilka rzeczy, które warto zauważyć. Na początek, płyn jest naprawdę delikatny. Używałam go regularnie i nie zauważyłam żadnych podrażnień czy dyskomfortu, co jest dużym plusem. Przyjemnie pachnie melonem. Z drugiej strony, konsystencja mogłaby być trochę gęstsza. Mam wrażenie, że przez to zużywam go szybciej niż inne produkty tego typu. Mimo że mógłby być nieco gęstszy i tańszy, to nadal uważam, że warto go wypróbować. Daję mu 7/10.
    Zalety:
    Wady:
    • konsystencja produktu

Zobacz także inne Płyny do higieny intymnej