Płyny do higieny intymnej

Venus Uroprotect, Hipoalergiczna emulsja do higieny intymnej z prebiotykami 'Żurawina + kwas mlekowy'

• 27 stycznia 2024 o 11:32
    Bardzo dobry produkt do higieny
    Żel dostępny w hipermarketach i drogeriach za około 9 zł. Produkty do higieny intymnej stosuję regularnie i nie mam wobec nich jakichś szczególnych wymagań. Mają myć i odświeżać. Nie mam skłonności do podrażnień. Opakowanie nieprzezroczyste z wygodną pompką. Emulsja ma gęstą konsystencję, dobrze się pieni i jest bardzo wydajna. Pachnie delikatnie, przyjemnie, rzeczywiście wyczuwam żurawinę. Łagodnie oczyszcza i odświeża. W składzie ma kwas mlekowy i ekstrakt z żurawiny. Niestety znajdują się tutaj też PEG-i. Poza tą jedną wadą, nie ma się tu do czego przyczepić. Podsumowując, produkt jest tani, wydajny, ładnie pachnie i spełnia swoje zadanie - oczyszcza okolice intymne. Możliwe że kupię ponownie i chętnie wypróbuję inne kosmetyki do higieny intymnej od Venus.
    • Opakowanie z pompką
    • Działanie (oczyszczenie, odświeżenie)
    Wady:
    • PEG-i w składzie
  • 16 grudnia 2022 o 9:34
    Jest ok.
    Opakowanie to biała butelka o pojemności 500 ml. Jest nieprzeźroczysta więc tylko wagoeo można ocenić ile jest produktu. W górnej części nieco się zwęża, dzięki czemu lepiej leży w dłoni. Wyposażona jest w pompkę co bardzo ułatwia aikację produktu. Działa ona bez zarzutu, nie zacina się, nie pluje i dozuje odpowiednią ilość produktu. Szata graficzna może i skromna, ale mi to nie przeszkadza. Pojawiła się oczywiście żurawina. Żel jak dla mnie ma neutralny zapach, delikatny, raczej nie czuję tu żurawiny. Konsystencja żelowa, dość gęsta dzięki czemu nie spływa z rąk i zyskuje na tym wydajność. Żel ma jasny kolor, taki mleczny. Tworzy delikatną pianę. Skład nie za długi, na drugim miejscu SLS, połowa jest pochodzenia naturalnego. Mamy tutaj ekstrakt z żurawiny, chlorheksydynę o właściwościach antybakteryjnych, kwas mlekowy oraz prebiotyki. Działanie oceniam pozytywnie. Żel dobrze oczyścił i odświeżył okolice intymne. Po jego użyciu nie czułam żadnego dyskomfortu w postaci swędzenia, podrażnień czy przesuszenia skóry. Nie spowodował również reakcji alergicznych.
  • 10 maja 2021 o 21:15
    Jak my się lubimy!
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Świetny produkt, który wspomaga i zapobiega infekcją. Dobrze odświeża, fajnie się pieni, super pachnie i jest wydajny. Podany w porządnym opakowaniu, nie ma również problemu z dostępnością, łatwo wpaść na niego podczas zwykłych domowych zakupów.
    • działanie
  • 16 lutego 2020 o 0:18
    Emulsja
    Ślicznie pachnie, mam ja pół roku, bardzo wydajna, Jestem mega zadowolona co do jakości, konsystencji i zapachu natomiast kompletnie nie dziala na to co powinno hehe nie wiem co więcej dodać bo nie da się zamieścić recenzji gdyż jest zbyt "lakoniczna" więc tyle.
    • Konsystencja
    Wady:
    • Nie zauważyłam zmiany co do działania produktu.
  • 20 stycznia 2020 o 12:32
    Dobre oczyszczenie i pielęgnacja
    plusy: + w miarę przyjemny zapach + dobrze się pieni + dobrze oczyszcza + łagodzi podrażnienia minusy: - rzadka konsystencja inne cechy, których nie biorę pod uwagę przy ocenie: - słaba dostępność - niewydajna + niska cena + opakowanie z pompką