Bardzo dobra, zwłaszcza jesli cierpisz na nawracające infekcje pęcherza.
Używam tej emulsji naprzemiennie z produktami Lactacyd.
Jako, że cierpię na nawracające infekcje pęcherza - a zbadałam się już na wszelkie możliwe sposoby, żurawina jest w mojej diecie obecna cały czas, dużo piję, ubieram się, to i tak co najmniej raz na miesiąc złapie mnie to okropieństwo.Zauważyłam jednak, iż to, jakiego używam produktu do higieny intymnej ma OGROMNY wpływ na to, czy ta infekcja wystąpi czy też nie - i jeśli już, to jaki będzie jej przebieg.
Emulsję od Venus kupiłam przez zupełny przypadek, jednak ten przypadek uznaję za jeden ze szczęśliwszych w moim życiu (tak samo, jak ten z kulką Nivea, kupnem perfum na mega promocji no i przeprowadzką teściowej do innego kraju ;)).
Produkt zamknięty jest w sporej, plastikowej butelce z pompką - nie zacinającą się, dodajmy. Szata graficzna bardzo prosta, ale w tym wypadku nie gra ona najmniejszej roli - jest estetycznie i praktycznie, nie wyślizguje się z dłoni, a to jest najważniejsze.
Emulsja jest kremowa, pieni się, ale w normalny sposób - bez efektu pianowego potwora czy pralki z firankami i sypniętym od niechcenia proszkiem.
Zapach jest delikatnie żurawinowy, ale jest przyjemny i daje poczucie świeżości. Myje bardzo dobrze, pozostawia okolice intymne czyste i świeże.
Emulsja zawiera dwa ważne dla kobiety składniki: kwas mlekowy oraz wyciąg z żurawiny. Dzięki temu wszelkie podrażnienia zostają złagodzone, mamy działanie antybakteryjne, zaś newralgiczne okolice są chronione przed infekcjami. Jak to się ma w praktyce? Ano tak, że rzeczywiście dzięki długotrwałemu stosowaniu (połączonego oczywiście z nawadnianiem i suplementacją) udało mi się uniknąć infekcji. Mam jedno opakowanie tej emulsji na dokładnie 2 miesiące i wówczas przez bite dwa miesiące mam święty spokój, ba! nawet i po skończeniu tejże nigdy nie przyplątało się żadne paskudztwo! :). Gdybym mogła, to używałabym jej cały czas, no ale niestety, zdobyć ją u mnie jest ciężko - w moim mieście jest tylko w jednym sklepie (!), a i to nie zawsze.
Jestem pod wrażeniem, naprawdę działa, jest delikatny dla wrażliwej skóry,wspaniale myje i odświeża, ogólnie rzecz biorąc, doskonale dba o okolice intymne, a przy tym jest wydajny i niedrogi.
Jeśli masz problemy z infekcjami, to polecam Ci ten produkt - nie zawiedziesz się!