Serum i maski do ciała

Eveline
Złote serum wyszczuplająco-modelujące
Eveline Slim Złote Serum Modelujące 250ml
Eveline Cosmetics Slim Extreme 4 D
Eveline Cosmetics Slim Extreme 4D Złote serum wyszczyplająco-ujędrniające 250 ml

• 7 maja 2023 o 18:48
    Odkąd zaczęłam regularnie uprawiać sport i wzmacniać swoje ciało zarówno ćwiczeniami cardio, jak i siłowymi, zaczęłam bardziej interesować się kosmetykami, które mogę mi pomóc w procesie ujędrniania mojej skóry. Do tej pory w ogóle czegoś takiego nie poszukiwałam w swojej pielęgnacji i nie byłam nimi zainteresowana, natomiast na półkach drogerii czy podczas przeglądania różnych stron drogerii internetowych widziałam, że jest na rynku sporo dość ciekawych propozycji. Ostatecznie zdecydowałam się na jedno z wielu proponowanych przez markę Eveline serum ujędrniających do ciała. Na pierwszy ogień poszła propozycja Slim Extreme 4D. Szczerze mówiąc nie oczekiwałam po nim spektakularnych cudów, a jedynie delikatną poprawę wyglądu skóry. Recenzowany kosmetyk został zamknięty w opakowaniu w formie tuby o pojemności 250 ml. Jest ono w kolorze złota i znajdziemy na nim grafikę wymodelowanej, wyćwiczonej kobiecej sylwetki w czarnej bieliźnie. Dodatkowo nie zabrakło tutaj wszelkich, najważniejszych informacja o kosmetyku, takich jak logo producenta, nazwa produktu, jego skład, bardziej szczegółowy opis czy zalecany sposób użytku. Cena regularna serum wynosi około 26 zł. Produkt ma kremową, lekką konsystencję oraz białą barwę, szczerze mówiąc spodziewałam się, że będzie ono bardziej żelowe. Pachnie intensywnie i miętowo zarazem. W składzie kosmetyku umieszczono między innymi złoto, olej arganowy czy kwas hialuronowy. Kosmetyk aplikowałam zawsze po kąpieli po treningu, czyli cztery razy w tygodniu. Muszę z przykrością przyznać, że wcale nie było to takie przyjemne. O ile sam proces aplikacji produktu przebiega bez problemu, ponieważ nie bieli on skóry, nie tłuści jej i dość szybko się wchłania, tak następne pół godziny po rozsmarowaniu serum to prawdziwy dramat. Kosmetyk posiada mocne działanie chłodzące skórę. Jest ono bardzo intensywne i dość trudne do wytrzymania, z pewnością nie jest ono przyjemne. Samo działanie pielęgnacyjne także nie jest jakieś rewelacyjne. Serum dość szybko znika ze skóry, także nie można powiedzieć, że zapewnia jej jakieś dodatkowe działanie pielęgnacyjne, takie jak nawilżenie czy odżywienie. Jednak zdecydowanie mogę powiedzieć, że delikatnie ujędrnia i uelastycznia skórę, co bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło. Serum modelujące od marki Eveline absolutnie nie jest kosmetykiem dla mnie. Chłodzi skórę tak mocno, że jest to wręcz nie do wytrzymania i nawet efekt uelastycznienia skóry nie jest tego wart. Polecam tylko fanom mocnego chłodu.
    • Konsystencja
    • Ujędrnia
    • Uelastycznia
    • Nie bieli
    • Szybko się wchłania
    Wady:
    • Bardzo mocno chłodzi skórę
    • Nie nawilża
    • Nie odżywia
    • Znika ze skóry
  • 22 czerwca 2021 o 18:53
    Efekt chłodzenia gwarantowany
    Tak naprawdę to uwielbiam te wszystkie balsamy 3D/4D z Eveline. Niektóre chłodzą a niektóre grzeją -do wyboru do koloru (stosowałam już chyba prawie wszystkie). Te serum akurat daje efekt lekkiego szczypania i chłodzenia - wtedy odnosi się wrażenie, że IT REALLY WORKS!!! Bardzo podobają mi się również złote drobinki, które pięknie podkreślają skórę a opaleniznę to już całkiem. Jeżeli chodzi o skuteczność/efekt to uważam,że jest te napięcie skóry i redukcja cellulitu . Oczywiście musi być regularnie stosowany plus dieta i ćwiczenia- ja tylko wtedy widzę widoczne efekty. Serum to wszytko podkręca i chyba dlatego je uwielbiam. Jedyny minus to skład. Nie jest on może idealny ale to kwestia nas samych czy chcemy używać Eveline cosmetics czy nie. W składzie znajduje się m.in DMDM Hydantoin (donor formaldehydu), który może podrażniać itd. ale jest to też konserwant, więc jest potrzebny. Różne artykuły i różne opinie. Ja staram się unikać tego składnika ale są produkty,które lubię i które mi się sprawdzają - tak jak jak ww serum. Widziałam,że Eveline wypuściło serum z dobrym skladem- przyjrzę się i wypróbuję :)
    Zalety:
    • delikatny zapach
    • złote drobinki
    • efekty
    Wady:
    • skład
  • 26 kwietnia 2021 o 6:53
    Broń masowego rażenia a walce z cellulitem!
    Świetne serum, które szybko się wchłania w skórę, pozostawiając błogie uczucie ukojenia, a do tego skóra jest jedwabiście gładka oraz pięknie mieni się drobinkami. Przy regularnym stosowaniu zauważymy, że nasze ciało jest w lepszej kondycji, znacznie jędrniejsze, a dotychczasowa problematyka związana z cellulitem powoli odchodzi w zapomnienie. Ponieważ jest to moje kolejne opakowanie, opinia pozytywna jest w pełni uzasadniona. Jedyne czego żałuję i o co mam pretensje do marki, to wycofanie peelingu z tej samej serii... Dodam, że teraz serum jest w cenie promocyjnej w Hebe, więc warto się zaopatrzyć w zapas!
    Zalety:
    • koi skórę,
    • zapach i konsystencja,
    • szybko się wchłania,
    • naprawdę działa!