Balsamy do ciała

Orientana Balsam w kostce `Imbir i trawa cytrynowa`

Orientana Balsam w kostce imbir i trawa cytrynowa 60g

• 23 grudnia 2023 o 12:44
    fantastyczny
    Balsam ma bardzo oryginalny zapach co dla mnie jest ogromną zaletą, nie znam drugiego kosmetyku, który tak właśnie pachnie. Rozprowadza się przyjemnie, wymaga masażu ciała i to jest świetne. Im dłużej się go wsmarowuje tym dłużej skóra jest miękka w dotyku
    Drogeria Natura
  • 1 marca 2023 o 19:43
    Pachnie jak cytrynowy krem do rąk z czasów PRL-u
    Forma balsamu jest intrygująca - nie dość, że kostka, to jeszcze w dodatku każdy rodzaj ma inny kształt. Oprócz tego z trawą cytrynową są jeszcze wersje balsamu z cynamonem (moja ulubiona) w kształcie babeczki i z jaśminem w kształcie kwiatka. Mają bardzo dobry, naturalny skład. Świetnie sprawdzą się jako prezent, odmienny od klasycznych kosmetyków. Trochę trudności może nastręczać rozprowadzanie produktu na skórze, ponieważ trzeba go trochę rozgrzać, żeby w ogóle go móc zaaplikować. Jeśli chodzi o samo działanie, to jest on ewidentnie kosmetykiem przeznaczonym dla skóry suchej czy przesuszonej (świetny na miesiące zimowe) - głównie dlatego, że pozostawia na skórze tłustą warstwę, która dość długo się utrzymuje i generalnie balsam w głównej mierze natłuszcza skórę. Trochę zabrakło mi efektu nawilżenia, ale aplikowany na jakiś inny preparat o działaniu nawilżającym, skutecznie uszczelnia warstwę lipidową i chroni skórę przed wysuszeniem. Ze względu na tłustą formułę stosowałam go na noc. Jego zapach jest dosyć intensywny i długotrwały. Przypomina mi zapach cytrynowego kremu sprzed lat.
    Zalety:
    • naturalny skład
    • ciekawa forma i kształt
    • dobrze natłuszcza skórę
    Wady:
    • może uczulać że względu na naturalne składniki
    • umiarkowanie wysoka cena jak na balsam
    • mało wydajny
    • trudny w aplikacji
    • intensywnie cytrynowy zapach (kwestia gustu)
    • nie nawilża zbyt dobrze skóry
    • pozostawia tłustą warstwę ochronną, która długo się utrzymuje
  • 3 listopada 2022 o 8:30
    Doskonałe odżywienie
    Kupiłam go w promocji i przyznam, że trochę obawiałam się o skuteczność takiej formy balsamu. Niepotrzebnie! Świetnie rozprowadza się po ciepłej skórze i daje natychmiastowy efekt, który utrzymuje się nawet po kolejnym prysznicu. Skóra po jego użyciu jest miękka, odżywiona i przyjemna w dotyku. Od zawsze mam problem przesuszającą się skórą oraz szorstkimi kolanami i łokciami, a po użyciu tego balsamu problem zniknął i póki co nie wraca. Dodatkowo kostka ma śliczny kształt. Jest to produkt idealny dla mnie, jeśli chodzi o działanie. Muszę jednak sięgnąć po inne wersje zapachowe, bo akurat ta mi nie odpowiada. Szkoda też, że jest tak mały, bo dość szybko się zużywa, ale w moim wypadku wystarczy użycie raz w tygodniu by dawał wspaniałe efekty, co mi się nie zdarzyło w przypadku innych produktów do ciała. Dodatkową zaleta jest opakowanie ponieważ balsam zapakowany jest jedynie w kartonik i owinięty w specjalny papier.
    Zalety:
    • ciekawy kształt kostki
    • doskonale odżywia i zmiękcza skórę
    • opakowanie bez plastiku
    • 100% naturalnych składników
    Wady:
    • Mało wydajny przy częstym używaniu
  • 29 sierpnia 2020 o 17:26
    Bardzo ciekawy produkt
    Bardzo ciekawa alternatywa dla zwykłych balsamów. Produkt po zetknięciu ze skórą zachowuje się jak olejek. Dobrze nawilża, jest wydajny i pachnie bardzo świeżo. Idealny na lato.
    Drogeria Natura
  • 28 sierpnia 2020 o 10:34
    Duże zaskoczenie
    Balsam w kostce to totalna nowosc w mojej kosmetyczce, Orientana to pierwsza firma od której poznałam tego rodzaju produkty. Balsam doskonale nawilża, nie pozostawia żadnych smug i długo utrzymuje zapach