Iwostin Purritin, Emulsja matująca (stara wersja)

• 14 grudnia 2013 o 17:03
    Ładnie pachnie, matuje, wydajny
    Jak dla mnie ten krem jest bardzo dobry. Stosuję go jednak zaledwie miesiąc, dlatego nie należy do mojego zestawu KWC. Moja cera jest bardzo wybredna, skłonna do zmian trądzikowych, świeci się w strefie T. Suche policzki. Ogólnie ciężko trafić na kosmetyk który sprosta wymaganiom mojej cery. Obecnie używam z tej serii żelu do mycia twarzy, emulsji matującej- na dzień i kremu intensywnie redukującego- na noc, i fluid matujący- jako makijaż. Efekty są!! I to jest po prostu wybawienie dla mnie...szczególnie mając 25 lat i problemy z cerą. Emulsja się bardzo dobrze spisuje pod fluidem. Cera nie błyszczy nawet po dłuższym, ciężkim dniu poza domem. -nie wysusza -ładnie pachnie -myślę, że zapobiega wydzialaniu za dużej ilości sebum, dlatego nie błyszczę się jak bombka na choince -pomocna w leczeniu drobnych zmian trądzikowych -opakowanie poręczne -bardzo wydajny (od miesiąca używam i jest jeszcze go bardzo dużo) Myślę, że warto go wypróbować. Ja ostatnio otrzymałam w prezencie dwa dodatkowe opakowania emulsjii matującej. Jeśli ktoś byłby zainteresowany kupmnem w dobrej cenie (12zł) to proszę o wiadomość Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 28 maja 2013 o 9:10
    Emulsja niematująca
    Emulsji matującej Iwostin używam od dłuższego czasu, ale jej brak skuteczności nie zależy od przeterminowania. Zacznę od plusów bo znalazłam ich znacznie mniej. + Jest ogólnie dostępna w aptekach lub sklepach internetowych + nie zatyka skóry, nie wyskakują po niej krostki + jest naprawdę wydajna; używam jej od ponad roku, może dłużej, a nadal nie mam potrzeby trzepnąć opakowaniem aby resztki spadły na dół opakowania +jest hypoalergiczna, dla skóry wrażliwej skłonnej do zmian trądzikowych + nie zawiera parabenów ani parafiny Neutralnie napiszę o cenie. Nie jest wysoka jak na kosmetyk dermatologiczny ale jeśli chodzi o działanie, nie opłaca się wydać tych pieniędzy. - przede wszystkim stopień zmatowienia skóry jest bardzo niski. Co prawda mam cerę mieszaną a partie skóry tłustej nie są bardzo tłuste, ale noszę grzywkę i oczekiwałam od kremu zmatowienia skóry na czole. Niestety mat polega na szybkim wchłanianiu się kosmetyku i uczucie matowej skóry, po której jakby nie da się rozprowadzić więcej emulsji. Ale takie uczucie towarzyszy mi maksymalnie godzinę, półtorej. Później skóra zaczyna się tłuścić i o ile przysłania ją grzywka, włosy stają się mniej efektowne gdy dotykają tłustego czoła. - nie działa przeciwtrądzikowo czy reguluje wydzielanie sebum. Nie zauważyłam poprawy kondycji mojej skóry, więc są to obietnice, które chyba każdy producent kosmetyków do cery trądzikowej chciałby (ale niekoniecznie udaje mu się) spełnić. Nie powiem, że nigdy jej nie kupię, ponieważ wyszła jej nowa wersja, ale jeśli kosmetyk jest taki jak ten, który nadal zużywam to nie skuszę się na jego ponowny zakup. Za tak słabe i krótkotrwałe matowanie spróbuję znaleźć coś innego. Używam tego produktu od: ponad roku z przerwami Ilość zużytych opakowań: 1/3
    sysa09
    23 marca 2013 o 22:01
    Niestety ;/
    Do zakupu zachęciła mnie kuzynka. mam duże problemy ze skórą, szukałam ratunku przed jej błyszczeniem. Ten produkt nie spełnił moich oczekiwań, a szkoda bo wiązałam z nim duże nadzieje. +zauważyłam, że po zastosowaniu emulsji fluid lepiej się rozprowadza, twarz wygląda na bardziej świeżą, produkt jest też bardzo wydajny, za co dałam jedną gwiazdkę. Cała reszta to totalna porażka. -produkt absolutnie nie powoduje matowienia skóry -na pewno nie działa przeciwtrądzikowo, ze stanem skóry (jej widocznymi problemami) nie robi zupełnie nic -nie zauważyłam, aby produkt regulował wydzielanie sebum -biorąc pod uwagę jego działanie cenę uważam za mocno wygórowaną Podsumowując, emulsja nie robi nic z tego, co obiecuje producent. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie
    Amnesis
    3 stycznia 2013 o 12:06
    ok
    Od dobrych kilku lat była moim niezastąpionym produktem pod fluid :) Stanowiła dobrą bazę pod makijaż, bo bez niej zauważyłam ,że uwydatniają się suche skórki a podkład gorzej się rozprowadzał... Działanie matujące oceniam jako dość średnie. Mam teraz nową wersje zobaczymy czy będzie podobna:) Używam tego produktu od: kilku lat Ilość zużytych opakowań: dużo ;)
  • 7 grudnia 2012 o 11:51
    Nie dla mnie
    Niestety nie jestem zadowolona. Emulsja za bardzo wysusza skórę, ale dla osób z ogromnym problemem tłustości mogą być zadowolone. Najbardziej przeszkadza mi to, że nie mogę na nią nałożyć makijażu.. Postanowiłam wykończyć ją stosując jako krem na noc :) PLUSY wydajna nie podrażnia szybko się wchłania MINUSY ciężko na nią nałożyć makijaż (efekt suchych placków) wysusza Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego