Wody perfumowane damskie

Avon Little Black Dress Red Edition EDP

• 18 stycznia 2022 o 1:21
    Mój klasyk
    Na opisywaniu perfum to się nie znam ale mogę napisać o trwałości. Dla mnie znaleźć perfumy które by przyjemnie pachniały w połączeniu z moim pH to ciężko. Pewne jest że nie mogą mieć w sobie nut jaśminu i bursztynu oraz w dużej intensywności wanilli. LRD używałam już kilka lat temu tylko w innym opakowaniu, stąd wiem że te nie będą cuchnęły na mnie. Prosta kwadratowa buteleczka z czerwoną naklejka z tyłu wygląda elegancko w tej swojej prostocie. Dla mnie jest to zapach słodki ale bez przesady z lekka nutą kobiecości, w swoich nutach wyczuwa się pochodzenie tych perfum z rodziny LBD... Trwałość to jakieś 5 godzin, chociaż na ubraniach na pewno zostaje dłużej, jednak aby inni też go wyczuli na pewno po tych 5 godzinach należy powtórzyć aplikacje, jest to zapach na sezon jesienno zimowy chociaż nie jest aż tak bardzo ciężki. Ale w tym sezonie jesieno zimowym pasuje na dzień, natomiast już latem psiakalabym się nim jedynie na wieczór. Myślę że dla mnie zasługuje na 4 gwiazdki.
  • 8 października 2021 o 21:25
    Witam ponownie.
    Ja: Lubię zapachy słodkie i orzeźwiające. Kwiatowe i owocowe. Zapachy cięższe zazwyczaj mi nie podchodzą, ale zdarzają się wyjątki od reguły. Większość zapachów pachnie na mnie dokładnie jak w opakowaniu. Flakon: Dość standardowy jak na serię przystało. Prostokątny, szklany. U góry czerwona, plastikowa zakrętka. W tym przypadku z tyłu flakonu jest naklejka z ładną grafiką, z przodu złoty napis, zadrukowany na flakon. Całość opakowana w czerwony kartonik, który dobrze zabezpiecza perfum. Kwestia naklejenia dla mnie zawiewa trochę tandetą i widzę, że naklejka nie jest zbyt trwała, a nie noszę ze sobą flakonu stale. Wrażenia: Little Black Dress Red Edition to nic innego jak Little Red Dress. Taki oto psikus ze strony marki. Dla mnie jest nieco mylne, ale obstawiam, że zmiana nazwy wiązała się ze zmianą jednego składnika lub po prostu chęcią odświeżenia zapachu. W moim przekonaniu zapach jest dość ciężki, z charakterem. Po aplikacji tworzy za sobą długi ogon. Rozwija się na skórze podczas noszenia, wybijają się kolejne nuty zapachowe. Tak naprawdę najmniej w całym zestawieniu wyczuwam różę, ale malina i drzewo sandałowe są bardzo intensywne. Myślę, że to ciekawa kompozycja na wieczorne wyjście, uroczyste okazje czy randkę. Ale zapach jest w moim odczuciu na tyle uniwersalny, że w okresie jesienno-ziomowym sprawdzi się na co dzień. Bardzo lubię serię zapachów sukienek. I muszę przyznać, że moje serce skradła właśnie ta, klasyczna czerwona. Choć odrobinę bije się jeszcze z limitowaną złotą, która stała się mniej dostępna. Na minus dostępność - teoretycznie u konsultantki i w wybranych katalogach. Cena z katalogu również jest wysoka, choć bez problemu zapach można znaleźć na allegro przynajmniej o połowę taniej. Typ kobiety: To kompozycja dla kobiety pewnej siebie, z charakterem. Myślę, że nie przypadnie do gustu nastolatce czy młodej dziewczynie choć wiadomo wszystko zależy od osoby. Trwałość: W tym przypadku jest to EDP, nie jak wcześniej EDT. Woda perfumowana z założenia jest bardziej trwała, ale nie widzę większej różnicy w przypadku tego zapachu. Tutaj jest bardzo dobrze, na ubraniach do paru dni, na skórze przez parę godzin. Wystarczy jedna, góra dwie aplikacje i zapach towarzyszy mi cały dzień.
    Ann9555
    28 grudnia 2020 o 11:36
    Piękne jednak ulotne
    Mam juz klasyczną wersję tych perfum, która bardzo lubie. Kiedy tylko powachalam ten nowy zapach bylam w nim zakochana. Piękny, lekki,słodki, bardzo kobiecy. Postanowiłam go mieć w swojej kolekcji. Buteleczka tak jak w klasycznej wersji jest prostokątna,różni się tylko kolorystyką. Pojemność 50 ml,za którą musimy zapłacić q granicach 40 zł więc cena atrakcyjna. Super się rozpylaja. Co do zapachu to jest on kwiatowo-owocowy. Głównie wybijają się słodkie nuty maliny i sandalowca. Róża na szczęście ginie w ich tle. Zapach naprawdę cudowny,jednak jak się okazało bardzo nietrwaly. Jestem zaskoczona bo ta seria charakteryzuje sie właśnie świetna trwałością zapachu,a tutaj takie zaskoczenie. No szkoda,bo naprawdę chętnie bym po nie siegala.
    Zalety:
    Wady:

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie