Wody perfumowane damskie

Avon Alpha for Her EDP

Nasi użytkownicy zostawili 57 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

w3nus
    18 lutego 2022 o 13:51
    Zacny owocowy przyjemniaczek
    Już sam kolor buteleczki może potencjalnie naprowadzić, jaki rodzaj zapachu znajdziemy w środku. Dla mnie Alpha pachnie po prostu kompotem z bardzo dobrych czerwonych owoców z dodatkiem malin oraz z kwiatowym tłem. O ile już na wstępie można bez problemu wyczuć malinowy akord (na mojej skórze dodatkowo usilnie wychodzi także porzeczkowo-czereśniowa nuta), tak z czasem dochodzą do niego nieoczywiste kwiatowe niuanse. Gdyby nie dodatek kwiatów, prawdopodobnie z kompozycji zrobiłby się słodki i owocowy do bólu ulep, a tymczasem zbalansowano całokształt i otrzymano całkiem przyjemne pachnidło na co dzień. Na prawdę perfumy pachną bardzo ładnie! Aromat jest słodki to fakt, ale nie przesłodzony. Czuć w nim kwiatowe tony, które dodają głębi, a drzewo kaszmirowe uszlachetnia ogół. W moim odczuciu Alpha jest dość charakterystyczna. Nie raz już zdarzyło mi się ją wyczuć na kompletnie obcych osobach. Uważam, że rozpoznawalność woni to bardzo duży atut, który pozytywnie wpływa na ponowny zakup flaszki. Trwałość średnia: zapach utrzymuje się na skórze do max 4 godzin, a na ubraniach dochodzi do 8. W niskiej cenie i ogólnej dostępności otrzymujemy perfumy komfortowe i… bardzo poprawne. Co prawda nie jest to szczyt olfaktorycznych wyżyn, ale z pewnością zasługuje na uwagę.
    W perfumerii
    kashka
    21 sierpnia 2021 o 12:46
    Nic ciekawego
    Zapach orientalny, w moim odczuciu męski. Płaski jak tanie perfumy z kiosku. Nie ma w nim nic oryginalnego. Bardzo ładny flakon. Szkoda, że nie kryje w sobie równie pięknego zapachu.
  • 25 czerwca 2021 o 23:56
    Bardzo lubię
    Perfum zaciekawił mnie swoim zapachem ba podstawie próbki zapachu na kartce katalogu. Ciężko mi określić co takiego ma w sobie ale często po niego sięgam i zawsze muszę mieć jedną buteleczke w zapasie. Te perfumy są delikatne a zarazem bardzo zmysłowe.
  • 28 grudnia 2020 o 15:08
    Kobiecy
    Skusiłam się na zakup tego perfumu po powąchaniu strony zapachowej w katalogu Avonu. Akurat perfum był na promocji - 45 zł, więc nie odstraszyła mnie jego cena. Perfum jest bardzo seksowny i kobiecy, idealnie nadaje się na wieczorowe pory i jesienno-zimowe miesiące. Jest trwały na ubraniach, czuć go przez pewien czas. W zapachu można wyczuć maliny i coś orientalnego. Na pewno minus za cenę, ponieważ 90 zł to bardzo dużo jak na taki perfum. Niestety nie jest już w sprzedaży w Avonie a szkoda.
    • nuty zapachowe
    Wady:
    • zbyt wysoka cena bez promocji
    • nie jest już dostępny w Avon
    W perfumerii
  • 6 listopada 2020 o 21:50
    Jeśli byłyby tak ładne jak opakowanie byłyby hitem
    Niestety tak jak w tytule jeśli zapach byłby taki jak opakowanie byłby hitem , niestety czegoś zabrakło . Perfumy nie są złe ale niczym sję nie wyróżniają , ot taki zwyklaczek na codzień . Trwałość ok , projekcja jak dla mnie znikoma . Cały czas takie same . To co podoba mi się w nich najbardziej to wspomniany przepiękny solidnie wykonany flakonik , sugerujący luksus a dostajemy przeciętność. Szkoda
    • Przyzwoita trwałość
    Wady:
    • Zapach powtarzalny
    • Nijaki szybko się o nim zapomina
    U konsultantki

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie