Emulsje, esencje i boostery

Laneige Cream Skin Toner & Moisturizer Toner Toner

• 1 września 2024 o 22:50
    Spodziewałam się więcej
    Po przeczytaniu wielu pozytywnych opinii, postanowiłam wypróbować Laneige Cream Skin Toner & Moisturizer. Produkt obiecywał intensywne nawilżenie i wielofunkcyjne działanie jako toner i krem nawilżający w jednym, jednak moje odczucia są dość mieszane. Pierwsze wrażenie było obiecujące – produkt ma lekką, płynną konsystencję, która dobrze się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu na skórze. Dodatkowym atutem jest przyjemny, subtelny zapach, który sprawia, że aplikacja staje się jeszcze bardziej relaksująca. Niestety, mimo tych zalet, efekt nawilżenia nie spełnił moich oczekiwań. Skóra jest delikatnie nawilżona, ale brakuje mi tego głębokiego uczucia nawodnienia, jakie można by oczekiwać po produkcie w tej cenie. Podsumowując, Laneige Cream Skin Toner & Moisturizer sprawdzi się u osób z mniej wymagającą cerą, które szukają lekkiego nawilżenia. W moim przypadku produkt nie dostarczył wystarczająco intensywnego efektu. Jest przyzwoity, ale nie wart swojej ceny, biorąc pod uwagę moje potrzeby.
  • 30 stycznia 2024 o 18:49
    Świetny !
    Ten tonik nawilżający, który ostatnio zdenkowałam, zasługuje na pełne uznanie. To absolutnie fantastyczny produkt, który spełnił moje oczekiwania pod każdym względem. Po pierwsze jego konsystencja jest wspaniała. Jest to gęsta i treściwa woda, która nie znika po sekundzie. Było to dość luksusowe uczucie na twarzy. Ale co najważniejsze, tonik skutecznie nawilża skórę, pozostawiając ją miękką, gładką i pełną blasku. Zauważyłam, że moja skóra stała się bardziej elastyczna po regularnym stosowaniu tego produktu. Zużyłam go jakiś tydzień temu i już czuję że mi go brak. Ten tonik naprawdę robi różnicę. Gdyby nie to, że chcę teraz przetestować inny kosmetyk tego typu, to bym biegła po niego do sklepu. Muszę wspomnieć o tym, że jest to bardzo wydajny produkt. Wystarczy kilka kropel aby skóra była ukojona i zaopiekowana.
    Zalety:
    • serio nawilża
    • wydajny
    • wygodne opakowanie
    • super konsystencja
  • 22 września 2023 o 12:31
    Must have
    Trafiłam przypadkiem, ale bardzo szybko się polubiliśmy. Ma cudowną, mleczną konsystencję, używa się go naprawdę przyjemnie. Świetnie tonuje skórę po myciu i od razu daje boost nawilżenia. Czasem wystarczy tylko on, bo naprawdę radzi sobie z nawilżeniem świetnie przez cały dzień. Przy tym jest wydajny, przy stosowaniu 2 razy dziennie od września, mam jeszcze ponad połowę opakowania.
    Zalety:
    • uczucie natychmiastowego nawilżenia
    • działanie długotrwałe
    Wady:
    thequre
    31 marca 2023 o 9:36
    Na 4+
    Moja cera: dojrzała (48 lat), mieszana z tłusta strefą T, suchą i wrażliwą na pozostałej części. Tonik zakupiłam z polecenia i chęci uspokojenia skóry po zabiegach kwasami, wizyt u kosmetyczki. Niestety na podrażnioną, nadreaktywną skórę okazał się niewystarczający, po nałożeniu skóra szczypała, była zaczerwieniona, choć przeznaczony jest dla najbardziej wrażliwych i suchych typów skóry i ma działanie nawilżające i łagodzące. U mnie nie poradził sobie na pierwszych etapach podrażnienia, dopiero po jakimś czasie, kiedy skóra wracała do normy, czułam, że nie podbija nadreaktywności. Jego formuła jest dość dziwna, bo teoretycznie nie powinien (wg opisu producenta) zostawiać tłustej warstwy, ale coś zostawia..., nie wiem, czy tłuszcz, czy specyficzny sposób nawilżenia...? Trudno mi to nazwać. Do wyrobu tego toniku liście herbaty zbiera się raz w roku i uprawia w cieniu, aby zachować biały kolor, który maksymalizuje ilość zawartych w nich aminokwasów oraz silnych naturalnych środków nawilżających. Sam tonik ma kolor mleczno biały, jest bezzapachowy. Zamknięty w szklanej buteleczce. Ja nie zakupię go ponownie, bo coś mi w nim nie pasuje i nie widzę po nim jakiejś cudownie nawilżonej i wygładzonej skóry.