Emulsje, esencje i boostery

Lumene Valo Esencja Hialuronowa Z Vit C 30 ml
LUMENE Valo Esencja Hialuronowa z Witaminą C 30ml

• 7 lutego 2025 o 10:10
    jest glow jak w nazwie
    Marka Lumene ma wiele świetnych kosmetyków a w mojej ocenie jest bardzo mało znana. Jednym z moich ulubionych kosmetyków jest właśnie ta esencja. Zamknięta jest w ładnym opakowaniu a do tego ma bardzo przyjemny zapach. Konsystencja jest dosyć gęsta, zdecydowanie bardziej niż serum. Mimo tego, że jest gęsta całkiem szybko się wchłania. Skóra jest nawilżona, rozświetlona i prezentuje się bardzo zdrowo i promiennie. W dni bez makijażu pomaga żeby skóra wyglądała na wypoczętą. Jest to bardzo wydajny produkt dlatego jest wart swojej ceny.
    Zalety:
    • daje efekt glow
    • wydajny
  • 5 października 2023 o 15:21
    Zamiast serum
    Emulsję stosowałam wieczorem po oczyszczaniu twarzy. Nakładałam pod krem, tak jak serum. Produkt bardzo szybko się wchłania. Ładnie cytrusowo pachnie. Konsystencja lejąca, ale nie wodna. Taka bardziej skoncentrowana. Wystarczyła mała ilość, by pokryć całą buzię. Fajnie sprawdza się to przy cerze mieszanej. Jest bardzo lekka ta emulsja. Ciężko mi stwierdzić, czy coś robiła. Twarz wyglądała ładnie po jej użyciu, ale to tyle. Sama nie zdecyduję się na nią ponownie, ale spróbowałam 8ml, które znalazłam w zeszłorocznym kalendarzu adwentowym. Produkt wydajny, bo ta mała pojemność starczyła mi na prawie 3 tygodnie. Suchym cerom odradzam. Ale tłustym czy mieszanym mogę polecić, jeśli serum i krem to dla was za dużo, kupcie tę emulsję, bo jest lżejsza od serum.
  • 22 lipca 2023 o 20:53
    Cudo!
    Długo szukałam ideału zawierającego witaminę C. Wcześniejsze spotkanie z Liq CC spowodowało podrażnienia, więc byłam sceptyczna. Kluczem okazał się skład Glow Boost Essence, a mianowicie Glukozyd askorbylu. Przy mojej wrażliwej i atopowej skórze jest to wybawienie!
    Zalety:
    • nie podrażnia wrażliwej i atopowej skóry
    • wyrównuje koloryt i przebarwienia
    • pięknie pachnie
    • szybko się wchłania
    • dobry pod makijaż (nie obciąża)
    Wady:
    • nie ma wad :)
  • 22 maja 2023 o 17:26
    Rewelacja!
    Ta esencja hialuronowa z witaminą C to prawdziwe mistrzostwo innowacji, które przynosi niesamowite rezultaty dla mojej skóry. Kiedy rozpoczynam moją pielęgnację, Lumene Valo Glow Boost Essence jest pierwszym produktem, który nakładam na oczyszczoną i stonizowaną skórę. Precyzyjna pompka ułatwia aplikację, pozwalając na dokładne dawkowanie produktu. Konsystencja jest lekka i żelowa, co sprawia, że produkt wchłania się błyskawicznie, pozostawiając skórę nawilżoną i gładką. Jest to szczególnie ważne dla mnie, ponieważ mam skórę skłonną do przesuszenia, a ta esencja doskonale ją nawilża, przywracając naturalny blask. Jednak to, co naprawdę wyróżnia Lumene Valo Glow Boost Essence, to jego składnik kluczowy - witamina C. Znana ze swoich właściwości rozjaśniających skórę, witamina C w tej esencji działa cuda. Moja cera wydaje się bardziej promienna, a plamy i przebarwienia są widocznie zmniejszone po regularnym stosowaniu tego produktu. Kolejnym plusem jest zawartość kwasu hialuronowego, który doskonale nawilża skórę, pomagając w utrzymaniu jej elastyczności i redukcji drobnych linii i zmarszczek. Jestem pod wrażeniem, jak moja skóra staje się gładsza i bardziej jędrna z każdym użyciem. Zapach Lumene Valo Glow Boost Essence jest delikatny i subtelny, co sprawia, że aplikacja jest jeszcze bardziej przyjemna. Produkt nie wywołuje podrażnień ani uczucia ściągnięcia, co jest dla mnie istotne, ponieważ mam wrażliwą skórę. Po kilku tygodniach regularnego stosowania, zauważyłam znaczne poprawy w kondycji mojej skóry. Jest bardziej promienna, nawilżona i wygląda zdrowiej niż kiedykolwiek wcześniej. Lumene Valo Glow Boost Essence to prawdziwy must-have w mojej codziennej pielęgnacji.
  • 31 stycznia 2023 o 17:08
    Lubię to
    Bardzo przyjemne serum. To moje drugie opakowanie i na pewno nie ostatnie. Serum ma lekką konsystencję, łatwo się rozprowadza i szybko wchłania. Cudownie pachnie. Skóra po użyciu jest miękka i nawilżona. Nie roluje się pod makijażem, nie uczula. Nie zauważyłam natomiast efektu rozjaśnienia, ale taki efekt przynosi u mnie tylko retinol. Jest wydajne. Opakowanie to szklana buteleczka z pipetą. Wygląda bardzo ładnie. Na minus matowe szkło, nie widać ile kosmetyku jeszcze zostało.
    Zalety:
    • Cudownie pachnie
    • Ładnie nawilża
    • Ładna buteleczka
    • Łatwo się rozprowadza
    • Nadaje się pod makijaż
    • Wydajne
    Wady:
    • Butelka jest nieprzezroczysta, nie widać ile kosmetyku jeszcze zostało.