Balsamy do ust

Dr Paw Paw Multipurpose Tinted Outrageous Orange Balm Wielofunkcyjny balsam do ust pomarańczowy

• 15 marca 2024 o 16:04
    Prawdziwy (jak w nazwie) skandalista
    Kupiłam balsam na dużej promocji w Rossmann. W promocji był jedynie ten kolor, więc zaryzykowałam, bo fanką takich ostrych kolorów nie jestem. Balsam ma dobry skład, ale jednak u mnie się nie sprawdził. Jest bardzo nieprzyjemny w smaku, smakuje podobnie, jak pachnie farba plakatowa. Mimo składu, jego smak mówi mi - "to jest toksyczne". Ciężko się go rozprowadza - wychodzi za dużo pigmentu i trudno jest go przez to dozować. Kolor jest dokładnie taki jak opakowanie - rażący, pomarańczowy, marchewkowy - silnie napigmentowany. Jest to zaleta dla miłośników koloru, nie odejmę za to gwiazdek. Sam balsam nie zachowuje się jakoś specjalnie na ustach - mam nawet wrażenie, że balsamy do ust kilkukrotnie tańsze jak alterra, isana, nivea działają identycznie jak ten. U mnie szału nie ma, ale spróbuję innego odcienia w promocji - może będzie lepiej?
  • 30 stycznia 2024 o 6:17
    coś dobrego
    Spoko nawilżenie ust, ale jednak kolor jest marchewkowy. Dosłownie dziwnie wygląda na ustach. Naprawdę jest spora pigmentacja jak na kolorowy balsam do ust. Nie powoduje przesuszania ust. Jest dość gęstej konsystencji. Nawet nawet rozprowadza się po ustach. Ma błyszczące wykończenie i plus za to że nie klei się. Należy także zwrócić uwagę na skład kosmetyku, który jest naprawdę dobry. Posiada delikatny zapach. Nie próbowałam go używać na policzki, tak jak sugeruje producent. Nie sądzę, abym wróciła do niego. Może wypróbuję inne z tej serii.
  • 8 grudnia 2022 o 10:35
    Mogło być lepiej
    Balsam kupiłam na promocji w Rossmannie, przez co kosztował ok 6 zł. Uważam, że za taką cenę jak najbardziej mogłabym go polecić. Jednak regularna cena to ok 16 zł. Jeśli chodzi o nawilżenie ust to efekt jest bardzo dobry, kolor jednak pozostawia sporo do życzenia. Ostatecznie używam go kiedy jestem w domu i pomarańczowe usta mi nie przeszkadzają. Na opakowaniu znajduje się informacja, że produktu można także używać na policzki, ale nie podoba mi się efekt taki to daje, bo z podkładem którego używam nie wygląda to dobrze tzn. waży się. Możliwe, że inne kolory wypadają lepiej
    Zalety:
    • Nawilżenie ust
    Wady:
    • Kolor
  • 13 listopada 2022 o 13:05
    Średniak
    Produkt udało mi się dostać na promocji w rossmannie. Zaciekawiła mnie możliwość jego multifunkcyjnego używania, więc stwierdziłam, że go wypróbuję, mimo, że kolor jakoś nie bardzo mnie przekonywał (tylko tą wersję obejmowała promocja). Generalnie, ja używam go jako balsam do ust. Jako np. róż do policzków go wypróbowałam i był okej, dobrze się rozprowadzał i blendował, jednak raczej w moim makijażu ten krok pomijam, więc pozostanę przy używaniu go jako balsam do ust. Balsam ma dość gęstą konsystencję, ale dobrze rozprowadza się na ustach, zwłaszcza gdy trochę "pobędzie" na ustach (rozpuszcza się pod wpływem ciepła). Jego kolor można budować, choć ja raczej nakładam niewielką ilość, ponieważ nie lubię takich mocnych odcieni. Jeśli chodzi o jego działanie, to niby trochę nawilża, lecz nie jest to jakiś zadowalający efekt. W dodatku jego cena regularna jest dość wysoka. Podsumowując, jest to taki kosmetyk-gadżet, którego można używać na kilka sposobów, aczkolwiek raczej tylko pod kątem koloru. Jako nawilżający balsam jest totalnie nie dla mnie, daje zbyt mały efekt, abym chętnie po niego sięgała.
    Zalety:
    • Możliwość używania produktu na kilka sposobów
    • Budowanie koloru
    Wady:
    • Mało nawilża usta
  • 25 września 2022 o 19:28
    Balsam zakupiłam podczas zakupów w Rossku. Szukałam nawilżającej pomadki, niekoniecznie z kolorem, ale kiedy zobaczyłam balsamy dr Paw Paw i ich piękne kolory, postanowiłam się na jakiś skusić. Wybór padł na wersję Orange, bo ten energetyzujący kolor idealnie ożywi każdy makijaż. Balsam ma ładny kolor, świetny skład, optymalnie nawilża zapewniając nam makijaż i pielęgnację w jednym. Opakowanie Opakowanie to kartonik o pastelowej kolorystyce w odcieniu wyrazistej pomarańczy z grafiką z papają i logo marki. Na wszystkich ściankach znajdują się istotne informacje takie jak opis działania, składników aktywnych, lista INCI i sposób stosowania. W środku znajduje się zgrabna tubka zawierająca balsam. Wykonano ją z średnio twardego tworzywa, co znaczenie ułatwia wyciskanie. Aplikator to plastikowa końcówka, ścięta pod skos, co pozwala dopasować się do ust. Balsam Skusiłam się na ten produkt przede wszystkim ze względu na dobry skład i składniki aktywne zawarte w formule. W składzie znajdziemy olej rycynowy, słonecznikowy, oliwę, papaję, aloes. Produkt nie był testowany na zwierzętach, jest w pełni wegański. Balsam ma intensywny, pomarańczowy kolor, który na ustach jest lekko jaśniejszy. Z powodzeniem zastąpi nam kolorowa pomadkę czy błyszczyk. Pachnie lekko słodko, owocowo, ale nie jest to intensywny aromat. Konsystencja jest dość gęstą, ale produkt dobrze rozprowadza się na ustach, z uwagi na masła i oleje w składzie. Wykończenie jest błyszczące, balsam nie klei się, nie zawiera drobinek. Pod względem pielęgnacji działa świetnie: nawilża usta, odżywia je i pielęgnuje. Zapobiega przesuszeniu i powstawaniu suchych skórek, z czym mam odwieczny problem. Trwałość jest typowa dla balsamów czy błyszczyków, dopóki nie nie jemy to na ustach wygląda świetnie, przy jedzeniu ściera się, ale na szczęście równomiernie, lekko kleją się do niego włosy,szczególnie w wietrzny dzień. Można z powodzeniem stosować go jako zamiennik różu do policzków, chociaż u mnie akurat ten kolor nie pasuje do karnacji. Łatwo się go aplikuje - wystarczy lekko wklepać palcami lub nałożyć pędzlem i rozetrzeć. Daje lekki glow na skórze, ale kolor szybko zanika. Kosmetyk jest bardzo wydajny i wystarcza na dłuższy czas. To bardzo dobry produkt pielęgnacyjny do ust, jako róż u mnie się nie sprawdził. Plusy Ładny zapach Neutralny kolor Dobry skład Nawilżenie i odżywienie ust Wydajność Cena Minusy przy mojej karnacji raczej nie do stosowania jako róż