Chusteczki dla dzieci

Spar Chusteczki nawilżane

4 na 51 opinię

• 26 lutego 2021 o 6:00
    Chusteczki nawilżane są dla mnie niezbędnikiem mimo, że nie jestem mamą . Mają u mnie różne zastosowania i jest to taka rzecz bez której nie wyobrażam sobie dnia - używam ich codziennie przy wykonywaniu makijażu do oczyszczania dłoni, pędzelków, czasem jak zabraknie mi płynu do demakijażu pomagają w usunięciu makeupu a nawet zastępują chusteczki do higieny intymnej. Używałam już wiele różnych wariantów chusteczek nawilżanych oferowanych przez wiele marek, niedawno zakupiłam zaś właśnie te. Są to chusteczki dostępne tylko w sieci hipermarketów Spar pod ich własną marką. Jak dla mnie to dobry produkt - dobrze nasączony, o przyjemnym zapachu, jednak powierzchnia chusteczki mogłaby być nieco większa.  OPAKOWANIE Opakowanie jest klasyczne jak na tego typu produkt – mamy tutaj sporo chusteczek z foliowym opakowaniu z nadrukiem przedstawiającym słodkie zwierzątka w otoczeniu nadmorskiego krajobrazu: jest tu mors a nawet krab. Taka grafika z pewnością przypadnie do gustu najmłodszym. Całość prezentuje się schludnie. Opakowanie zamykane jest na nalepkę, która z czasem niestety traci klej, co może przekładać się na wysychanie chusteczek. Nie lubię tego rozwiązania, ale jest ono niestety obecne w zdecydowanej większości chusteczek na rynku. Kiedyś kupiłam chusteczki  z plastikowym opakowaniem wielokrotnego użytku, więc przekładam chusteczki do takiego właśnie opakowania - to zapobiega wysychaniu i sprawia, że codzienne korzystanie z nich jest szybkie i wygodne. CHUSTECZKI Chusteczki są wykonane z przyjemnej w dotyku, delikatnej tkaniny. Mają przyjemny zapach przywodzący na myśl kwiatową nutę. Aromat jest naprawdę intensywny u jeśli miałabym używać tych chusteczek na skórę dziecka, to chyba z tego względu bym się powstrzymała. Kompozycja zapachowa tutaj niestety jest wysoko w składzie, co czuć zaraz po otwarciu opakowania. Sam zapach jest bardzo przyjemny i jako osoba dorosła  skórze normalnej nie uważam go za wadę, jednak do pielęgnacji dzieci tak mocno perfumowany produkt nie do końca jest dobrym rozwiązaniem. Kolejnym minusem jest wielkość chusteczki - jest ona zdecydowanie mniejsza i węższa niż te oferowane przez inne marki. Automatycznie jej powierzchnia jest mniejsza i zużywamy więcej chusteczek. Chusteczka nie jest ani za mokra ani zbyt sucha, powiedziałabym, że płynu jest odpowiednia ilość. Wychodzą z opakowania pojedynczo, dzięki czemu nie marnujemy ich niepotrzebnie. Chusteczki mają wiele zastosowań: świetnie sprawdzają się np. przy wykonywaniu makijażu kiedy chcę szybko umyć ręce czy pędzelki, do tego celu używam ich najczęściej. Chusteczki dobrze oczyszczają, są delikatne dla skóry dłoni, idealne podczas szybkich poprawek. Skóra po ich użyciu jest przyjemnie gładka, nawilżona, co mi bardzo odpowiada. Są dobrze dostępne, tanie i stosunkowo wydajne.  PLUSY: + ładne opakowanie + są dobrze nawilżone + z opakowania wychodzą pojedynczo + mają wiele zastosowań MINUSY opakowanie zamykane na nalepkę mocno perfumowane mała powierzchnia chusteczki