Żele pod oczy

Postquam Resveraplus Multiaction Eye Cream Multifunkcyjny krem do skóry wokół oczu

5 na 51 opinię

Iwona_C
    22 kwietnia 2021 o 15:37
    Super nawilża i odżywia, dodatkowo zwiększa napięcie i jędrność skóry.
    Krem zakupiłam okazyjnie na wyprzedaży w Limango z zniżką 90 % więc zapłaciłam za niego ułamek ceny. Wcześniej z firmy Postquam stosowałam serum do twarzy które dobrze sprawdzało się na mojej cerze, krem pod oczy również pozytywnie wpłynął na stan mojej skóry. Po zakupie kosmetyk otrzymałam zapakowany w różowy kartonik ochronny z czarnymi dodatkami graficznymi i dokładnym opisem produktu. Wewnątrz niego znajdował się mały plastikowy słoiczek z srebrną zakrętka. Wygląda on bardzo elegancko, grafika jest minimalistyczna, a nadruk jest trwały i nie ulega ścieraniu. Pojemność standardowa 15 ml. Konsystencja kremu jest żelowa w brązowym kolorze, zapach prawie wcale niewyczuwalny. Skład przyzwoity : gliceryna, silikon, kwas hialuronowy, hydrolizat elastyny, wyciąg z owoców winogrona, tetrapeptydy wyciąg z wodorostów, kilka konserwantów, substancji zapachowych. Multifunkcyjny krem stosowałam dwa razy dziennie i wystarczył mi na dwa miesiące czyli wydajność porównywalna z innymi kosmetykami tego typu. Produkt przyjemnie się rozprowadza na skórze, pozostawia delikatnie kleistą warstwę która szybko się wchłania. Niezależnie od tego jakie kosmetyki stosowałam po jego aplikacji nigdy nie wystąpiło warzenie czy rolowanie produktów. Krem świetnie dbał o moja skórę pod oczami od razu po zastosowaniu była ona wygładzona i przyjemna w dotyku. Rozświetlenie jest bardzo delikatne ale mimo to skóra prezentowała się bardzo ładnie, wyglądała świeżo i zdrowo. Co do nawilżenie i odżywienia to tutaj nie mam żadnych zastrzeżeń, przez cały czas stosowania kremu skóra była w świetnej kondycji bez objawów przesuszeń czy ściągnięcia. Działanie przeciwzmarszczkowe i ujędrniające jest widoczne w postaci delikatnego napięcia skóry po aplikacji, a przy dłuższym stosowaniu utrzymywało się ono do kolejnego zastosowania kremu. Podczas całego czasu stosowania nie wystąpiły u mnie żadne podrażnienia, szczypanie czy łzawienie oczu. Producent w opisie zaznaczył ze krem wypełni wszelkie zmarszczki i może właśnie użytkowniczki z takim problemem zobaczą cudowne odmłodzenie, ja z racji ich braku nie mogłam odnotować takiej zmiany. Ogólnie efekt działania mnie satysfakcjonuje - jest dobry ale nie wybitny i podobny do działania wielu innych kremów pod oczy w dużo niższej cenie, dlatego też nie wiem czy zakupie go ponownie, w promocji za ułamek ceny jak najbardziej, ale z pewnością nie w cenie regularnej.
    Zalety:
    • lekka żelowa konsystencja
    • bezzapachowa formuła
    • szybko się wchłania, nie pozostawia klejącego filmu
    • bardzo dobrze nawilża i odżywia skórę
    • delikatnie rozświetla
    • zwiększa napięcie i jędrność skóry
    • skóra po zastosowaniu wygląda świeżo i zdrowo
    • przyzwoity skład
    • nie uczula i nie podrażnia
    • nie powoduje szczypania i łzawienia oczu
    • eleganckie opakowanie z przejrzystą szatą graficzną
    • odpowiednia wydajność

Zobacz także inne Żele pod oczy