Bardzo lubię żele Nivea i chętnie po nie sięgam, tym bardziej kiedy na półki trafi jakaś nowość. Tak właśnie będąc w drogerii trafiłam na ten kosmetyk o tajemniczym dla mnie zapachu. Przyznam, że nie kojarzę kwiatów Tiare więc byłam bardzo ciekawa czego mogę się spodziewać. Dodam, że Mama skórę z tych bardziej suchych, skłonną do mocniejszego przesuszenia gdy użyję zbyt mocnego kosmetyku.
OPAKOWANIE
Opakowanie to klasyczna w kształcie butla na zatrzask, który mocno trzyma więc ryzyko otwarcia np. W torbie jest niskie. Szata graficzna jest prosta, z kwiatem, może właśnie Tiare. Ja ogólnie jestem na tak. Butla ma odpowiedniej wielkości otwór. Na etykiecie są wszystkie informacje.
KONSYSTENCJA
Żele Nivea lubię właśnie za ich kremową konsystencję, która bardzo mi odpowiada bo raz, że sprawia komfort w trakcie mycia, a dwa wystarczy go niewiele by dokładnie się umyć. Żel dobrze się pieni, piana jest duża, gęsta, tak jak lubię najbardziej. Żel nie zostawia żadnego filmu na skórze, nie oblepia, ale też nie nawilża jakoś specjalnie.
ZAPACH
Jak dla mnie zapach to nowość, jest to coś dla mnie innego, jednakże wpada w mój gust bo jest to według mnie słodki typ nuty zapachowej, czyli tak jak lubię najbardziej. Zapach jest na tyle intensywny, że unosi się w trakcie kąpieli w całej łazience. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam ten efekt bo bardzo mnie to relaksuje, odpręża, kąpiel staje się jeszcze bardziej przyjemna zwłaszcza, że ten zapach mi się podoba i można poczuć się jak w spa.
DZIAŁANIE
Żel dokładnie oczyszcza skórę, jest ona odświeżona, miękka, miła w dotyku. Żel zapewnia komfort, pozwala dbać o higienę, zmywa wszelki brud, pot, nieprzyjemne zapachy czyli robi to co robić powinien, a przy tym zapewnia naprawdę przyjemną atmosferę w trakcie kąpieli (dzięki pianie i zapachowi). Ja jestem na tak, jak z resztą w przypadku innych na zapachowych. Wiadomo, skład nie powala, ale ja osobiście lubię używać bo mimo, że ma sls to mojej skóry nie wysusza jakoś bardzo, owszem nie nawilża, ale i nie pogłębia problemu. Fajnie, że jest tu dodatek olejku jojoba.
NIEPOŻĄDANE
Mnie Żel nie podrażnia, nie uczula mojej skóry, nie powoduje krostek czy zaskórników na skórze czy to pleców czy dekoltu, ale też nie mam takich skłonności. Nie ma uczucia ściągania czy mocnego przesuszenia.
WYDAJNOŚĆ
U mnie Żele schodzą średnio w ciągu 2 miesięcy bo raz, że nie oszczędzam, a dwa nie raz używają inni domownicy.
CENA
Ja zwykle szukam w promocji, ten kupiłam za 9 złotych i uważam, że to jest w porządku cena.
Zalety:
- Dobrze oczyszcza
- Skóra jest czysta, świeża, pachnąca
- Zmywa brud, pot, zanieczyszczenia
- Cena
- Kremowa konsystencja
- Pieni się
- Nie podrażnia
- Nie uczula
- Nie zapycha skóry
Wady:
- Skład
- Może ciut wysuszyć jak ktoś ma duże skłonności