Dezodoranty i antyperspiranty

Mydlarnia Cztery Szpaki Cztery Szpaki Dezodorant W Kremie Mandarynkowy
Mydlarnia Cztery Szpaki

• 31 stycznia 2024 o 14:26
    Mandarynkowy
    Jest to naturalny produkt bez sody. Dobrze sobie poradził. Wystarczyło się posmarować raz dziennie i nie czułam nieprzyjemnego zapachu. Sprawdzał się nawet w sezonie grzewczym gdy siedziałam przy kaloryferze 8 h. Ma kremową konsystencje. Jedyny minus to aplikacja po której trzeba umyć ręce. Pachnie genialnie
    Zalety:
    Wady:
    • Aplikacją
  • 10 września 2023 o 22:59
    Działa, ale niestety nie jest bez wad
    Szczerze mówiąc używałam tego produktu przez naprawdę długi czas. Kupiłam go, ponieważ zależało mi na delikatnym dezodorancie, który nie podrażni mojej skóry. I po tym względem dezodorant jak najbardziej się sprawdził, do tego był naprawdę skuteczny. Niestety jego największą wadą jest to, że bardzo brudzi ubrania i plamy niestety nie dopierają się. Do tego aplikacja produktu nie jest zbyt wygodna. Mimo wszystko przymykałam na to około i zużyłam naprawdę dużo opakowań. Najważniejsze jest to, żeby po jego aplikacji nie zakładać od razu koszulki lub ewentualnie założyć bluzkę na ramiączkach, żeby zdazył się wchłonąć. Aktualnie znalazłam lepszą alternatywę dla delikatnego dezodorantu, mimo wszystko daje 4 gwiazdki, gdyż dezodorantu używałam naprawdę dlugo i bardzo lubię kosmetyki 4 szpaki :)
    • Skład
    • Nie podrażnia
    • Skuteczny
    Wady:
    • Brudzi ubrania
    • Nie wygodna aplikacja
    Drogeria Super-Pharm
  • 24 lipca 2023 o 18:32
    Tragedia..
    Testowałam dosyć sporo naturalnych dezodorantów. Ten jest pierwszym dezodorantem w kremie, po który sięgnęłam i myślę, że ostatnim. Sposób aplikacji dla mnie jest kompletnie niewygodny. Zawsze muszę się "ubabrać", krem jest gęsty, więc trzeba porządnie wymyć ręce po aplikacji. Jest to wyjątkowo denerwujące, jak się chcemy odświeżyć lub, kiedy się śpieszymy. Pudełeczko fajne, małe, estetyczne. Szata graficzna ładna. Zapach bardzo przyjemny, odświeżający, mandarynkowy- to na ogromny plus. Na pochwałę zasługuje również skład produktu, nie dość, że jest naturalny to jeszcze bez dodatku sody, która nierzadko u mnie powoduje podrażnienia. Co do wydajności, to rzeczywiście wystarcza na te 4/5 miesięcy, które obiecuje producent. Także ten aspekt oceniam również pozytywnie. Dezodorant pod pachą się roluje, bieli ubrania od wewnątrz i je po prostu niszczy. Naprawdę niezależnie od nałożonej ilości. Próbowałam wszystkich sposobów. Za każdym razem kończyło się tak samo. Niestety najgorsze jest chyba jego działanie. Od razu podkreślę, że nie mam problemu z nadpotliwością, a przy tym dezodorancie miałam cały czas mokre pachy. Zapach potu w połączniu z tym produktem był nie do zniesienia. Czułam się totalnie nieświeżo. Podsumowując. Nie polecam. Po prostu nie działa. Szkoda pieniędzy.
    • ładne opakowanie
    • skład
    Wady:
    • brak działania
    • sposób aplikacji
    • bieli i niszczy ubrania
    Drogeria Super-Pharm
    shewild
    24 marca 2023 o 13:08
    Mandarynkowy deo twist
    Chociaż z kosmetykami naturalnymi jestem za pan brat, to jednak nigdy wcześniej nie używałam naturalnego dezodorantu w kremie. Zawsze omijałam tę kategorię, byłam przekonana, że to nie dla mnie i sama idea smarowania kremem pach (jako zagorzała fanka deo w formie kulek) jakoś nie wzbudzała mojego entuzjazmu. Dojrzałam, przemyślałam, poczytałam opinie i stwierdziłam, że warto spróbować. I tak - WARTO! To świetny wynalazek i cieszę się, że na pierwszy rzut poszedł produkt od Szpaków, bo zachęcił mnie do dalszych testów w tej kategorii i chociaż klasycznych kulek pewnie nie porzucę na zawsze, to na pewno deo w kremie jeszcze nie raz zagości w mojej łazience. Byłam sceptyczna co do formy podania kosmetyku - zupełnie niepotrzebnie! Mały, zgrabny szklany słoiczek z nakrętką, być może wymaga nieco więcej uwagi przy aplikowaniu niż kulka czy sztyft, ale jest równie wygodny co one. Odrobinę kremu nabieram na opuszkę palca i gotowe! Nic się nie wylewa, nie brudzi; krem ma konsystencję miękką, ale zbitą, więc bardzo łatwo go nałożyć. Nie tłuści, przypomina mi trochę miękką plastelinę w bladożółtym kolorze, ale przyjemniejszą w dotyku, bo zostawia taki sucho-jedwabisty film, nic a nic się nie lepi ani nie jest długo wyczuwalny na skórze. Nie tworzy smug, naprawdę odrobina wystarczy aby go łatwo rozsmarować. Po nałożeniu na skórę pach nie stają się one białe, przez chwilę czuć że coś tam mamy posmarowane, po czym uczucie to znika i pachy są suche i bardzo gładkie w dotyku. Zapach deo jest bardzo fajny i orzeźwiający. Czuć mandarynkę tak jak to obiecano w opisie, nieco zmieszaną z resztą składników, ale wciąż wybijającą się na pierwszy plan. Nie jest to słodki zapach, raczej lekko cierpki i kwaskowaty, ale dla mnie super jako zapach dla dezodorantu. Przyjemny, rześki, bardzo świeży. Do tego naprawdę trwały, w ciągu dnia jak podnosiłam pachy do góry to go czułam w tej samej intensywności jak wtedy gdy go nakładałam rano. Co do działania - dla mnie optymalne i całkowicie satysfakcjonujące. Nie jest to produkt zmniejszający pocenie, o nie. Ja się po nim pociłam praktycznie tak samo jak do tej pory. Jest to natomiast kosmetyk, który przyjemnie niweluje woń potu i zamiast tego czuć świeżość i cytrusowe orzeźwienie. Nie jest idealny, tzn. nie maskuje całkowicie potu, ale bardzo go tłumi i żeby poczuć pot w jakichś wyjątkowo stresujących sytuacjach to musiałabym powąchać pachy z naprawdę bliska. Na pewno spore znaczenie ma też indywidualna reakcja na stres czy temperaturę, tzn. czy mniej lub bardziej się pocimy z natury. Ja jestem raczej w tej pierwszej grupie i na ogół bardziej mi zależy na tym aby pachnieć świeżo niż na faktycznym zahamowaniu potu. Tak więc ten dezodorant w pełni mi odpowiada - ładnie pachnie, naturalnie łączy się z zapachem skóry, przez co nie tworzy wybuchowej mieszanki, niweluje nieprzyjemną woń i do tego pielęgnuje skórę. Używałam go nawet krótko po depilacji i nic nie szczypało ani nie było podrażnienia - skóra gładka i miękka jak zawsze. Do tego dezodorant nie niszczy ubrań, nie odbarwia ich ani nie zostawia nieestetycznych plam. Jestem zadowolona i na pewno przetestuję inne naturalne dezodoranty w kremie, a ten mogę uznać za swój "pewniak", do którego w każdej chwili mogę wrócić. Naturalność, skuteczność, łatwość i wygoda użytkowania - wszystkie te cechy według mnie się tu spotykają i dzięki temu mogę uznać ten produkt za udany.
    Narin
    20 września 2021 o 8:48
    Przypadkowa znajomość - wielka sympatia
    Od razu przyznam się, że nie zamierzałam przechodzić na naturalne dezodoranty. Tego cudaka kupiłam, kiedy coś pozmieniali w składzie mojej ulubionej drogeryjnej "kulki" i dostałam strasznego uczulenia. Miałam poużywać dopóki skóra się nie uspokoi ale tak go polubiłam, że zostaje u mnie na półce w gronie ulubionych kosmetyków. Wprowadziłam ten dezodorant w trakcie największych upałów, więc test był od razu w ekstremalnych warunkach. Działał bardzo przyzwoicie, neutralizował zapach i ograniczał pocenie. Oczywiście nie można porównywać go z silnymi antyperspirantami ale robił robotę. Teraz, kiedy już się ochłodziło jest genialny, naprawdę nie potrzebuje niczego więcej. A skóra pod pachami, zwykle przesuszona i piekąca po goleniu, teraz jest gładziutka i wypielęgnowana.
    Zalety:
    • Kremowa, przyjemna konsystencja
    • Nie podrażnia a wręcz pielęgnuje
    • Nie brudzi ubrań
    • Wydajny - wystarczy porcja wielkości grochu na jedną stronę
    • Zapach świeży, mandarynkowy
    Wady:
    • Dla kogoś z nadpotliwością działanie może nie być wystarczające