Dezodoranty i antyperspiranty

Dove Advanced Care, Coconut & Jasmine Anti-perspirant Roll-on Antyperspirant w kulce o zapachu kokosa i jaśminu

• 28 stycznia 2025 o 11:52
    Jest ok
    Dove Coconut & Jasmine to przyjemny antyperspirant o słodkim zapachu (kremowy, słodki). Dla mnie zapach jest bardziej kwiatowy niż kokosowy. Kokos jak dla mnie jest nie wyczuwalny. Antyperspirant szybko się wchłania i nie pozostawia śladów na ubraniu. Niestety w moim przypadku jego działanie nie zawsze jest wystarczające.
    iwonab1
    6 sierpnia 2024 o 16:09
    Ładny delikatny zapach
    Dezodorant w kulce Dove o pojemności 50 ml kupiłam w cenie ok 9 złotych. Dezodorant wzbogacony ciepłymi i egzotycznymi zapachami kokosa i jaśminu, ma naprawdę bardzo ładny i delikatny zapach, który czuć przez długi czas na naszej skórze zapewniając ochronę. Dezodorant hamuje brzydki zapach potu, przez co czuje się pewnie i komfortowo. Kukła nanosi odpowiednią ilość produktu, nie wysycha ani nie zapycha się. Nie wysusza mojej skóry ani nie zostawia białych śladów na ciele i ubraniu oraz dość szybko się wchłania. Nie zawiera alkoholu. Nawilża oraz pomaga skórze szybciej zregenerować się po goleniu.
    Zalety:
    • Piękny delikatny zapach
    • Nawilża i pielęgnuje
    • Łatwa aplikacja
    • Maskuje zapach potu
  • 2 czerwca 2024 o 21:53
    Fantastyczny zapach
    Antiperspirant Dove o zapachu kokosa jest produktem, który zaskoczył mnie pozytywnie pod wieloma względami. Przede wszystkim, zapach jest przepiękny. Jednym z jego największych atutów jest to, że dość szybko się wchłania i nie pozostawia śladów na ubraniach. To ogromna zaleta. Zapach utrzymuje się bardzo długo, skutecznie maskując nieprzyjemny zapach potu, co daje poczucie świeżości na długo. Kolejną zaletą jest fakt, że nie przesusza skóry. Często mam problem z przesuszeniem przy używaniu innych tego typu produktów, ale ten antyperspirant jest wyjątkowo łagodny. Działa poprawnie, zapewniając skuteczną ochronę, choć muszę zaznaczyć, że nie mam problemów z nadpotliwością, więc moje wymagania nie są ekstremalnie wysokie. Jedynym minusem, jaki zauważyłam, jest aktualnie ciężka dostępność tego produktu. Mam nadzieję, że sytuacja się poprawi, bo chętnie kupiłabym go ponownie. Podsumowując, antyperspirant Dove o zapachu kokosa to świetny wybór dla osób, które szukają skutecznego i delikatnego produktu o pięknym zapachu. Pomimo trudności z dostępnością, warto go poszukać, ponieważ naprawdę spełnia swoje zadanie.
    Zalety:
    • Przepiękny zapach
    • Dość szybko się wchłania
    • Nie pozostawia śladów na ubraniach
    • Zapach dobrze i długo się utrzymuje, maskując zapach potu
    • Nie przesusza skóry
    Wady:
    • Aktualnie ciężka dostępność
    MirBora
    2 września 2023 o 23:43
    Świetny zapach, ale trochę słabe działanie
    Antyperpiranty z Dove kojarzą mi się przede wszystkim z bezpieczeństwem. Właściwie nigdy mnie nie uczulają, więc często po nie sięgam, a tutaj mam dodatkowo ciekawe połączenie zapachowe – jaśmin z kokosem musiał mnie zachwycić. Produkt ogólnodostępny, nie tylko w drogeriach, ale też w wielu marketach. Ma dosyć przystępną cenę i niezłą wydajność, starcza na 1,5 miesiąca, więc całkiem nieźle. Produkt w prostym opakowaniu, kulka ani razu się nie zacięła. Prosta, poręczna, graficznie też prosto, ale dosyć ładnie. Konsystencja też mi odpowiada. Delikatna, szybko się wchłania, nie zostawia żadnych śladów na ubraniach. Pachnie naprawdę przyjemnie – to połączenie jaśminu z kokosem jest delikatne i ładne. Szkoda, że nie utrzymuje się zbyt długo. Produkt przede wszystkim nie podrażnia. Nie zawsze mogę używać po depilacji, ale zwykle tak. Nie widać żadnych czerwonych śladów, krostek, niczego. Nie czuję jakiegoś specjalnego nawilżenia, ale też nie przesusza, co u mnie już jest na plus. Ochrona przed potem jest dosyć przyzwoita, ale trzeba przyznać, że raczej przy sportowym trybie życia albo po prostu lecie nie poradzi sobie. Używam go tylko w okresie jesienno- zimowym. Jest ok, często do niego wracam, ale w lecie potrzebuję czegoś mocniejszego.
  • 15 maja 2023 o 13:43
    Jednak co spray to spray ;)
    Najczęściej wybierane przeze mnie antyperspiranty to marka Nivea,lubię także edycje limitowane,tym razem postanowiłam pójść w inną stronę i skierowałam się ku marce Dove :). Opakowanie to biała lekka buteleczka o pojemności 50 ml,na etykiecie podano skład oraz właściwości produktu a z przodu umiejscowiono grafikę przedstawiająca kokosa,kulka przez cały okres nie zacinała się dozując odpowiednią ilość produktu. To co mnie urzekło to nie działanie ale zapach,a ja jestem wielką fanką kokosowych aromatów,antyperspirant stosowałam w sezonie jesienno zimowym i wtedy spełnił swoją rolę ale nie podoba mi się jedno,lubię kiedy wykończenie jest suche i pudrowe jak w sprayu a tu niestety antyperspirant po aplikacji długo schnie,klei się i nie jest zbyt komfortowy w używaniu kiedy śpieszymy się,dlatego wolę wersję sprejową niż kulkową :).
    Zalety:
    • piękny kokosowy zapach
    • wygodne lekkie opakowanie
    • kulka nie zacinała się dozując odpowiednią ilość produktu
    • nie pogarsza kondycji skóry pod pachami,nie uczulił,nie podrażnił,nie piecze po depilacji
    • maskuje zapach potu ale przy obniżonej aktywności fizycznej
    Wady:
    • słabo chroni przy wysiłku fizycznym
    • potrafi zostawić ślady na czarnych ubraniach
    • długo schnie
    • klei się pod pachą w czasie dnia