Tusze do rzęs

Catrice Lift Up Volume & Lift Mascara Waterproof Tusz pogrubiający i unoszący rzęsy wodoodporny

• Wczoraj o 16:31
    Prawie jak Sky High
    Kupiłam go po zużyciu tuszu z Maybelline, który był świetny, no ale nie chcę już wspierać amerykańskich marek, więc miałam nadzieję na znalezienie zamiennika. Tusz z Catrice jest rewelacyjny, daje bardzo podobny efekt do SH, daje duże pogrubienie i wydłużenie, no i trzyma skręt wywołany zalotką. Może minimalnie mniej wydłuża, co w praktyce oznacza, że po prostu trzeba trochę więcej warstw i wyczesywania, ale małym nakładem i kosztem otrzymasz prawie ten sam efekt. Opakowanie tak pół na pół, bo trochę tani plastik, ale ma ładny kolor i jest minimalistyczne. Nie zostawia grudek, daje wręcz efekt sztucznych rzęs. Jedynym małym minusem jest szczoteczka, która jest bardzo gruba, i można się nią uciapać, całe szczęście, że włoski / ząbki są bardzo krótkie, więc tragedii nie ma. Zawsze to lepsze niż ogromna, włoskowa szczota tuszu Thrill Seeker, która mnie nawiedza w koszmarach :') ten z Catrice można go dorwać w promocji za 20 zł, co jest śmieszną ceną za tak dobrą jakość.
    monilaa
    9 października 2023 o 17:30
    Dobry ????
    Tusz kupiłam pod wpływem chwili, początkowo średnio mi leżał, ze względu na dużą silikonowa szczoteczkę bez charakterystycznego wygięcia u tuszy typu lift. Używam już kilka tygodni i uważam, że jest naprawdę dobry. Mocno pogrubia i dobrze się utrzymuje. Oczywiście jest to formuła wodoodporna, więc tak powinno być
    Zalety:
    • pogrubia
    • ma mocny kolor
    • jest trwały
    • rzęsy po nim nie opadają, co u mnie jest częste
    Wady:
    • żałuję że szczoteczka jest taka duża i nie ma wygięcia
  • 31 stycznia 2023 o 11:13
    Tusz do rzęs Catrice
    Bardzo lubię tusze Catrice. Ten ma odpowiednio intensywny kolor, wydłuża rzęsy i je pogrubia. Utrzymuje się cały dzień i nie osypuje się. Opakowanie jest zdecydowanie większe niż standardowe inne opakowania jednak ilość produktu jest ta sama.
    Zalety:
    • Wydłuża rzęsy
    • Pogrubia
    • Rozdziela
    • Wodoodporny
  • 30 lipca 2021 o 11:43
    Przeżył kąpiele wodne
    Zabrałam ten tusz na wakacje, gdzie dobrze poradził sobie z kąpielami w morzu. Szczoteczka jest dokładnie taka, jakie lubię, prosta w obsłudze. Nakłada odpowiednią ilość tuszu na rzęsy, bardzo dobrze je rozdziela, ale słabo je pogrubia i ich nie unosi. Można ten tusz zmyć zwykłym płynem micelarnym, ale trzeba się trochę namachać. Generalnie jest to dobry tusz do tego, aby delikatnie podkreślić spojrzenie, ale bez efektu "Po co ona się tak wymalowała na plażę?".