Bazy pod makijaż

Catrice Prime & Fine, No More Red Smoothing Anti-Red Primer Zielona baza pod makijaż

3 na 51 opinię

• 23 marca 2021 o 15:29
    Dobrze neutralizuje, chodź niestety na krótko
    Jakiś czas temu zorientowałam się, że bardzo lubię bazy pod makijaż w odcieniu zielonym. Mam cerę nieco zaczerwienioną, zwłaszcza w okolicy nosa, brody i części policzków, co niestety często wychodzi w ciągu dnia nawet spod mocniej kryjącego podkładu. Do tej pory przetestowała i zrecenzowałam już jeden tego typu produkt i sprawdził mi się bardzo dobrze, byłam z niego niezwykle zadowolona, także zdecydowałam się na test czegoś od innej marki. Tym razem padło na Catrice. Baza No More Red z serii Prime & Fine zamknięta jest w wąskiej tubie o pojemności 30 ml. Tworzywo, z którego wykonano opakowaniu jest dosyć twarde, dlatego ściskanie tubki, zwłaszcza, gdy mamy w niej jeszcze pełno produktu jest dosyć problematyczne. Na opakowaniu umieszczono logo marki za pomocą czarnej czcionki, ale także nazwę serii, z jakiej owa baza pochodzi, jak i po prostu jej nazwę. Z tyłu znajdziemy krótki opis kosmetyku oraz oczywiście skład. Produkt jest zakręcany za pomocą czarnej zakrętki, jednak na opakowaniu widnieje głównie odcień zielony, który jest bardzo zbliżony do koloru samego kosmetyku. Baza zastała bardzo mocno napigmentowana oczywiście jasnozielonym kolorem. Ma konsystencję przypominającą mi nieco gęstszy krem do rąk. Aplikuje się bezproblemowo, jest wydajna, daje się budować poziom jej krycia. Jej kolor jest tak mocno widoczny, że nie jesteśmy w stanie nosić go samodzielnie, no chyba, że nie przeszkadza nam pistacjowa poświata na skórze. Co więcej, ten zielony odcień może także być widoczny pod mniej kryjącym fluidem, co raczej także nie jest pożądane. Baza może dawać poczucie lekkiej oleistości skóry, natomiast absolutnie nie waży ona znajdującego się na buzi podkładu, chodź nie wspomaga także jego trwałości - jest mocno neutralna w tej kwestii. Jeżeli chodzi o całkowite zneutralizowanie czerwonych tonów to owszem, w zależności od tego, jak mocno i intensywnie nałożymy kosmetyk, to tak widoczną redukcję dostaniemy. Niestety, w ciągu dnia, gdy już krycie podkładu zaczyna spadać, zmniejsza się także poziom zneutralizowania kolorytu cery. Mimo starań nie jesteśmy w stanie uzyskać aż takiej korekty, jak chcemy. Jest to raczej kosmetyk na maksymalnie 3/4 godzinki, gdyż potem niestety jego efekt zaczyna się psuć. Szczerze, to raczej nie jestem w stanie polecić tej bazy. Ja również sama nie mam zamiaru do niej wracać. Jest mocno średnia i zdecydowanie warto poszukać czegoś innego w tej kategorii.
    Zalety:
    • Odcień zieleni
    • Nie waży podkładu
    • Działa, ale na krótko
    Wady:
    • Zielony odcień może przebijać spod podkładu
    • Nie przedłuża trwałości makijażu
    Drogeria Natura

Zobacz także inne Bazy pod makijaż