Bazy pod makijaż

Lirene Dermoprogram Instant Smooth 3in1, Baza wypełniająca zmarszczki

• 26 marca 2024 o 17:57
    U mnie się sprawdza
    Baza pod podkład która delikatnie wygładza skórę, utrwala makijaż przy czym nie ma efektu maski na twarzy. Podkład dobrze się na niej rozprowadza, nie roluje. Konsystencja dla mnie lekko silikonowa w odczuciu, przez co twarz po użyciu jest bardziej gładka w dotyku. Wygodne opakowanie, łatwo nałożyć odpowiednią ilość produktu. Rozprowadzanie na twarzy jest bezproblemowe. Po nałożeniu należy odczekać chwile do wchłonięcia produktu i dopiero nałożyć podkład. Dla mnie super produkt.
    cora
    2 lipca 2023 o 0:14
    baza delikatnie wygładzająca
    Baza pod makijaż Lirene w kolorze nude kupiona została przeze mnie w promocji. Była to cena 19,99 i wydaje mi się korzystna. Jestem zaskoczona krytyką, bo baza nie jest zła, zwyczajnie wyrównuje powierzchnię skóry, by ułatwić nałożenie makijażu i przedłużyć jego trwałość. Tak też zadziała. Nie zauważyłam szczególnie natarczywego zapachu, wręcz żadnego. Baza ma przyjemną konsystencję, przyjemnie się z nią pracuje. Należy aplikować małą ilość bazy i dokładnie rozsmarować, delikatnie wklepać. Makijaż utrzymuje się dłużej. Nie wierzyłabym w wypełnianie zmarszczek za pomocą tej bazy. Owszem, lekkie wygładzenie jest, ale nie jest to wypełnianie zmarszczek czy porów skóry. Zauważyłam, że można tez nosić tę bazę zupełnie bez podkładu, tylko z korektorem, pudrem itd. Nie podoba mi się zakrętka. Co prawda ma ona ładny kolor metaliczny niebieski, ale farba- lakier odpryskuje i brudzi ręce, osadza się na opuszkach palców, trudno ją domyć, a najgorzej- można się niestety ubrudzić na niebiesko podczas aplikacji bazy na twarz. Tak więc z zakrętką niewypał, można upstrzyć sobie twarz.
    Zalety:
    • konsystencja,
    • umiejętność delikatnego wygładzenia skóry,
    • przedłużenie trwałości makijażu
    Wady:
    • zakrętka brudzi ręce odłamkami niebieskiej farby, która potrafi nieźle upstrzyć buzię
    Drogeria Natura
  • 13 marca 2023 o 1:48
    Zero wygładzenia zmarszczek + męczący zapach
    Znowu zwiodła mnie reklama pt: "Nasze konsumentki potwierdzają*: 95 % natychmiastowo wygładza zmarszczki" Oczekiwania miałam nastawione przede wszystkim na owo wygładzenie. Skóra dojrzała, mieszana. Nie mam jeszcze głębokich zmarszczek, ale tu i ówdzie przydałoby się wygładzenie dla poprawy efektu makijażu. Baza ma postać beżowego żelu, który łączy się z kolorem cery. Już po roztarciu w palcach czuć, że jest naszpikowana silikonami. Szybko się wchłania zostawiając na skórze typowo silikonową powłoczkę dającą pozorne uczucie wygładzenia. Dlaczego pozorne? W dotyku czuć wygładzenie, ale nie przekłada się to na efekt wizualny. Nałożyłam sprawdzony podkład na jedną stronę twarzy po użyciu tej bazy, na drugą bez. Szczerze, nie zauważyłam nawet minimalnej różnicy. Umówmy się, żadna baza nie czyni cudów, po których zmarszczki znikają jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Ta jednak nie niweluje ich nawet w małym stopniu. Uwaga dla tzw nadwrażliwców na zapachy, albo z tendencją do migren --> To, co u mnie ostatecznie skreśla ten produkt to zapach. Ciężki, intensywny, mocno perfumowany, duszący. Czułam go przez cały dzień. Dla mnie nie do przejścia. Tu mój błąd - bazę kupiłam online.
    Wady:
    • Nie spełnia obiecanej funkcji - nie wygładza zmarszczek
    • Zapach - zdecydowanie zbyt perfumowany, za ciężki, męczący.
    anezie
    1 lutego 2023 o 11:13
    Wspaniała
    Baza, która bije inne na głowę za nieduże pieniądze. Zacznę od opakowania. Zgrabne, eleganckie opakowanie, efektowna nakrętka. Wygładza pory, matuje skórę, makijaż nie spływa. Bardzo dobrze współgra z kremem, podkładem i pudrem. Boski efekt zwężenia porów. Wystarczy niewielka ilość bazy, więc jest mega wydajna. Nie ma się do czego przyczepić.
    Zalety:
    • wygładza
    • dobrze współgra z makijażem i przedłuża jego trwałość
  • 28 października 2022 o 15:51
    Roluje się
    Nie używam często tego typu produktów, ale obietnice producenta zachęciły mnie do przetestowania produktu. Bardzo tego żałuję! Produkt ma utrwalać makijaż, a w moim przypadku wszystkie podkłady, które na niego nakładałam rolowały się. Oczywiście, stosowałam go pod dotychczas znane mi kosmetyki, z ktorymi nie mialam takich problemów. Testowałam go również na kilka kremów i efekt ten sam. Nawet jeśli to wyłącznie 'wina' moich produktów to myślę, że warto wiedzieć, że możliwe będą takie efekty po zastosowaniu tej bazy. Skład również nie powala, dlatego tym bardziej jestem zła, że zdecydowałam się na zakup produktu. Muszę jednak przyznać, że rzeczywiście po nałożeniu bazy twarz była zauważalnie wygładzona. Jednak co z tego jeśli nie spełniała swojego zadania czyli nie utrwalała makijażu?! Producent nie wspomina nic o tym, że niektóre produkty mogą się nie polubić z tą bazą. Ja jestem niezadowolona, nie polecam.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    • widoczne wygładzenie cery zaraz po nałożeniu produktu
    Wady:
    • skład
    • rolowanie się podkładów nakładanych na bazę