Dezodoranty i antyperspiranty

Anida Medisoft Sensitive, Hipoalergiczny dezodorant mineralny roll-on skóra wrażliwa

• 27 marca 2024 o 8:02
    Mój faworyt
    Odkąd pamiętam, zawsze borykałam się z nadmierną potliwością i rzadko który antyperspirant dawał sobie radę. Nie mam tu na myśli ładnego zapachu preparatu samego w sobie a o skuteczność jego działania. Większość dezodorantów rzeczywiście ładnie pachnie ale jest to zapach chwilowy. Z całą pewnością nie hamował potu ani też nie blokował jego przykrego zapachu. Stosowałam różne blokery i o ile ich skuteczność była zadowalająca, tak nie potrafiłam znieść tego okrutnego pieczenia po ich aplikacji. Mam skórę dość wrażliwą i było to dla mnie nie do przetrwania. Szukając ideału trafiłam wreszcie na anida pharmacy medisoft sensitive. Jest to dezodorant mineralny z ałunem w kulce. Bez alkoholu, dedykowany skórze wrażliwej. W końcu nic mnie nie piecze. Zapach ma bardzo delikatny, wręcz niewyczuwalny. Czy mi to przeszkadza? Absolutnie. Ważne, że w końcu nie mam problemu z potliwością. Hamuje zarówno jego wydzielanie jak i przykry zapach. Jeszcze nie wiem jak poradzi sobie latem lub po większej aktywności fizycznej ale póki co, jestem zadowolona. :)
    Zalety:
    • skuteczność działania
    • przyjemny zapach
    • hamuje wydzielanie potu
    • nie podrażnia skóry
    _inga
    29 listopada 2021 o 17:23
    Hipoalergiczny dezodorant mineralny roll-on skóra wrażliwa, Medisoft Sensitive, Anida
    Dezodorant kupiłam na jednej z aukcji internetowych. Opakowanie proste poręczne zawiera 50 ml kosmetyku, zapłaciłam około 6 zł. Antyperspirant ma ładny delikatny zapach, nie uczula, nie podrażnia, dobrze się wchłania, jest wydajny. Na co dzień dezodorant spełnia swoją funkcję, natomiast przy większej aktywności fizycznej radzi sobie nieco słabiej. Plus za brak parabenów i alkoholu w składzie oraz za wygodne opakowanie. Podsumowując przyzwoity dezodorant do codziennego stosowania, skuteczny i delikatny w atrakcyjnej cenie. Polecam wrażliwcom i alergikom.
    Zalety:
    • ładny delikatny zapach
    • dobrze się wchłania
    • nie brudzi ubrań
    • przy codziennym stosowaniu skutecznie zapobiega poceniu
    • nie uczula, nie podrażnia
    • nie przesusza skóry
    • nie zawiera parabenów i alkoholu
    Wady:
    • przy większej aktywności fizycznej radzi sobie słabiej