Pudry do twarzy

Omnia Botanica Puder do twarzy matujący

• 15 stycznia 2025 o 15:01
    Matuje i nie przesusza skóry
    Jestem posiadaczką suchej skóry. Ten puder sprawdza się na mojej skórze znakomicie. Nie powoduje przesuszenia. Krycie można budować. Nie wchodzi w załamania skóry i zmarszczki. Wygląda naturalnie na buzi dając matowe wykończenie. Nie ściera się. Jest trwały.Opakowanie bardzo ładne i funkcjonalne.
  • 20 stycznia 2024 o 6:36
    Puder Hit!
    Świetny dla cery suchej. W końcu coś bez talcu. Stosuję na strefę T i się wtapia, tak że go nie widać. Nie wysusza skóry. Kolor 02 delikatnie modeluje lekko ciemny.
  • 9 czerwca 2022 o 15:47
    Mat nie jest jego najmocniejszą stroną
    Działanie: Muszę na początku wyjaśnić, że na co dzień nie używam podkładów w płynie. Jeśli już po coś sięgam, to po krem koloryzujący, ewentualnie podkład mineralny od AM. Najczęściej zaś jest to puder nałożony nieco grubszą warstwą, dlatego zaciekawiły mnie obietnice Omnia Botanica. Matujący puder do twarzy wybrałam w kolorze 01 i ładnie scalił się on z moją skórą. Puder ma nieco większe krycie, jest drobno zmielony i nie matuje skóry do płaskiego, nienaturalnego matu - cera po zastosowaniu wygląda zdrowo. Trochę za mocno według mnie wchodzi w pory i zmarszczki, dlatego po kilku użyciach solo i jako wsparcie dla kremu koloryzującego, zaczęłam mieszać go z moim ulubionym pudrem Stay Matte. I to był strzał w dziesiątkę. Połączenie tych dwóch kosmetyków naprawdę świetnie sprawdziło się na mojej skłonnej do świecenia w strefie T skórze. Konsystencja: Tu mogłabym się doczepić do nieco pylącej konsystencji. Wina leży pewnie po stronie bardzo miałkiego i delikatnego mielenia, ale można to opanować. Puder dobrze trzyma się pędzla, ładnie stapia z cerą. Trzeba jednak uważać przy nosie, bo lubi osadzić się w porach, co wygląda mało estetycznie. Zapach: Nie wiem czy puder ten ma w ogóle jakiś zapach - jeśli tak, to bardzo delikatny, pudrowy. Opakowanie: Chociaż na początku miałam pewne obawy, jest naprawdę świetne! Zabezpieczony gumką kartonik (uwaga, w środku nie ma lusterka) naprawdę świetnie chroni metalowy wkład z pudrem i dopiero na samym końcu, kiedy zostaną kruszące się resztki, robi sporo bałaganu. Niemniej jako rozpoznawalne i wyróżniające się opakowanie produktu naturalnego - bardzo mi się podoba. Wrażenia końcowe: Lubię, chociaż powrotów raczej nie będzie. Samodzielnie puder był ok, bez rewelacji - dobrze dopasował się kolorem do mojej skóry, ale wchodził w pory i załamania. Matowił, ale nie na długo. Dopiero w towarzystwie Stay Matte od Rimmela rozwinął skrzydła i zużyłam go do ostatniego pyłku.
    Zalety:
    • naturalny skład
    • bardzo ładne, papierowy opakowanie
    • krycie i wygładzenia twarzy
    Wady:
    • mocno pyli
    • solo nie trzyma zbyt długo matu
    • słaba dostępność
    • niewielki wybór kolorów
  • 22 kwietnia 2022 o 18:23
    Jako puder matujący - nie, ale...
    Zdecydowanie w przypadku mojej mieszanej cery nie jest to puder matujący. Nie mogę mu jednak odmówić bardzo ładnego efektu na buzi - wygładza i sam w sobie ujednolica koloryt, ponieważ daje lekkie krycie. Bardzo szybko się jednak po nim wyświecam, juz po 2/3 godzinach. Ze względu na swoje właściwości wygładzające sprawdziłam go jako puder pod oczy - i to był strzał w 10! Świetnie się sprawdza w tej roli. Pięknie wygładza tą okolicę, nie wchodzi w zmarszczki, nie wysusza.
    Zalety:
    • cena, krycie, wygładzenie, eko opakowanie z kartonu
    Wady:
    • trudno dostępny, wydajność, brak matu
    oolgak
    19 października 2021 o 9:51
    Bardzo dobry na codzień
    Ten kosmetyk przykuł moją uwagę w drogerii swoim opakowaniem, którym jestem zauroczona. Piękne, kartonowe, zamykane gumeczką, zero pstrokacizny, sama prostota sugerująca że mamy do czynienia z produktem naturalnym ;-) Puder bardzo dobrze sprawdza się na codzień, do delikatnego utrwalenia makijażu, i subtelnego zmatowienia. Pięknie wygładza twarz, nie wygląda sucho, nie daje całkowitego płaskiego matu jak klasyczne drogeryjne pudry, więc posiadaczki cer tłustych i mieszanych przyzwyczajone do standardowych kosmetyków w drogeriach, mogą nie być usatysfakcjonowane. Puder nie do końca sprawdzi się na większe wyjścia gdzie makijaż musi przetrwać wiele godzin w nienaruszonym stanie, ale za to na codzienne potrzeby sprawdza mi się świetnie. Nie wysusza, daje ładny efekt, nie ciastkuje się z podkladem. Jedynym minusem jest to, że produkt pyli się z opakowania, jest bardzo słabo sprasowany. Mimo to, bardzo polecam :-)
    Zalety:
    • Wzorowy skład
    • Piekne proste papierowe opakowanie
    • Wygładza
    • Pół matowy naturalny efekt
    Wady:
    • Pyli się