Szampony i odżywki dla mężczyzn

Garnier Fructis Men, Grow Strong, Wzmacniający szampon chłodzący

• 9 lipca 2024 o 8:49
    Ciut za gęsty, ale fajnie chłodzi
    Bardzo lubię szampony Fructis i cieszę się, że powstały także warianty dla mężczyzn, zwłaszcza tak fajne, chłodzące, odświeżające. Mój mąż jest fanem męskiej Schaumy i czasem trudno go namówić na inny szampon, ten produkt otrzymał w prezencie i mimo fajnych wrażeń, chętnie wróci do ulubieńca. Opakowanie to typowa dla marki butelka. Smukła, prosta, z płaską zatyczką, dzięki której można postawić ją na głowie, co ma ogromne znaczenie w przypadku tak gęstej konsystencji. Bardzo ładna szata graficzna, idealnie pasująca do kosmetyku - zielona, chłodna, odświeżająca. Zapach to jest mistrzostwo świata! Bardzo chłodny, rześki, mentolowy - idealny na aktualną porę roku. Dodaje kopa przy porannym myciu i jest świetnym elementem porannego prysznica. Szampon jest bezbarwny, krystaliczny. Ma bardzo gęstą konsystencję, oboje z mężem stwierdziliśmy, że aż za gęstą. Problemem staje się wydobycie go z butelki, gdy zużyjemy już połowę. Kosmetyk dobrze się pieni, oczyszcza i spłukuje. Włosy i skóra głowy są przygotowane na następny krok, są świeże i dobrze się rozczesują. Szkoda, że ten efekt chłodu i rześkości nie trwa dłużej :) Kosmetyk wydajny, w niskiej cenie i w dobrej dostępności. Sprawdził się zarówno na włosach męża, jak i moich, choć on wystawia najwyższą ocenę Schaumie :)
  • 15 marca 2024 o 19:05
    Cudownie chłodzi i orzeźwiająco pachnie
    Szampony,maski,odżywki są u mnie w codziennym użyciu,myję swoje suche kosmyki codziennie,lubię kiedy są świeże,czyste i pachnące,muszę o nie dbać i używać szamponów nawilżających,regenerujących i poprawiających kondycję oraz zapobiegających wypadaniu.Szampon jest przeznaczony dla mężczyzn ale u mnie był używany wspólnie. Moje włosy są suche,cienkie delikatne,wysokoporowate,regularnie farbowane,natomiast męża-normalne,delikatne,z tendencją do wypadania. Opakowanie szamponu to wygodna plastikowa butelka o pojemności 250 ml z przyjemną dla oka grafiką,znajdziemy tu skład,działanie i właściwości produktu. Szampon ma żelową,przezroczystą i lekką konsystencję,bardzo dobrze oczyszcza włosy,nie plącząc ich,cudownie świeżo pachnie umilając stosowanie,po użyciu zarówno moje włosy jak i męża są puszyste ale nie napuszone,optycznie jest ich więcej,doskonale poddają się stylizacji,nie elektryzują się i efektownie się prezentują :). Jakiegoś niesamowitego wzmocnienia czy regeneracji u siebie nie odnotowałam ale u męża zauważyłam zmniejszenie wypadania włosów,więc coś tam zadziałało ;).
    Zalety:
    • działanie,myje,oczyszcza,pogrubia strukturę włosa,nadaje puszystości,nie powoduje strączkowania
    • zapach,orzeźwiający,idealnie sprawdzi się latem
    • konsystencja-lekka,żelowa,przezroczysta
    • szampon nie podrażnił,nie uczulił,nie spowodował swędzenia skóry głowy ani łupieżu
    • nie plącze włosów podczas mycia ani nie zbija w kołtun,bardzo dobrze się pieni
    • nie obciąża-nawet codziennie i często stosowany,łatwo się wypłukuje
    • włosy są lekkie,sypkie i zwiewne,ułatwia rozczesywanie
    • nie przesusza i nie powoduje przetłuszczania,włosy nie tracą świeżości przez cały dzień
    • opakowanie,widoczne zużycie produktu
    • sprawdził się przy damskich farbowanych włosach a także przy myciu całego ciała
    Wady:
  • 23 marca 2022 o 10:18
    Fajny nie tylko dla panów
    Lubię ten szampon bo fajnie chłodzi skórę głowy ,dobrze oczyszcza. ,nie powoduje łupieżu . Do tego włosy są po nim miękkie w dotyku i mają ładny zapach. W sumie to szampon dla panów ale często podbieram ten produkt mojemu mężowi
    Zalety:
    • Efekt " mrożenia "
    Wady:
    GirlEm
    11 marca 2022 o 23:19
    Przeciętny
    Zalety: ✅ dostępność i cena ✅ wygodne w użytkowaniu opakowanie ✅ miętowy, delikatny zapach ✅ gęsta konsystencja ✅ bez silikonów ✅ dobrze się pieni ✅ skutecznie oczyszcza włosy i skórę, s jednocześnie bardzo przyjemnie chłodzi skórę ✅ wydajność ✅ nie obciąża włosów ✅ pozostawia włosy miękkie i gładkie, a zarazem niezwykle puszyste Wady: ❌ skład ❌ mam wątpliwości, czy ten szampon rzeczywiście nadaje się do każdego typu włosów... ❌mam też wątpliwości, czy ma działanie wzmacniające... Podsumowując: Jest to szampon godny uwagi, jednak moja druga połówka bardzo szybko odstawiła ten szampon....dlatego ja go dokończyłam i muszę przyznać, że bardzo go polubiłam. Ostatnio moje włosy mają dość dużą tendencję do przetłuszczania się i ten szampon był dla mnie bardzo szybkim rozwiązaniem.. niestety działanie wzmacniające jest właściwie żadne...