WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Szampony i odżywki dla mężczyzn

Avon Advance Techniques, Beautifully Nourishment [360 Nourishment] Maroccan Argan Oil Szampon z olejkiem arganowym do suchych włosów `Pełne odżywienie`

Angzuch
    9 lutego 2021 o 14:41
    mój ulubiony z seri advance!
    Zapach obłędny, pieni się super, dobrze oczyszcza. Miód dla moich suchych i kręconych włosów. Jest to zdecydowanie mój ulubiony szampon marki avon. Szampon jest bardzo wydajny co powoduje że starcza na długo. Włosy po nim są miękkie, nie są przeciążone.
    Zalety:
    • zapach, cena, konsystencja, działanie
  • 26 listopada 2020 o 22:17
    Dramat!
    Dawno nie miałam do czynienia z tak kiepskim szamponem... Nie pamiętam, kiedy ostatnio miałam w swojej łazience jakikolwiek szampon z Avonu, laaaata temu. Ale miałam okazję użyć kilka razy szamponu z Advance Techniques, lecz z serii Supreme Oils i muszę przyznać, że włosy miałam po nim bardzo fajne. Przy okazji katalogu stwierdziłam, że zamówię, a co! Ale w ostatniej chwili zmieniłam zdanie i wzięłam arganowy - to był błąd ;) O ja durna kupiłam największą butlę 700 ml... Niewygodna jak nie wiem co, ciężka. Totalnie nieprzezroczysta, więc do dziś nie wiem ile tam jeszcze tego mi zostało. Niewygodny zatrzask, ciężki do rozbrojenia przy długich paznokciach. No nic, może działanie będzie lepsze? Próbę zapachową przeszedł dobrze - pachnie właściwie tak samo jak cała seria, nie zmienił się chyba zbytnio na przestrzeni lat, a przynajmniej ja go tak zapamiętałam. Ostry, fryzjerski, może być. Konsystencja dość gęsta, perłowa. Szampon pieni się jak szalony, trzeba uważać z dozowaniem, zwłaszcza na krótsze włosy. Moje wrażenia są niestety kiepskie - po spłukaniu włosy są szorstkie, splątane, takie "wyjałowione". Z ogromnym trudem nakładałam na ten kołtun odzywkę, modląc się, aby pomogła w tej beznadziejnej sytuacji. Po umyciu włosy tragicznie się rozczesują - ciągną się na szczotce, plączą się niemiłosiernie, pomimo mojego cackania się i powolnych prób rozplątania pasm palcami. To jeszcze nie wszystko. Jakby mi było mało wrażeń, włosy po tym szamponie tragicznie długo się suszą! Ich suszenie trwa wieki! Odkąd go zaczęłam używać, moje manewry suszarką są nieporównywalnie dłuższe. To jest tragedia, bo suszę włosy wcześnie rano przed pójściem do pracy, a na zewnątrz temperatury co raz niższe. Jakby tego było mało - zauważyłam, że moje włosy są po tym szamponie kropnie przetłuszczone u nasady, a przesuszone na końcach! Już pod koniec dnia są nieświeże, a moja norma to mycie co drugi dzień... Dawno nie miałam tak złego szamponu, jeszcze na domiar złego zaczęłam go używać wraz z równie tragiczną maską BeBeauty, którą już niebawem też zrecenzuję. Niestety, nie zawsze trafiają mi się perełki kosmetyczne. Avon nigdy nie miał rewelacyjnych produktów do włosów, lubię żele, płyny, kremy do rąk, ale włosowe kosmetyki są do bani. Nie polecam, z czystym sumieniem można go nazwać "niszczycielem".
  • 23 października 2020 o 9:36
    Super
    Szampon naprawdę skuteczny. Przy moich suchych rozjaśnionych włosach spisał się super. Po umyciu nie tylko piękny zapach towarzyszył mi na włosach bardzo długo ale również ogromna doza nawilżenia. Objętość szamponu duża i wystarcza na bardzo długo i jest bardzo wydajny. Bardzo dobrze się pieni. Włosy po zastosowaniu nabrały blasku i były pozbawione suchości. Nie uczulił ani nie podrażnił mojej skóry głowy. Cena super, kupię ponownie pewnie nieraz.
    • skuteczność
  • 27 września 2020 o 15:23
    Jeżeli tak, to tylko z maską i odżywką
    Szampon sam w sobie jest przeciętny. Bardzo "puszy" włosy, nie pozwala je rozczesać, nie nawilża, wręcz wysusza. Jeżeli zastosuje się go z maską i odżywką z tej serii, jest jakiś efekt, choć nie oszałamiający, jak na zdjęciu w katalogu. Powiedziałabym, że przeciętny. Nie uczula, nie szczypie w oczy, nie podrażnia. Ma piękny zapach, który utrzymuje się kilka dni. Jest wydajny (duże opakowanie 700 ml), lecz jak na taki produkt, bardzo drogi. Zdecydowanie można nabyć lepszy szampon w tym przedziale cenowym.
    • duże opakowanie
    Wady:
    • puszy włosy
    • ciężko się rozczesują
    • wysusza
  • 29 maja 2020 o 13:22
    Miękkie, gładkie włosy i zapach jak od fryzjera
    plusy: + przyjemny fryzjerski zapach, który jednak szybko się ulatnia + bardzo dobrze się pieni + dosyć gęsta perłowa konsystencja + zmiękcza + nawilża + wygładza + nie plącze włosów minusy: - trochę obciąża włosy inne cechy, których nie biorę pod uwagę przy ocenie: - słaba dostępność - twarda butelka + wydajny