Szampony do włosów

Natura Siberica Caviar Therapy, Natural Shampoo Szampon do niesfornych włosów

• 15 października 2022 o 21:58
    Uwielbiam
    Po pierwsze : przepięknie pachnie. Jak wiadomo jest to kwestia gustu, jednak dla mnie sam zapach sprawia że nakładanie tego szamponu urasta do rangi domowego spa ;) Dodam, że jest to zapach bardzo subtelny, delikatny, nienachalny. Po drugie: konsystencja jest niezwykle przyjemna - o ile tak można powiedzieć - w dotyku ;) Szampon nakłada się bardzo przyjemnie, chociaż nie spodziewajmy się, że głowa zaleje się nam pianą ;) W przypadku tego produktu wszystko jest subtelne. I zapach i proces mycia i działanie. Po trzecie : efekt nawilżenia i gladkosci. Już po 2 - 3 myciach zauwazyłam różnicę. Włosy nie puszą się tak bardzo, są gładkie i przyjemne w dotyku. Najlepsze efekty osiągam, jeśli przed myciem zafunduję im jeszcze półgodzinne olejowanie na sucho, jeśli jednak nie mam czasu to i sam szampon z odżywką z tej samej serii załatwia sprawę :)
    Zalety:
    • Efekt nawilżenia. Gładkie, przyjemne w dotyku włosy.
    • Konsystencja
    Wady:
    kama_m1
    14 kwietnia 2022 o 15:01
    Przyjemny szampon do codziennego użytku, dla fanek naturalnej pielęgnacji, oraz idealny dla osób o suchych i matowych włosach :)
    Szampon dostałam od producenta do testowania wraz z innymi produktami oraz maską do włosów z tej samej serii. Bardzo się ucieszyłam, ponieważ naturalna pielęgnacja jest mi ostatnimi czasy bardzo bliska. Opakowanie szamponu to plastikowa, niewielka butelka o pojemności 245ml, jest na tyle poręczna, że bardzo często zabierałam ten produkt ze sobą na wyjazdy. Posiada wygodą formę dozowania w formie pompki, która również wyposażona jest w funkcję open/close, która zabezpiecza produkt przed wylaniem. Szata graficzna utrzymana w kolorze jasnego fioletu, prosta, skromna i znajdziemy na niej wszelkie cenne informacje. Fajne jest to, że każda linia do włosów posiada swoją kolorystyką oraz różne produkty czy to maski, lub spraye do włosów. Szampon posiada bardzo przyjemny, lekko słodkawy zapach, trochę ciężko mi jest go do czegoś porównać.. mi troszkę kojarzy się z winogronem a niby głównym składnikiem jest tu kawior, ale jakoś mało go wyczuwam :) Jest przyjemny, nie jest chemiczny, umilający użytkowanie kosmetyku. Niestety nie utrzymuje się na włosach zbyt długi czas po umyciu tylko podczas mycia, wydobywa się jego woń. Konsystencja jest przeźroczysta, dość lejąca zatem trzeba go szybko aplikować na włosy bo lubi spływać przez palce. Niestety co za tym idzie przekłada się na wydajność, szybko ubywa z opakowania, ponadto kiepsko się pieni, trzeba go wylać sporą ilość by porządnie umyć włosy i skórę głowy, za to dobrze się spłukuje z włosów. Na plus niewątpliwie zasługuje cena bowiem, jest dostępny w Hebe i można go upolować na promocji za ok. 15 zł. myślę, że jak za naturalny produkt to całkiem dobra oferta. Szampon zawiera aż 95% składników pochodzenia naturalnego stworzony na bazie syberyjskich roślin, a w swoim składzie zawiera północny, czarny kawior bogaty w proteiny, 7 aminokwasów, oraz keratynę. Skład bardzo mi odpowiada, jest delikatny, bezpieczny dla skóry głowy, dlatego myślę, że będzie idealny dla każdego nawet dla wrażliwców :) Produkt dedykowany jest do włosów zniszczonych i matowych, przesuszonych, niesfornych z rozdwajającymi się końcówkami, które się elektryzują i puszą, a także sprawdzi się dla osób, które bardzo często farbują włosy. Moje takie poniekąd są, może nie są bardzo zniszczone bo staram się o nie dbać i regularnie je podcinać, ale doskwiera im suchość, efekt matu oraz okropnie się elektryzują.. Przejdźmy zatem już do efektów.. Szampon dość dobrze oczyszcza włosy jak i skórę głowy z wszelkich zanieczyszczeń, nadmiaru sebum, oraz dobrze domywa włosy po produktach do stylizacji. Świetnie współgra z maską do włosów z tej samej serii - uważam, że razem tworzą fajny duet. Po umyciu włosy wyglądają świeżo, są delikatnie nawilżone, bardziej sprężyste, lśniące, lekkie i wygładzone, co ważne łatwo się rozczesują i faktycznie został zminimalizowany problem elektryzowania się włosów. Włosy są bardziej podatne na stylizacje, dobrze się układają. Nie powoduje szybszego przetłuszczania się włosów, lekko je nawilża, scala końcówki włosów, widać że są zregenerowane a włosy odżywione. Nie zauważyłam wzmocnienia włosów jakie obiecuje także producent na opakowaniu - włosy bardzo mi wypadają i nawet po stosowaniu tego szamponu nic się w tej kwestii nie zmieniło. Polecam ten szampon osobą o mocno przesuszonych i matowych włosach - myślę, że będziecie zadowolone. Krótko podsumowując to dobry naturalny szampon do codziennego użytku. Dobrze pielęgnuje włosy, oczyszcza, wygładza, nie obciąża włosów i nie przetłuszcza ich. Polecam go przetestować zwłaszcza osobą mającym tak jak ja bzika na punkcie naturalnej pielęgnacji. :) Niestety ma małe niedociągnięcia zatem muszę mu odjąć jedną gwiazdkę.
    Zalety:
    • przyjemny zapach,
    • atrakcyjna cena,
    • dostępność w Hebe,
    • dobry skład,
    • delikatny, nie podrażnia,
    • wygodne opakowanie z pompką i funkcją open/close,
    • dobrze oczyszcza włosy i skórę głowy, lekko nawilża, odżywia, sprawia że włosy są miękkie, gładkie,
    • włosy po nim dobrze się rozczesują i układają,
    • nie obciąża, nie powoduje szybszego przetłuszczania się włosów.
    Wady:
    • słabo się pieni,
    • kiepska wydajność.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta