Szampony do włosów

L'biotica Biovax Limited Collection, Konopia organiczna & ashwagandha, Regenerujący szampon micelarny do włosów łamliwych i puszących się

Nasi użytkownicy zostawili 57 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 5 maja 2021 o 16:57
    Super działanie i zapach, chodź nadal to 'rypacz'.
    Dla mnie dobry szampon to taki, który porządnie oczyszcza skórę głowy, nie przesusza jej i nie podrażnia, jeśli dodatkowo nie plącze włosów to już w ogóle super. Nie oceniam żadnego szamponu przez pryzmat tego, czy nawilża włosy, czy je regeneruje, czy dodaje im blasku. Do tego służą maski, odżywki, płukanki, różne zabiegi, a nie szampony. I wracając do gagatka, którego oceniam - tak, mogę powiedzieć, że ten szampon porządnie oczyszcza skórę głowy. Ja chcą go na początek dobrze przetestować używałam szamponu dwa razy w tygodniu, natomiast docelowo będę używać raz. Zbyt częste używanie mocnego szamponu może powodować przesuszenie skóry głowy - nie bez przyczyny tego rodzaje szampony nazywa się "rypaczami". Co jeszcze mogę dodać? Obłędnie pachnie! Szampon doskonale się pieni, niewielka ilość wystarczy, aby porządnie oczyścić skórę głowy. Choć pojemność jak na szampon nie jest duża to mam poczucie, że wystarczy mi na długi czas. Opakowanie jest okej, z dość mocnym zamknięciem, bez obaw mogłabym je wrzucić do walizki. Podsumowując, polecam ten szampon, według mnie to dobry rypacz. W pełni zasługuje na piątkę - robi to, co powinien i ma dodatkowe atuty.
    Aolkenz
    10 kwietnia 2021 o 12:57
    Spełnia swoje zadanie- wygładzające oczyszczanie
    Szampon z kategorii średnio silnych detergentów, ale skutecznych w oczyszczaniu łuski włosa z uprzednio stosowanych kosmetyków pielęgnacyjnych. Lubię szampony micelarne, ponieważ przy ich użytkowaniu zawsze widzę zadowalające efekty, a spośród testowanych przeze mnie do tej pory, ten najbardziej spełnił moje oczekiwania. Sama technologia opiera się na wychwytywaniu cząsteczek sebum/łoju skóry głowy i łączeniu ich z wodą, przy jednoczesnym przyciąganiu zabrudzeń i wspólnym usuwaniu ich podczas spłukiwania. Produkt jest zawarty w plastikowej tubie z zamknieciem na klik. Front zdobi orientalna grafika i cała kompozycja przyciaga oko. Pojemność to 200ml. Kosmetyk jest przeznaczony do odbudowy wlosów osłabionych, łamiących się , cienkich, a do tego puszących. Odbudowuje strukturę włosa, nawilża łuskę i ułatwia rozczesywanie pasm. Efekty, które zauważyłam u siebie wynikają również z komponenty proteinowej, która dba o to aby włosy były widocznie odbite od nasady głowy co przedłuża trwałość fryzur/wydłuża czas do kolejnego mycia, a także zanotowałam zdrowe dociążenie łusek. Składnikami, które zasługują na wyróżnienie w składzie są: - olej z konopi - zawiera kwasy omega 3 i 6, dba o balans hydrolipidowy, nawilża, chroni włosy przed mikrouszkodzeniami. - Ashwagandha - żeń-szeń indyjski- nawilża strukturę włosa kompleksowo oraz zabezpiecza go przed uszkodzeniami mechanicznymi - spirulina jest bogata w proteiny i minerały, dodaje włosom blasku, wygładza - łagodne i średnio mocne detergenty: coco betaine oraz olefin sulfate Podsumowując, produkt spełnił moje oczekiwania jak też potwierdzam, że obietnice producenta zostały wypełnione. Skład uznaję za dośc dobry, ciekawie skomponowany pod potrzeby włosów cienkich i łamliwych. Włosy były wyraźnie odbite od nasady i zyskały na objętości przy czym na długości pozostały wygładzone, a puch ujarzmiony. Oczyszczenie było bardzo dobre, a przy tym nie miałam uczucia "tępego" szorstkiego włosa- wręcz przeciwnie, delikatnie błyszczały. Oczywiście nie używałam tego produktu solo, ale łącznie z uzupełnieniem odżywką emolientową z innej serii.
    Zalety:
    • objętość i uniesienie od nasady
    • ujarzmienie puchu
    • nadanie blasku i wygładzenia na długości
    • oczyszczenie bez utraty miękkości
    • ciekawa kompozycja składu
    • łagodny/ średnio mocny detergent
    • niewielkie, ale skuteczne pienienie w kontakcie z wodą
    • korzystna cena
    Wady:
    • gama kolorystyczna grafiki frontowej nie w moim guście
  • 23 lipca 2020 o 18:09
    Włosy
    Szampon regeneruje włosy, odżywia i wzmacnia, dobrze się pieni, oczyszcza skórę głowy i włosy, ma piękny delikatny zapach, który umila pielęgnację. Włosy się dobrze rozczesują, mniej się przetuszczają i są gładkie i lśniące.
    • skuteczne działanie
    • efekt końcowy
    • trwałość i świeżość włosów
    • piękne opakowania
    • wydajność produktu
    • przystępna cena
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
    jaulia1
    17 czerwca 2020 o 8:58
    Bardzo skuteczny
    Zainteresował mnie skład: konopia organiczna oraz ogólnie naturalny skład. Kupiłam, bo moje włosy niestety przy regularnym farbowaniu są przesuszone, puszą się i wygląda to średnio. Buteleczka bardzo ładna, przyciąga wzrok. Wydaje mi się, że kartonik jest zbędny zupełnie. Cena może być. Zapach jest bardzo delikatny, szybko się ulatnia - szkoda bo lubię jak włosy po myciu pachną. Szampon dobrze się rozprowadza, delikatnie pieni, bez problemu się spłukuje. Po myciu włosy są miękkie i miłe w dotyku, faktycznie mniej się puszą., nawet po suszeniu suszarką. Nie podrażnia, nie uczula. Całkiem dobry kosmetyk.
    Zalety:
    • nie podrażnia
    • skuteczny
    • wydajny
    • ładny kolor naklejki na butelce
    • skład całkiem naturalny
    Wady:
    • niewyczuwalny zapach
    • niepotrzebny kartonik jako opakowanie
  • 23 maja 2020 o 10:48
    Super oczyszcza
    Szampon bardzo dobrze oczyszcza włosy i skórę głowy, a przy tym nie obciąża włosów. Tego spodziewać się można po szamponach micelarnych i ten doskonale wpasowuje się w ten opis. Do tego nie wywołuje podrażnień dzięki składnikom pochodzenia naturalnego. Dość dobrze się pieni, przez co jest bardo wydajny. Zapach przyjemny i nie drażniący, polecam z czystym sumieniem :-) PS. po zakończeniu testowania produktu otrzymanego od Wizaz, kupiłam sobie drugie opakowanie:-*
    • dobrze się pieni
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl