Lakiery klasyczne

Eveline Cosmetics Neon Lunacy Gel Laque Lakier do paznokci

Agafii
    7 marca 2024 o 1:52
    Konsystencja jak żelowe, dłuższą trwałość
    Nie pamiętam, kiedy ostatnio miałam na sobie zwykły lakier, bardziej lubowałam się w hybrydach, ale te kolory od evelinecosmetics skusily mnie do ponownego wrocenia do nich. Do swojego manicure wybrałam nr 33 czyli ciemną czekoladę oraz nr 32 czyli delikatny fiolecik. Te lakiery są z serii 7daysGel laque. Czyli maja trzymać się 7 dni do tego są niczym żelowe- rzeczywiście tak wyglądają. ???? Do tego aa Vegan friendly. ???? Jestem na tak.
  • 21 sierpnia 2022 o 16:36
    Dla mnie numer 1
    Na lakier natknęłam się podczas zakupów w drogerii Rossman. Na codzień maluje tylko paznokcie u nóg. Na rękach mam akryl. Lubię letnie kolowy neonowe. Oryginalnie wyglądają na paznokciach i podkreślają kolor opalenizny. Lakier jest w typowym opakowaniu dla laerkow. Szklana buteleczka z pędzelkiem. Nakretka w kolorze czarnym z holigtaficzna naklejka na której widnieją napisy firmowe. Pędzelek szeroki. Pędzelek dobrze nakłada lakier. Lakier gesty konsystencja żelowa. Nie spływa z paznokci. Nadmiar można dość szybko ściągnąć przedzelkiem . Lakier dość szybko wysycha. Dla pewności oczekuje min 5 minut i kładę druga warstwę. Na koniec kładę również top cate z tej samej firmy dzięki temu pazurki wyglądają jak by były hybrydowe. Lakier spokojnie wytrzymuje 2 tygodnie na stopach .
    Zalety:
    • Piękna kolorystyka.
    • Szybko wysycha.
    • Nie odpryskuje
    • Wytrzymuje 2 tygodnie.
    kaza102
    25 czerwca 2021 o 13:40
    Fast dry? Raczej never dry.
    Mam mieszane uczucia co do tego lakieru. Od początku, sama aplikacja jest lekko utrudniona, bo lakier bardzo szybko gęstnieje przy nakładaniu i trzeba się spieszyć, żeby nie powstały smugi i dziury. Ja dodatkowo trafiłam na dziwny pędzelek, który nakładał lakier nierównomiernie, jakby w jednym miejscu grubiej i walka z tymi zgrubieniami była trudna przy tej konsystencji (nie wiem czy to defekt pedzelka czy one takie są). Największym rozczarowaniem jest czas wysychania lakieru, ponieważ producent jasno komunikuje, że lakier ma być szybkoschnący. Otóż, po pomalowaniu miałam wrażenie, że on już NIGDY nie wyschnie. Musiałam uważać na niego chyba 2 godziny, a i tak przy np dotnieciu czubkiem paznokcia pozostawał ślad. Byłam bardzo zawiedziona tym czasem i uznałam go za bubel, ale... okazuje się, że ta jego lekko żelkowata konsystencja, która wydaje się być nigdy do końca nie utwardzona daje mu mega trwałość. Lakier przez to się nie kruszy, u mnie trzyma się już tydzień bez najmniejszego uszczerbku, mimo bardzo częstego mycia rąk. Kolory są obłędne więc jeżeli macie czas i cierpliwość czekać aż wyschnie, to naprawdę polecam ten lakier.
    Zalety:
    • naprawdę bardzo trwały jak na klasyczny lakier
    • świetne kolory
    Wady:
    • trzeba bardzo szybko z nim pracować
    • pędzelek nakłada lakier nierównomiernie
    • baaardzo długo wysycha