Kremy i maski do stóp

Avon Foot Works, Reviving Foot & Leg Gel Orzeźwiający żel do nóg z olejkiem miętowym

• 31 października 2021 o 23:46
    Myślałam, że będzie lepszy
    Bardzo lubię limitowane, sezonowe zapachy serii Foot Works i zawsze muszę się na coś skusić. Tym razem padło na żel chłodzący, który miał mi przynosić ulgę w upalne dni. Miałam już kilka takich kosmetyków i zawsze po całym dniu marzyłam, aby wskoczyć pod prysznic i wysmarować się zimnym żelem, a ten produkt o dziwo wcale mnie do tego nie zachęcał ;) Kosmetyk zapakowano w ładną i dużą tubę. Matowa, półprzezroczysta, w odświeżających kolorach zieleni. Ładna, funkcjonalna, dozuje tyle ile trzeba. Zapach? Mało oryginalny dla tego typu kosmetyków, bo jest to typowa zimna mięta, pachnie mocno, ale nie świdrująco, nie jest to też zapach podchodzący pod ziołowy. Sam żel ma rzadką konsystencję. Nałożony na skórę dość długo się na niej maże i trzeba sporo zachodu, żeby go porządnie wmasować. Gdy już to zrobię, zaczyna się lepić, kleić - zarówno skóra na stopach, jak i dłonie. Po całej akcji, wchłania się i "wyparowuje" ze skóry, która wygląda i jest jakby nie była niczym smarowana. Chwila radochy z przyjemnym zapachem i chwilką odświeżenia, a potem mamy całe nic - wręcz stosowany regularnie przyczynia się do przesuszenia skóry stóp. Co w sumie nie jest zaskoczeniem patrząc na skład, w którym przoduje alkohol denat., jest też sporo innych składników, które mi nie odpowiadają, takich jak fenoksyetanol. Kosmetyk wydajny, cenowo też wychodzi korzystnie. Nie skradł mego serca, miałam skuteczniejsze tego typu żele, dlatego ocenię dość przeciętnie. Avonowi lepiej udają się produkty w formie kremu.
  • 1 czerwca 2021 o 22:28
    Miętowe ukojenie
    Po zastosowaniu tego żelu ukojenie i orzeźwienie gwarantowane. Do tego ta duża tubka, bo aż 150ml. Na prawdę przynosi ulgę stopom po całym dniu. Ja pracuję fizycznie i po pracy moje nogi często są przemęczone w szczególności łydki. Nie raz czuję jakby mnie w nich ogień palił. Ten żel przyniósł mi niesamowitą ulgę, a przy tym ochłodził moje łydki. Zapach nie jest nachalny czego się obawiałam. Ot przyjemna, delikatna woń mięty. Co ważne nie lepi się! Świetny specyfik>
    Zalety:
    • weilkość
    • żelowa formuła
    • szybko się wchłania
    • chłodzi
    • koi
    Wady:
  • 21 maja 2021 o 15:09
    Dobrze orzeźwia stopy po całym dniu!
    Uwielbiam ten żel za to, jak świetnie orzeźwia stopy po całym dniu! Zawarty w nim olejek miętowy dodaje energii i świetnie pobudza. Jego zapach sprawia, że zabieg jest jeszcze przyjemniejszy. Stosuję wraz z całą serią orzeźwiającą na lato i moje stopy nigdy nie były tak piękne jak z tą pielęgnacją od AVON! Miętowe szaleństwo żelu, sprawia że po całym dniu tylko o tym marzę, aby go użyć i móc się zrelaksować.
    Zalety:
    • szybko odświeża stopy
    • piękny zapach
    • dodaje energii
    Wady:
    • nie ma