Kremy i maski do stóp

Regenerum Regeneracyjne serum do Pięt 30 g
bialastokrotka.pl
Aflofarm Regenerum Regeneracyjne serum do pięt 30ml

• 27 lutego 2025 o 23:42
    Przebija wszystkie kremy do stóp
    Serum Regenerum kupiłam w aptece zupełnie przypadkiem. Ot tak, byłam po coś zupełnie innego, zobaczyłam za szybą to serum i myślę sobie ,,Hmm Regenerum, może akurat będzie dobry dla moich szorstkich pięt”. Zapytałam o cenę, ok 20 zł, więc biorę. I Regenerum spisało się świetnie. Po pierwsze nie jest tłuste, co jest dla mnie ważne, bo naprawdę nie lubię gdy kremy do stóp ślizgają się po stopach. Bardzo łatwe w dozowaniu przez niewielki otwór i nietłustą konsystencję. Dokładnie wnika ono w skórę, nie tak jak popularne kremy do stóp - ma się wrażenie, że zostają na skórze. A co najważniejsze, serum Regenerum zauważalnie regeneruje szorstkie pięty, wyraźnie je zmiękcza, sprawia, że są delikatne w dotyku, a przy regularnym stosowaniu świetnie przygotowuje pięty do odsłonięcia w sezonie letnim. Serum posiada małe opakowanie, a jego cena jest wyższa niż standardowych kremów do stóp, ale moim zdaniem jest naprawdę warte swojej ceny.
    Zalety:
    • zauważalnie regeneruje, zmiękcza
    • nietłuste
    • dokładnie wnika w skórę
    • wygodne w stosowaniu
    • za tą cenę warto - jest lepsze niż tańsze produkty
  • 30 stycznia 2025 o 20:38
    Regeneracja pięt
    Produkt ogólnie oceniam dobrze. Zakupiłam to serum ponieważ zachęciła mnie reklama oraz masa pozytywnych opinii. Serum do po prostu suchej skóry wydaje się działać super. Jednak jak tylko skóra jest już bardziej zrogowaciała, popękana i strasznie wysuszona pojawia się problem. Oczywiście przed zastosowaniem serum odpowiednie oczyszczenie skóry pięt, niestety u mnie serum nie sprawdziło się tak idealnie. Nie mniej jednak polecam do po prostu suchej skóry bez większych problemów.
    Zalety:
    • wydajny, łagodny zapach, przyjemna konsystencja, małe poręczne opakowanie
    Wady:
    • nie sprawdza się do bardzo suchej i zniszczonej skóry pit
  • 8 października 2024 o 9:31
    Do codziennej pielęgnacji
    Mam bardzo delikatną skórę na całym ciele. Stopy też, dlatego bronią się jak mogą i skóra niestety szybko rogowacieje. Krem zakupiłam w sytuacji alarmowej, bo nie dość, że typowo potrzebowała kremu to jeszcze nabawiłam się odcisków przez niewygodne buty. Odciski niby się zagoiły, ale nie do końca wyglądało to dobrze. Miałam nadzieję, że krem w bardziej humanitarny sposób sobie poradzi również z tym problemem. Niestety mimo regularnego stosowania tego kremu moja skóra na piętach nie zmieniła się znacznie. Dalej rogowaciała w podobnym tempie. Dalej musiałam używać tarki. Widocznie tak już mam :( Poza tym krem faktycznie bardzo dobrze nawilżał skórę. Stała się bardziej miękka. Tylko te pięty potrzebowały dodatkowych zabiegów. :/ Co do zapachu to był on taki neutralny, pochodził od składników. Nie był piękny, ale też nie drażnił nosa. Konsystencja kremu była taka jak typowego kremu nawilżającego. Krem nie jest bardzo tłusty. Wchłaniał się przyzwoicie, ale nie tak szybko jakby się tego chciało. Jednak lepiej go aplikować tuż przed snem. Plus za właściwości antyseptyczne. Podsumowując: Myślę, że krem będzie ok dla większości osób, które mają umiarkowany problem z rogowaceniem skóry na stopach. Takim osobom powinien pomóc. Nie liczyłabym jednak na to, że jest to krem do zadań specjalnych, który uczyni cuda.
    Zalety:
    • nawilża skórę
    • zmiękcza skórę
    • zapobiega pęknięciom
    • działa antyseptycznie
    • nie jest bardzo tłusty
    Wady:
    • u mnie nie wpłynął znacznie na rogowacenie naskórka
    • dosyć mało wydajny
    • przez małą wydajność nie jest już taki tani jakby się pierwotnie wydawało
  • 24 stycznia 2024 o 23:40
    Regenerum do pięt
    Produkt przeznaczony do bardzo suchej skóry pięt, z pekaniami. Jest bardzo dobrym kosmetykiem, łatwo się rozprowadza, idealnie poprawia wygląd popękanych pięt i suchych stop. To jedyny produkt który działa ekspresowo na zniszczone stopy. Stopy szybko stają się nawilżone i w dużo lepszej kondycji wizualnej.
    Zalety:
    • Rewelacyjne nawilżenie
    • Niwelacja popękanej skóry na piętach
    Wady:
    • Mała tubka
  • 22 listopada 2023 o 14:12
    Zmiękcza oraz nawilża
    To serum do pięt odkryłam już dość dawno temu, ale dopiero teraz zebrałam się za jego recenzję. Stosuję je zazwyczaj wieczorem po kąpieli. Jest zamknięte w klasycznym opakowaniu w tubce, dzięki temu aplikacja jest prosta. Moja skóra, szczególnie w okolicach pięt jest bardzo sucha, serum nawilżyło oraz znacznie ją zmiękczyło. Rozprowazda się dobrze oraz szybko się wchłania.
    Drogeria Super-Pharm