Kremy i maski do stóp

Balea Urea, Fusscreme Krem do stóp z mocznikiem

• 27 lutego 2025 o 16:29
    Rewelacyjny
    Jestem niesamowicie wybredna co do kremów do stóp. Jest to pierwszy krem który zaakceptowałam w 100%. Nie dość, że świetnie działa bo rewelacyjne efekty widać już po 1 użyciu. A każde kolejne przybliża do tego aby mieć idealne pięty na prawde w krótkim czasie. Krem jest lekko tłustawy, ale nie przeszkadza mi to o dziwo w ogóle. Nie odczułam dyskomfortu po założeniu skarpetek. Dość długo się wchłania. Krem ma fajną konsystencję, nie jest gęsty czy ciężki, ale też nie jest wodnisty. Ma przyjemny zapach. Lubię go stosować również na dłonie (wieczorami). Krem ma nową szatę graficzną. Polecam !
  • 18 stycznia 2025 o 14:55
    Bardzo dobry krem do suchych stóp
    Szukałam długo dobrego kremu żeby nawilżyć moje stopy, szczególnie w okresie zimowym i trafiłam właśnie na tego gagatka. Niepozorny, w małej tubce, jednak mogę go z czystym sumieniem polecić. Nie ma zapachu, treściwy, dobrze nawilża stopy, ja nakładałam jeszcze na niego skarpetki, gdyż dość wolno się wchłania. Nie podrażnia, stopy wyglądają o wiele lepiej. Przystępny cenowo. Będę do niego wracać.
    Zalety:
    • działanie
  • 25 listopada 2024 o 20:48
    Przyjemność używania
    KOLOR, ZAPACH, KONSYSTENCJA Ma biały kolor i dość gęstą konsystencję. Łatwo wyciska się z tubki i rozprowadza na skórze. Jego atutem jest delikatny, ładny zapach. Niesamowicie trudno go opisać: wyczuwam tu nuty ziołowe, kwiatowe i owocowe, ale tak subtelne, że wszystko razem tworzy baśniową, słodką, uroczą całość. Zapach utrzymuje się na mojej skórze przez jakiś czas po nałożeniu, a ponieważ używam tego kremu nie tylko do stóp, ale również do rąk, jest to przyjemne. WCHŁANIANIE Krem łatwo się rozsmarowuje, ale potrzebuje kilku minut, żeby się wchłonąć. Na samym początku po nałożeniu sprawia wrażenie, że stopy są obleczone wilgotną, śliską, pielęgnacyjną warstwą. Wtedy lepiej nie chodzić, tylko oprzeć nogi na krześle, biurku lub poduszce w taki sposób, żeby niczego nie dotykały. Po kilku minutach krem całkowicie się wchłonie i zostanie już tylko odczucie wypielęgnowanych, miękkich stóp. Bez niekomfortowej warstwy. Śmiało możemy założyć skarpetki i buty albo chodzić boso bez ślizgania się po kafelkach w łazience. DZIAŁANIE JAKO KREM DO STÓP Krem dobrze wpływa na stopy, ponieważ zawiera 10 % mocznika, glicerynę, lanolinę, pantenol i niacynamid. Czyli ma podstawowy skład, który wystarczy do codziennej pielęgnacji. Już po pierwszym nałożeniu go stopy stają się delikatniejsze i bardziej miękkie. Znika uczucie suchości i napięcia skóry. Czujemy się wygodnie i miło. Ale największą różnicę czuć po nałożeniu tego kremu na noc. Rano budzimy się bez suchych, stwardniałych skórek i pozostałości po odciskach. Nawet twarda, przesuszona i popękana skóra na piętach staje się normalna - miękka, przyjemna w dotyku, delikatna i wygładzona. Oczywiście jeżeli przed nałożeniem tego kremu weźmiemy kąpiel lub namoczymy stopy w misce z gorącą wodą i solą (może być sól kuchenna i odrobina zwykłego mydła), a potem użyjemy pumeksu lub tarki do stóp, efekty będą spektakularne. Kiedy jestem ekstremalnie zmęczona po całodniowym chodzeniu lub bieganiu i zrobię takie SPA dla stóp, w jedną noc jestem w stanie uzyskać piękne i delikatne stopy, mimo że poprzedniego wieczoru były w tragicznym stanie. DZIAŁANIE JAKO KREM DO RĄK Dodam, że ten krem sprawdza się też jako krem do rąk na noc. Nie dałabym rady używać go w ciągu dnia, bo mógłby zostawić ślady na książkach lub dokumentach. Ale wieczorem sprawdza się doskonale. Wchłania się równie szybko, przyjemnie koi suchość skóry i zmiękcza skórę. Rano dłonie są piękne, przyjemne w dotyku i zadbane. JAK CZĘSTO GO NAKŁADAĆ Efekty po tym kremie utrzymują się długo. Spokojnie można go używać raz na 1-2 tygodnie, żeby utrzymać ładne, zadbane stopy. Jednak ja zauważyłam, że nakładanie tego kremu sprawia mi przyjemność. Nie unikam tej czynności. Wręcz przeciwnie: zawsze znajdę okazję, żeby posmarować nim wieczorem stopy i dłonie. Przy takiej częstotliwości mogę całkowicie zrezygnować z pumeksów i tarek. Dzięki regularnemu używaniu tego kremu moje stopy (które zazwyczaj są przesuszone, stwardniałe, pełne odcisków i zgrubień) wyglądają pięknie i są przyjemne w dotyku. A co najważniejsze, dobrze się w nich czuję. OPAKOWANIE Jedyny minus tego kremu to opakowanie. Prosta tubka o pojemności 100 ml jest wygodna i ma super zatyczkę-zatrzask, ale grafika na opakowaniu nie zachęca mnie do używania kremu. Ma same napisy i informacje o nagrodach, które dostał ten krem, plus mały rysunek stopy. Nic ciekawego ;) CENA Za 100 ml tego kremu zapłaciłam 7,95 zł. Uważam, że to naprawdę korzystna cena, bo znam tylko jeden lepszy krem do stóp, z Ziaji Med (Kuracja Ultranawilżająca Mocznik 15 %), który kosztuje dwa razy tyle. PODSUMOWANIE Polecam. Jak już wspomniałam, tylko jeden krem do stóp jest lepszy, a mianowicie Ziaja Med, Kuracja Ultranawilżająca Mocznik 15 %. Jeżeli trudno Wam go dostać lub jest dla Was za drogi (kosztuje ok. 18-19 zł), to krem z Balea będzie jego dobrym zamiennikiem.
    Zalety:
    • nawilża, odżywia, zmiękcza, wygładza, niweluje odczucie suchości i ściągnięcia skóry, sprawia, że stopy są ładne i przyjemne w dotyku
    • radzi sobie z twardą i popękaną skórą pięt oraz odciskami (najlepiej nałożyć go po kąpieli, na noc, a wtedy rano stopy będą idealnie gładkie i miłe)
    • ma piękny, delikatny, "baśniowy" zapach (to mieszanina kwiatów, ziół, owoców i czegoś słodkiego)
    • wchłania się przez kilka minut, ale kiedy się wchłonie, nie zostawia niekomfortowej, tłustej i śliskiej warstwy
    • wydajny
    • ma wygodne opakowanie
    • ma dużą pojemność (100 ml), ale dostępna jest wersja podróżna (10 ml)
    • tani (7,95 zł za 100 ml)
    Wady:
    • jest niemal doskonały, tylko krem do stóp z Ziaji Med (Kuracja Ultranawilżająca Mocznik 15 %) jest od niego lepszy
  • 12 października 2024 o 10:52
    Najlepszy krem do stóp a miałam wiele
    Kupiłam ten krem spontanicznie z uwagi na zapach ale w drogerii sprawdziłam też czy nie jest zbyt pudrowy tak jak wszystkie kosmetyki Eveline. Jest najlepszym kosmetykiem jaki do tej pory miałam do pielęgnacji stóp. Bardzo dobrze się nakłada i nie przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu nawet za dnia. Może służyć również do pielęgnacji dłoni jest taniej wydajny i bardzo ładnie subtelnie pachnie.
    aniyam
    17 lutego 2023 o 11:42
    kolejna perełka za grosze
    Krem kupiłam z ciekawości, nie mam większych problemów ze stopami, zależy mi tylko na pielęgnacji i nawilżeniu. Krem jest bardzo wydajny, dobrze się rozsmarowuje, szybko wchłania. Można używać jako krem lub w większej ilości jako maska na noc. Stopy są zadbane, miękkie, dobrze nawilżone. Krem zawiera mocznik, glicerynę, witaminę B3 oraz kwas mlekowy co pomaga utrzymać skórę stóp miękką i nawilżoną. Często stosowałam na noc w większej ilości jako maskę i zakładałam na to bawełniane skarpetki, wówczas stopy były odżywione, nawilżone a pięty mięciutkie.