WIZAŻ logo
Kremy z filtrem do twarzy

Muldream Premium Biome Sun Cream SPF50+/PA++ Krem z filtrem

Dobry ale bielący spf
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Krem jest bardzo przyjemny w codziennym użyciu - ma lekką, komfortową konsystencję i dobrze rozprowadza się na skórze. Daje uczucie nawilżenia i nie jest ciężki, dzięki czemu sprawdza się na co dzień. Trzeba jednak zaznaczyć, że delikatnie bieli, szczególnie przy większej ilości produktu. Dodatkowo zdarza się rolowanie, zwłaszcza gdy nałożymy go na bogatszą pielęgnację lub próbujemy dołożyć kolejne warstwy.
    Zalety:
    • Lekka, przyjemna konsystencja, Komfortowy w noszeniu, Wysoka ochrona SPF 50+, Dobre uczucie nawilżenia
    Wady:
    • Delikatnie bieli, Może się rolować, Wymaga ostrożnego łączenia z innymi produktami, Może być za lekki dla bardzo suchej skóry
  • 30 września 2025 o 22:01
    Niemilosiernie bielący SPF
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Ten zakup to potwierdzenie dla mnie, że nie warto kupować czegoś bo tanie i polecane... Na pierwszy rzut opakowanie - tu super, bo 50 ml produktu mamy w higienicznym opakowaniu, które dozujemy przez specyficzna końcówkę. Wydajność kremu SPF jest zawsze najtrudniej ocenić, bo tak właściwie to powinniśmy na twarz zużywać ok 1,5 g kremu (więc zawsze powinien wystarczyć na tyle samo), ale przez to że formuły są różne to raz wydaje się, że krem jest bardziej wydajny a raz mniej. Tu subiektywnie był bardziej, wynikało to z dość gęstej formuły. Krem jest dość tępy i trzeba go dobrze rozprowadzić, bo inaczej się roluje, choć jeśli zrobimy to serio dokładnie to znowu nie roluje się nic. I niestety bieli. Po urlopie wygląda to dramatycznie - i to jest główny powód tak niskiej oceny tego kremu (oprócz formuły). Na plus jest jednak to, iż jest bezzapachowy. W składzie oprócz - rzecz jasna - filtrów UV mamy m.in. kwas hialuronowy, bioferment z bakterii Lactobacillus, arbutynę i wyciąg z zielonej herbaty Pod kątem działania to tak ma działanie przeciwsłoneczne, bo nie przytrafiło mi się żadne poparzenie a był testowany nawet podczas jazdy rowerem w pełnym słońcu, jednak przez brak wzmianki o wodoodporności nie miałam odwagi go zabrać na urlop nad morzem. Co warte podkreślenia nie powodował łzawienia, więc jeśli ktoś ma problem ze znalezeniem odpowiedniego SPF pod tym kątem, to uważam ze jest lepszy nawet od Holiki (bo wprawdzie mi się nie trafiło, ale mam wrażenie, że ten jest bardzo łagodny pod tym kątem). Niestety strasznie bieląca i dośc gęsta formuła mnie zniechęcają. Do tego też miałam wrażenie, że do mojej cery mieszanej, na której może się trafić pryszcz, to po użyciu tego jakby było tego więcej. Ale nie może dramatycznie. No generalnie za 20 zł nawet ok, ale świadomość, ze w cenie regularnej był znacznie wyższy skutecznie zniechęca
    Zalety:
    • cena promocyjna 20 zł
    • ochrona przeciwsłoneczna
    • nie powoduje łzawienia
    Wady:
    • bardzo bieli
    • ciężka, oporna formuła
    • subiektywnie wzmaga powstawanie niedoskonałości
    • nie wiadomo czy jest wodoodporny
  • 22 marca 2025 o 13:34
    Mam mieszane uczucia
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Odkąd na social mediach znowu zaczęło być głośno o koreańskiej pielęgnacji zaczęłam czaić się na ten produkt. Udało mi się do dorwać za 20 zł w Hebe na promocji :D Szata graficzna jest dość typowa dla koreańskich kosmetyków – bardzo skromna, minimalistyczna. Jest bezzapachowy. Konsystencja – jest bardzo tępy, dopiero po długim czasie się "rozluźnił", co często utrudniało używanie. Również mocno bieli, ale na jasnych karnacjach zapewnia to delikatną korektę kolorytu cery, więc uznałabym to za plus. Działanie – tutaj mam trochę problem z ocenieniem go. Z jednej strony jest przyjemny i sprawdza się w okresie jesienno-zimowym, ale z drugiej coś mi w nim nie pasuje. SPF jest lekko nawilżający, ale nie widzę tu tej rewelacji, o której pisały inne recenzentki. W dodatku mam wrażenie, że mimo wszystko pogarsza trochę trądzik, co mi się nie podoba. Jeśli chodzi o skład to muszę go pochwalić, bo jest to mimo wszystko delikatny SPF. Większość takich kremów zawiera składniki nieprzystępne dla cer wrażliwych, a tutaj użyte filtry przeciwko UV są raczej z gatunku tych łagodniejszych. W dodatku zawiera składniki nawilżające, np. cyclopentasiloxane, cetyl ethylhexanoate. Nie wiem czy byłabym jednak w stanie kupić go za pełną cenę.
    Zalety:
    • bezzapachowy
    • wyrównuje lekko koloryt cery przy jaśniejszych karnacjach
    • skład przyjazny dla cer suchych i wrażliwych
    Wady:
    • bardzo drogi
    • jeśli ktoś nie jest bladziakiem jak ja to bielenie może być uciążliwe
    • bardzo tępa konsystencja
    • pogarsza trądzik
  • 1 stycznia 2025 o 13:06
    Bieli
    Kupi ponownieNie wiem
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Krem bardzo ciężko się rozprowadza na skórze. Potrzebuję kilku chwil i mocnego wcierania w skórę, żeby go rozprowadzić. W opisie producent podaje, że krem jest bezzapachowy, ale ja wyczuwam bardzo delikatny i dla mnie raczej mało przyjemny zapach. Krem jest też bardzo ciężki. Dużym plusem jest to, że nawilża i to mocno. Stosuję go w zimie, bo w lecie zdecydowanie mniej się sprawdza i sprawia, że czuję jak moja skóra się cały czas po nim lepi. Zdecydowanie na lato wolę wybierać lżejsze spf niż ten, ale na zimę jest ok.
    Zalety:
    • Nawilżenie
    Wady:
    • Bieli
    • Ciężko się rozprowadza
    • Ma delikatny nieprzyjemny zapach
  • 3 grudnia 2024 o 10:04
    Na chłodniejsze miesiące lub dla suchej cery.
    Kupi ponownieNie wiem
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Idealny na zimę. 1. BIELENIE - Krem zdecydowanie bieli ale mam dosyć jasna karnacje więc mi to nie przeszkadza. Jest to rodzaj bielenia, który wyrównuje koloryt i nadaje efekt "filtru" na skórze, ale może również delikatnie wejść w załamania w skórze. 2. CIĘŻKOŚĆ - Krem jest bardzo nawilżający - na pewno sprawdzi się przy suchej skórze. Sama mam skórę trądzikową, mieszaną w stronę tłustej, ale lubię treściwsze kremy zimą. Krem SPF nakładam prosto na serum z witaminą C, omijając krem nawilżający. 3. CENA - W opakowaniu dostajemy 50 ml kremu, co jest bardzo atrakcyjne, szczególnie jeśli uda ci się kupic krem na przecenie. Zrobiłam już zapasy kremu na tę i następna zimę.

szukaj