Kremy z filtrem do twarzy

Pharmaceris S, Spectrum Protect, Krem o szerokopasmowej ochronie dla dorosłych i dzieci SPF 50+

Pharmaceris S Krem o szerokopasmowej ochronie SPF50+ 50 ml
Pharmaceris S

• 16 kwietnia 2024 o 20:50
    Niezbędnik na wakacjach
    Wróciłam z urlopu , z kraju , gdzie temperatura sięgała nawet 35C w kwietniu, i byłam pod solidną ochroną tego kremu. Mam bardzo wrażliwą skórę atopowa i bez tej tuby nie wyruszam na wakacje. Cenię ten krem za wysoką ochronę 50 SPF, ale również za to,że czuję się bezpiecznie nawet w krajach tropikalnych, gdzie słońce jest bardzo aktywne przez cały dzień. Stosuje krem na twarz , łatwo się aplikuje, dość szybko się wchłania. Konsystencja jest gęsta i na początku wydawało mi się ,że zbyt gęsta. Ale po zużyciu pierwszego opakowania ponad rok temu, ruszyłam po kolejny i kolejny krem. Wydajny 50 ml. Polecam krem nawet osobom o bardzo jasnej karnacji ze skóra atopową.
    Zalety:
    • 1)wysoka ochrona
    • 2) cena
    • 3) łatwo dostępny w drogeriach , w tym online
    • 4) nie uczula
    • 5)łatwo się wchłania
    • 6) wodoodporny
    • 7) wydajny 50 ml
    Rysia16
    15 lipca 2022 o 14:13
    Lubię
    Bardzo fajny krem, nie jest moim ulubionym, ale na co dzień jak najbardziej mi się sprawdza. Trzeba nim dość długo pracować, lepiej wsmarowywać w skórę małe porcje i dokładać. Gdy przesadzimy lub nie rozsmarujemy, zostawia białe smugi. Trzeba uważać z nim na włosy - skleja i zostawia białe ślady, które ciężko rozsmarować czy usunąć np. spomiędzy brwi. Bezzapachowy, jest lekko żółty, twarz po użyciu jest stonowana, rozjaśniona, ale nie biała (ja mam ciepłe, żółte tony w skórze więc dla mnie ok). Szkoda, że nie jest wodoodporny, kiedy się człowiek spoci to niestety zjeżdża ze skóry zostawiając ślady - dlatego nie używam go w ekstremalne upały, a tak do maks 25 stopni. No i dla mnie najważniejsze: nie tłuści skóry bardziej, niż jestem w stanie to zaakceptować. Z kremami zawsze jest kłopot wyświecania, tłuszczenia, ciężkości... Osoby z tłustą skórą wiedzą, o co chodzi. O ile nad wodą jestem w stanie to znieść, pływam, opalam się, wyleguję się - tak w ciągu dnia w pracy czy na uczelni można się wściec. Ten jest fajny, skóra jest ujednolicona, dość matowa, bo ten krem tak jakby zasycha na skórze. Z dodatkiem pudru bambusowego to już w ogóle nie mam na co narzekać. Kupiłam za 40 zł już z przesyłką w popularnym serwisie sprzedażowym, a widziałam nawet w niższej cenie. Jakość w stosunku do ceny jest bardzo zadowalająca. Polecam! Dałabym piątkę, gdyby był wodoodporny, ale myślę, że producent poświęcił jego wodoodporność kosztem komfortu noszenia go na skórze. A na co dzień jest po prostu wygodny i wystarczający.
    vicxkxy
    21 czerwca 2022 o 23:26
    Nie jest zły
    Kiedy zobaczyłam, że ten spf posiada szerokopasmową ochronę i szczególnie ochronę przed IR, musiałam go kupić, bo mam cerę naczynkową, która jest bardzo wrażliwa na słońce i inne temperatury. Warto zaznaczyć, że ma wysokie PPD. Jest zapakowany w kartonowe opakowanie a po wypakowaniu, jest on w tubce o pojemności 50 ml. Posiada ciekawy skład. Nie należy on do tanich bo na Hebe kosztował około 50 zł. Ma lekką konsystencję, ale trzeba uważać by nie ściekł w inne miejsce, bo wtedy się marnuje, a kremy spf nie są wydajne. Niestety przy rozprowadzaniu, bieli i trzeba długo z nim pracować by nie wyglądać blado, ale później się to wchłonie, lecz wyświeca. Nie szczypie w oczy i nie zapycha. Nie wiem czy jest wodoodporny. Nie wiem czy kupię ponownie, bo jest średni i będę musiała się zastanowić, cena też gra tu dużą rolę.
    Zalety:
    • szerokopasmowa ochrona
    • lekka konsystencja
    • nie szczypie w oczy
    • nie zapycha
    Wady:
    • długo się rozprowadza
    • bieli
    • wyświeca się
    • nie wiadomo, czy jest wodoodporny
    jojoan
    13 czerwca 2022 o 17:13
    Świetny
    Kupiłam go bo szukałam czegoś dla wrażliwców, co nie będzie mnie szczypać w oczy, nie będzie zbyt ciężkie oraz najlepiej jakby miało też ochronę przed HEV i IR. Używałam go tuż po mineralnym od Dermedic, który był dość ciężki, więc byłam zachwycona lekkością i wykończeniem. Ma biały kolor z lekką żółtawą poświatą, ale jest to niewidoczne na skórze. Ładnie się wpracowuje w skórę i nie robi smug. Bez żadnego problemu można go nakładać także na okolice oczu, bo nie podrażnia i nie szczypie w oczy. Jego wykończenie ma lekki błysk, ale wygląda bardzo naturalnie, więc nie trzeba go przykrywać pudrem. U mnie się rzadko roluje, jeśli już to robi to przeważnie na jednym kremie nawilżającym do twarzy, więc zazwyczaj wybieram inny. Świetnie się sprawdza na cieplejsze dni. Trzeba go zużyć w ciągu 1,5 roku po otwarciu. Minusem jest to, że pod koniec już trudno się go wyciska. Obecnie musiałam go rozciąć, a w środku była jeszcze przeogromna ilość kremu.
    Zalety:
    • lekkość
    • delikatny blask
    • nie szczypie w oczy
    • świetny dla wrażliwców
    • HEV i IR
    peszy
    4 maja 2022 o 15:07
    Dobrze mi się sprawdził
    Krem zużyłam do samego końca i muszę przyznać że im mniej mi go zostawało tym bardziej się z nim polubiłam. Krem daje bardzo dobrą ochronę przed słońcem. Fajnie się rozciera, nie jest ciężki ale też nie super lekki. Dla mnie zachowuje się jak krem do twarzy. Nie bieli i nie zostawia smug ale uwaga trzeba używać z umiarem. Jeśli czujemy że dałyśmy za mało lepiej dołożyć niż od razu dać za dużo. Nadmiar który się nie wchłonie, zostaje na twarzy w postaci białych, zaschniętych plam. Bardzo dobrze się nadaje pod makijaż. Pod żadnym podkładem mi się nie rolował. Krem dobrze się trzyma twarzy, nie spływa ani daje gorzkiego posmaku w ustach. Jedynym minusem, jest tubka w ktorej zostaje sporo produktu. Oczywiście można rozciąć ale to ma sens jak ktoś używa kosmetyku tylko w domu. Na plaży czy w torebce rozcięta tubka nie ma żadnego sensu.
    Zalety:
    • nie roluje się
    • nałożony w rozsądniej ilości nie bieli
    • daje dobrą ochronę
    • nie spływa do oczu
    • nie daje gorzkiego posmaku
    Wady:
    • ciężko zużyć do końca, sporo zostaje w tubce
    Drogeria Super-Pharm