Tusze do rzęs

Nu Skin Nu Color Curling Mascara Tusz do rzęs

4 na 51 opinię

Azile20
    19 maja 2021 o 19:21
    Gdyby była wodoodporna byłoby extra :)
    Do niedawna marka Nu Skin był mi kompletnie obca. Moja znajoma promuje tą markę i zaopatrzyłam się w kilka rzeczy od niej:) W tym również w tusz podkręcający i rozczesujący rzęsy. Moje rzęsy są średniej długości, dość gęste i naturalnie czarne. Chciałam tuszu do dziennego makijażu z możliwością budowania warstw bez sklejania i nadmiernej sztuczności. Mascara od Nu Skin to bardzo elegancka typowa dla tuszy plastikowa i leciutka tubka w kolorze metalicznego srebra. Wygląda bardzo elegancko to fakt. Szczoteczka wykonana jest z gęstego włosia i jest wygięta w formę łódeczki. Dobrze nabiera tusz w idealnej ilości potrzebnej do przeczesania rzęs. Tusz jest mega czarny, bardzo intensywny czarny kolor jest świetny. Używam od dwóch, trzech tygodni. Nie ma grudek, konsystencja fajna, zapach neutralny. Jest ok :) Tusz świetne podkręca rzęsy i genialnie je rozczesuje, szczególnie widać to przy 1 warstwie. Na oczach tworzy się piękny wachlarz. Szczoteczka we współpracy z tuszem nie skleja rzęs, można budować warstwy i rzęsy wciąż nie są sklejone. Tusz nie obsypuje się, utrzymuje intensywność czerni cały dzień . Poza tym dobrze się zmywa, nie podrażnia oczu. Mimo, iż tusz nadaje się do nałożenia kilku warstw i widać, że zwiększa się objętość rzęs bez sklejania, nie jest tuszem, który nada teatralnego, mega grubego wykończenia make up. Jest to tusz wydłużająco podkręcający do dziennego makijażu lub nadania lekkości wieczornemu make up. Dramy tutaj nie będzie. Mi to odpowiada. Producent nie obiecuje objętości. Podkręcenie i wydłużenie z pięknym rozczesaniem to priorytet. Dałabym tuszowi 5 ale niestety w momencie kiedy noszę maseczkę lub gdy jest wilgoć w powietrzu tusz zaczyna odbijać się na obu powiekach. Tusz nie należy do najtańszych więc powinien być bardziej odporny na wilgoć. Poza tym super! Ja kupię ponownie bo dawno nie miałam tuszu, który tak rozczesuje rzęs :)
    U konsultantki