Pędzle do oczu

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 13 listopada 2021 o 8:04
    Idealna precyzja mój KWC
    Ten zestaw pędzli to coś na co czekałam od dawna. Idealnie dopasowane i niesamowicie precyzyjne. Długo się wstrzymywałam z ich zakupem ze względu na cenę, ale udało mi się je dorwać za 80zł w jakiejś drogerii internetowej podczas zakupów. Malowanie kresek na zwykłej czy opadającej powiece, uzupełnianie brwi pojedynczymi włoskami, wypełniane ust czy czyszczenie do idealnych równych powierzchni stało się niesłychanie łatwe. Od kilku lat mam do czynienia z makijażem i o ile malowanie drugiej osoby było dla mnie zawsze ekscytujące i wywoływało radość, tak malowanie siebie samej odkładałam na ostatni plan- bo to usta nie takie, bo opadająca powieka.. a doczyszczanie patyczkami do uszu zajmowało za dużo czasu i nie zawsze było tak precyzyjnie jak chciałam. Teraz z przyjemnością sięgam po eyeliner, pomadę do brwi i pędzle z zestawu Hulu, one naprawdę ułatwiają pracę i przez ich niewielkie rozmiary nie ma możliwości zrobienia krzywdy ( czytaj za grubej czy krzywej kreski na opadającej powiece lub narysowaniu zbyt grubego włoska na brwi :D ). Dużo łatwiejsze jest teraz czyszczenie dolnej lini czy robienie wewnętrznego kącika eyelinerem. Dodatkowo poprzez swoją prezycyjność, pędzle ułatwiają przygotowywanie charakteryzacji- linie same się tworzą :) Osobiście uważam, że każda osoba pasjonującą czy zajmująca się makijażem MUSI mieć wśród swoich pędzli ten niezbędny zestaw
    Zalety:
    • Precyzyjność
    • Miękkość
    • Możliwości używania
    • Wygodna rączka
    • Cena na promocji
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu
  • 30 maja 2021 o 14:02
    dobre
    Pędzelki kupiłam pod wpływem polecenia Ady Grotkowskiej na Youtubie. Generalnie, nie zawiodłam się, bo widzę, że pędzelki są wysokiej jakości, a także nie wpływa na nie negatywnie mycie ich (po myciu są takie same jak przed). Niby cena wysoka, ale to wychodzi ok. 12,5 zł za sztukę, co już nie jest wysokim kosztem. Uważam jednak, że to nie są pędzelki niezbędne dla każdego – może warto rozważyć kupienie pojedynczych sztuk? Pędzelki są bardzo precyzyjne, nadają się do zagęszczania linii rzęs, robienia bardzo cienkich kresek, ale też, jak mi się wydaje, do artystycznych makijaży, których co prawda nie wykonuję, ale chyba głównie z myślą o tym zostały stworzone. Nie każdy wykorzysta każdy pędzelek. Poza tym nie mam nic do zarzucenia :)
    Zalety:
    • wysoka precyzja
    • dobre włosie
    • dobrze zachowują się po umyciu
    • wygodne w użyciu
    • w przeliczeniu za 1 pędzelek jest to naprawdę wysokiej jakości produkt w niskiej cenie (12,5 zł/szt)
    Wady:
    • warto się zastanowić, czy potrzebujemy aż ośmiu precyzyjnych pędzelków, czy nie lepiej kupić pojedyncze
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu

Zobacz także inne Pędzle do oczu