Kremy na dzień

LUMENE VALO Rozświetlający Lekki Krem SPF30 50ml
Lumene Nordic-C

• 10 lutego 2025 o 18:29
    tłuścioszek
    * Jaka jest moja skóra twarzy? mieszana ze skłonnością do przesuszeń i "świecenia się" w strefie "T". * Jakie jest opakowanie? jest to zakręcana plastikowa tubka z kolorystyką nawiązującą do motywu przewodniego czyli witaminy C. * Jak pachnie? zapach jest bardzo przyjemny, kosmetyczny ale z dodatkiem czegoś jeszcze. * Czy podrażnił? produkt nigdy nie wywołał uczulenia ani podrażnienia. * Jak działa i czy działa? w moim przypadku absolutnie nie nadawał się pod makijaż ponieważ nie tylko strefa "T" była błyszcząca. Jako samodzielny produkt nałożony na twarz sprawiał,że skóra wyglądała nieestetycznie tak jakby była bardzo tłusta i nie można się tu doszukać kierunku "glow". Ciężko ocenić czy mial właściwości pielęgnacyjne ponieważ była to nieprzyjemna oleista warstwa i tylko czekałam żeby się jej pozbyć z twarzy. * Czy kupię ponownie? na pewno nie.
    Zalety:
    Wady:
    • pozostawiał na twarzy tłustą warstwę
  • 23 lutego 2024 o 13:00
    Mam wrażenie, jakby tylko leżał
    Właśnie dlatego lubię kalendarze adwentowe, bo jak trafi się bubel, to bynajmniej nie wydałam pieniędzy na produkt pełnowymiarowy. Zużyłam opakowanie o pojemności 10ml i tyle mi w zupełności wystarczy, żeby więcej po ten kosmetyk nie sięgnąć. Pachnie ciastem cytrynowym. Konsystencja kremowa, ale po wsmarowaniu zmienia się w mus z olejkiem. Praktycznie w ogóle się nie wchłania. Po prostu zostaje na twarzy cały dzień i na niej leży. Coś okropnego. Mam cerę mieszaną w kierunku tłustej. Krem u mnie kompletnie się nie sprawdził. Trochę zapycha. Nie lubię wyrzucać kosmetyków, więc go zużyłam w dni, które się nie malowałam. Pod makijaż się nie nadawał, bo mega szybko się po nim wyświecałam. Jest wydajny, nie podrażnia. Dla mnie bubel.
  • 12 maja 2022 o 12:42
    SPF na co dzień
    Krem znalazłam w kalendarzu adwentowym Lumene, sam kalendarz zakupiłam z taką myślą, aby móc przetestować jak najwięcej kosmetyków tej marki, ponieważ nie miałam z nią zbytnio kontaktu, a byłam jej ciekawa. Zbliżam się już do końca testowania marki i mogę z czystym sumieniem ją polecić. Krem ze względu na zawartość witaminy C będzie nadawał się idealnie do skóry wrażliwej czy z przebarwieniami, do tego niezbędny filtr SPF30. Wady: -niestety trochę bieli twarz -trochę zapycha, trzeba bardzo dokładnie i kilkukrotnie umyć twarz po stosowaniu Zalety: -ochrona SPF30 -dobry skład -witamina C -rozświetla buzię -szybko się wchłania -nawilża