Balsamy do ust

Kneipp Natural Care & Colour Colored Lip Balm Pomadka koloryzująca

• 24 maja 2024 o 14:45
    Lekko koloryzuje usta
    Pomadka ma dobre opakowanie, które naprawdę dobrze się zamyka. Pomadka nie otwiera się w torebce. Kolorystyka jest trochę eco, gdyż część opakowania jest w kolorze jasnoróżowym a część w kolorze brązu/drewna. Ja jestem fanką luksusowych opakowań, więc nie podoba mi się. Pomadkę kupiłam tylko dlatego, że jest marki Kneipp, którą bardzo lubię. Dodatkowo była w dużej promocji. Na początku nawet nie doczytałam, że jest koloryzująca. Po prostu wzięłam do kasy, zapłaciłam, szybko otworzyłam i posmarowałam usta. Jakie było moje zdziwienie, jak odkrywałam, że ona zostawia kolor :) Malowałam usta bez patrzenia w lusterko, więc przy pierwszym używaniu pomadka wyszła trochę poza usta :) Co do tego koloru, to na moich ustach jest mało widoczny, ale jest. Mam dosyć ciemną czerwień wargową, więc ten odcień jest u mnie taki lekko różowo-wiśniowy. Pomadka nie jest mocno nawilżająca czy regenerująca a myślałam, że tak będzie. Pomyślałam, że jak Kneipp to na pewno będzie super. Jest w porządku, ale od tej marki wymagam więcej. Jak się ją dokłada to trochę się zbiera w kącikach ust.
  • 21 maja 2024 o 20:24
    Dobry skład to za mało
    Kupiłam zachęcona połączeniem dobrego składu i pielęgnacji wraz z efektem koloryzującym. Mam odcień czerwony i według mnie ładnie prezentuje się na ustach. Opakowanie jest ładne i wygodne. Niestety, okazuje się, że dobry skład to za mało - pomadka właściwie w ogóle nie spełnia założeń pielęgnacyjnych. Im częściej ją używałam, tym pogłębiało się uczucie wysuszenia ust. Podkreślała też suche skórki. Zaczęłam używać pod nią inny balsam nawilżający, ale to chyba mija się z celem, bo mogłabym wtedy używać na górę zwykłej szminki, a nie balsamu, który miał pielęgnować skórę ust. Więcej nie kupię.
    Zalety:
    • Kolor
    Wady:
    • Przesusza
    • Nie pielęgnuje
    • Nie nawilża
  • 15 grudnia 2023 o 14:12
    Skład ładny, ale nieporozumienie w działaniu
    Nie jestem usatysfakcjonowana z tego zakupu. Chyba trochę zwiodło mnie ładne opakowanie, bo tubka jest naprawdę prześliczna, jeśli ktoś gustuje w takich eko opakowaniach. Dół jest imitacją korka, ale nadal sztywny i gładki i nie pojawiają się w nim żadne wgłębienia, a góra to idealne odzwierciedlenie koloru pomadki. Która to kładzie się dziwną warstwą, rozwarstwia się, jest jakby połączeniem kredki pastelowej z olejem rycynowym. Jest tępa, oporna w rozsmarowywaniu, mam z nią problem z równomiernym rozłożeniem koloru za pierwszym podejściem. Da się to zrobić, ale trzeba pracować z lusterkiem, aby uwzględnić wszystkie mijaki i wychodzenie poza kontur ust. Inaczej mówiąc, nie sunie gładko i nie wydaje mi się, żeby to była standardowa konsystencja balsamu koloryzującego, a bardziej naiwne połączenie pomadki ze zjełczałym woskiem. Troszkę też tak wonia. Zjełczałym woskiem. Nie jest intensywny zapach, czuć go dopiero po przybliżeniu do nosa, ale nie sprawia, że się chętniej po ten produkt sięga. Kolor NUDE jest bardzo ładny. Nie powiedziałabym, że beżowy, ani nawet jasny neutralny. Jest to zdecydowany średni brąz. Mi akurat podpasował, tego tego się spodziewałam po kolorze zakrętki i dostałam, to czego chciałam. Jednak niestety.... farfocluje się. Bardzo. Wystarczy po godzinie spojrzeć w lusterko i mamy na ustach wszędzie brązowe farfocle, które trzeba zdzierać paznokciem. Nie wiem, skąd to wynika, zapewne formuła pomadki nie zawiera wystarczająco dużo składników konsystencjotwórczych, które nadawałyby odpowiedni poślizg. Jestem świadoma i po produktach całkowicie naturalnych nigdy nie spodziewam się takich samych efektów jak po produktach chemicznych i zawierających wszelkiego rodzaju silikony etc., a jednak nie potrafię ukryć rozczarowania totalnym brakiem dobrej jakości, która dorównywałaby zdrowemu składowi.
    Wady:
    • farfocluje się
    • nie nawilża
    • wody dajcie
    • ciężko się nakłada
  • 30 listopada 2023 o 21:39
    Jeden z najgorszych sztyftów jakie używałam
    Kupiłam kiedyś w Hebe zachęcona naturalnym składem . Niestety sztyft kompletnie się u mnie nie sprawdził. Słabo nawilżał, mega szybko stwardniał i nie nadawał się do użytku. Musiałam wyrzucić, zdecydowanie odradzam.
  • 30 listopada 2023 o 16:44
    Porażka
    Jest bardzo nie zadowolona z tego balsamu. Po nim miałam usta jeszcze bardziej suche niż przed. Jeszcze bardziej podkreślał suchość, pojawiały się suche skórki. Odcień różowy ze skórką, nie zbyt przyjemny widok. Jedyne co było w porządku to zapach, lekki, kwiatowy ale reszta to dramat. Nie polecam, nie będę kupowała z tej marki balsamów. Konsystencja mega gęsta, która ciężko rozprowadza się po ustach.
    Zalety:
    • kolor

Zobacz także inne Balsamy do ust