Chusteczki dla dzieci

Dada Extra Care, Chusteczki nawilżane `Aloe Care`

• 18 czerwca 2024 o 9:58
    Jedne z ulubionych!
    Chusteczki nawilżane od Dada są jednymi z moich ulubionych! Używam już od kilku miesięcy. Opakowanie - bardzo dobrze wykonane, a chusteczki świetnie i co najważniejsze pojedynczo wyciągają się z środka. Zapach bardzo przyjemny! Chusteczki są dobrze nawilżone, przyjemne w dotyku. Produkt nie podrażnia ani nie uczula maluszka. Stwierdzę chusteczki w rewelacyjnej cenie i dostępności.
  • 16 listopada 2023 o 12:30
    Chusteczki, które wywołały u nas zadowolenie.
    Chusteczki te kupiłam na najpopularniejszym w Polsce serwisie aukcyjnym. Za opakowanie zawierające 64 sztuki zapłaciłam około 7 złotych. Co prawda mój syn ma już za sobą odpieluchowanie, więc tego typu produktów nie zużywam w takiej ilości jak wcześniej, ale lubię mieć chusteczki pod ręką, gdy szybko trzeba wytrzeć rączki, buzię, czy po skorzystaniu z toalety jako zastępnik mokrego papieru toaletowego. Chusteczki zamknięte są w opakowaniu o prostokątnym kształcie i z otwarciem w postaci klapki, która doskonale chroni zawartość przed wysychaniem przez naprawdę długi czas. Wzrok przyciąga przeuroczy, uśmiechnięty bobas :) Same chusteczki są mięciutkie i przyjemne w dotyku (wykonane w 100% z bawełny) oraz porządnie nasączone płynem. W większości przypadków bez problemu można je wyciągać pojedynczo. Poza tym są całkiem spore i nie rwą się podczas używania, a ich zapach nie jest nadmiernie intensywny. Co jednak najważniejsze, w naprawdę szybkim tempie można dzięki nim usunąć zabrudzenia z małego ciałka. Co do składu, chusteczki są nasączone m.in. sokiem z liści aloesu o działaniu kojącym i przeciwzapalnym, będącą emolientem oliwą z oliwek chroniącą przed czynnikami zewnętrznymi i natłuszczającą skórę, odżywczym i nawilżającym olejem z nasion bawełny oraz łagodzącą podrażnienia alantoiną. Mamy tutaj także konserwanty i na końcu listy substancje zapachowe, ale ogółem ta duża ilość pielęgnacji to wynagradza :) Plus za to, iż producent nie umieścił żadnych substancji kontrowersyjnych. Podsumowując: chusteczki te nie tylko dobrze oczyszczają skórę bez generowania podrażnień, ale również są wygodne w stosowaniu i cenie adekwatnej do jakości. Z synem jesteśmy na tak!
    Zalety:
    • dobrze oczyszczają z zabrudzeń
    • nie podrażniają ani nie uczulają delikatnej skóry dziecka
    • wykonane z mięciutkiego, przyjemnego dla skóry materiału powstałego w 100% z bawełny
    • wystarczające nasączone płynem
    • odpowiednia wielkość
    • nie nazbyt intensywny zapach
    • bez problemu można je wyciągnąć pojedynczo
    • skład ze sporą dozą pielęgnacji
    • opakowanie dobrze zabezpieczające zawartość przed wysychaniem
    • cena adekwatna do jakości
    • dostępność w Biedronce, jak i przez internet
  • 2 maja 2023 o 14:09
    Wytrzymałe i łagodne dla skóry
    Chusteczki mam zawsze pod ręką, odkąd na świecie pojawiła się moja córeczka. Najczęściej kupuję popularne marki drogeryjne lub z popularnych marketów. Nie ukrywam, że cena gra rolę, bo jednak idzie tego sporo ;) Ten wariant jest kolejnym Biedronkowym, który postanowiłam wypróbować. Chusteczki zamknięto w opakowaniu zamykanym na klapkę. Teoretycznie to więcej plastiku, ale z drugiej strony opakowanie jest bardziej wytrzymałe i przetrwało w nienaruszonym stanie zabawy córki w trakcie przewijania ;) Bardzo ładnie pachną! Taki kremowy, pudrowy, dzidziusiowy zapach. Umila użytkowanie, choć z drugiej strony chusteczki nie są tak uniwersalne, bo już niekoniecznie dobrze się sprawdzą przy wycieraniu buzi Chusteczki wykonano z mocnego materiału, zwracam na to uwagę, bo przy rocznym dziecku potrzebuję mocniejszej chusteczki. Nie rwą się, nie sępią, wytrzymałe i odporne na rozciąganie. Wykonane z biodegradowalnego materiału, tanie, zawsze dostępne i często bywają w promocji. Z pewnością kupię je jeszcze nie raz.
  • 28 stycznia 2023 o 13:29
    Świetne
    Bardo dobre chusteczki! Jestem pod wielkim wrażeniem i zapachu jak samego działania. Bardzo dobrze myją , są świetnie nawilżone więc nie trzeba dużo chusteczek aby pozbyć się plam itp. Polecam
    • Nawilżenie
    • Dostępność
  • 5 stycznia 2023 o 15:23
    Dobry produkt do mycia rączek i buzi
    Chusteczki kupuje już od paru lat. Chusteczki dostępne są w asortymencie hipermarketu Biedronka. Mam małe dzięki i jak ro z dziećmi bywa brudzą rączki i buzię. Chusteczki znajdują się w foliowym opakowaniu z plastikowym zamknięciem typu klik znajdującym się na środku opakowania. Opakowanie chusteczek w kolorze jasnym beżowym z wizerunkim małego dziecka . Zamkniecie w kolorze białym . Napisy ba opakowaniu w kolorze zielonym, beżowym oraz białym. Napisy szczegółowe w języku polskim. Napisy pokrywają znaczną część opakowania. W opakowaniu znajdują się 64 sztuki chusteczek. Chusteczki cienkie ale nie rozrywają się. Chusteczki pięknie pachną aloesem. Zapach jest delikatny i przyjemny. Dlaczego używam tych chusteczek wyłącznie do przecinania buzi i rączek a nie do okolic pieluszkowych bo dla mnie poprsru są zbyt mało nasączone. Aby wyczyścić okolice pieluszkowe musiałam zużyć bardzo dużą ilość chusteczek co stało się dla mnie mało opłacalne. Dlatego te Chusteczki używamy wyłącznie do rączek i do buzi i tylko w sytuacji jeśli jesteśmy po za domem bo w domu rączki i buzię myjemy wodą z kranu. Chusteczki nie rozrywają się . Chusteczki nie podrazniaja skóry i nie wywołują reakcji alergicznej.
    Zalety:
    • Ładne opakowanie
    • Plastikowa klapka typ klik
    • Ładny zapach
    • Dobre do mycia twarzy i rączek
    • Nie rozrywają się
    Wady:
    • Zbyt słabo nasączone i według mnie nie nadają się do przemywania okolic pieluszkowych zwłaszcza gdy dziecko zrobi kupę. Wtedy aby doprowadzić okolice pieluszkowe do porządku musiałabym zużyć pół paczki chusteczek