Chusteczki dla dzieci

Dada Aqua, Chusteczki naturalne w 99% nasączone wodą spłukiwalne

• 12 lipca 2024 o 16:45
    Dobre chusteczki
    Kupiłam je wiadomo gdzie w promocyjnej cenie za dwa opakowania bo szukałam wilgotnych chusteczek do higieny intymnej a jako że są one odpowiednie dla maluszków to wiem że mogą je używać również dorośli dzięki bogatemu w delikatne dla skóry składniki nawilżające.Opakowanie zawiera aż 50 sztuk a więc są one bardzo wydajne, zawierają substancje łagodne dla skóry wrażliwej i są bardzo nimi dobrze nasączone.Nie dodam nic więcej tylko polecę wypróbować jak lubicie i stosujecie tego typu produkty.
    Zalety:
    • Dobre jakościowo chusteczki porządnie nasączone substancjami łagodzącymi
    Wady:
    • Nie wymienię
  • 17 września 2023 o 0:05
    Sprawdziłam, przetestowałam ale pozostanę wierna innym...
    Chusteczki Dada Aqua otrzymałam w prezencie od kolezanki która przyjechała w odwiedziny. Jeżeli chodzi o nawilżane chusteczki to zużywam ich dosyć sporo przy pielęgnacji mojej 8 miesięcznej córeczki. Mam swoje ulubione ale nie zamykam się na nowe i czasem albo dostanę takich jak nie miałam albo kupię żeby zobaczyć dany produkt. Chusteczki zamknięte są w paczce z plastikową klapka do otwierania i zamykania otworu przez który wyciągamy produkt. Lubię takie rozwiązania bo wiem, że jak wrzucę do torebki to nic się tam z nimi nie będzie działo. Na opakowaniu znajduje się grafika uroczego bobasa oraz wszystkie niezbędne informacje takie jak skład oraz jest informacja, że posiadają pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka. W paczce znajduje się 50 sztuk solidnie nasączonych chusteczek, raz zdarzyło mi się usiąść przez przypadek na paczkę chusteczek to woda się z nich wylewała. Wyciąga je się ciężko. Nie wychodzi jedna po drugiej przez co za każdym razem trzeba od nowa chwytać aby wyciągnąć. Materiał jest przyjemny, mocny, nie rozrywa się. Chusteczki nie podrażniają. Podczas wycierania potrafią się rolować. Trochę się męczyłam z nimi. Przyznam, że po zużyciu dwóch paczek mogę ocenić je jako średnie. Mimo całkiem dobrego składu- 99% wody to nie przekonały mnie do siebie na tyle abym miała je zakupić ponownie.
    Zalety:
    • dobry skład,
    • dobrze nasączone,
    • zamykane plastikową mlapka dzięki której gwarantuje trwałość produktu,
    • nie podrażniają,
    Wady:
    • ciężko się je wyciąga z paczki,
    • rolują się,
    MagFifi
    16 lipca 2020 o 11:37
    Dobrze nasączone chusteczki
    Chusteczki kupiłam przypadkowo podczas zakupów w Biedronce a że były przy kasie tym bardziej zwrocily moją uwagę. Mam w domu małego brzdąca ,którego skóra wymaga szczególnej pielęgnacji, gdyż dostaje często AZS . Dlatego staram się wybierać produkty które są przyjazne dla skóry i nie wywołują podrażnień i uczulenia. Chusteczki są w ładnym niebieskim opakowaniu z wizerunkiem bobasa. Dużą ich zaletą jest zamykanie na klik które zabezpiecza chusteczki przed wysychaniem i jest wytrzymałe do samego końca. Chusteczki są wykonane z włókien celulozowych, które możemy spłukiwać w toalecie dzięki temu nie ma obawy że zatkają system kanalizacyjnym. Są one delikatne dla kazdego typu skóry dlatego że zostały wzbogacone olejem z migdałów i olejem z bawełny, dodatkowo zawierają panthenol i alantoine więc nie podrażniają i dobrze oczyszczają skórę pomagając nam w codziennej pielęgnacji maluszka. Podoba mi się to że cena jest przystępna jak na chusteczki które zawierają 99%wody ,są w 100%biodegradowalne ,naturalne i spłukiwanie W opakowaniu znajdziemy 50 sztuk mokrych chusteczek które dobrze się wyciągają i ani razu podczas tego się nie porwał. Korzystamy z nich na co dzień do pielegnacji skóry dziecka A także do oczyszczania buzi i rączek po jedzeniu lub w podróży. Sama też często korzystam z nich bo są pod ręką w każdym pokoju i łazience. Jedyne do czego mogę się doczepic to zapach jest trochę dziwny , do przyjemnych nie należy ale i do brzydkich też nie więc jest taki pośrodku znośny.
    Zalety:
    • Oczyszczają skórę z różnych zanieczyszczeń
    • Przyjazne dla delikatnej skóry
    • Skład ok
    • 99% nasączone wodą
    • Biodegradowalne
    • Spłukiwalne w toalecie
    • Naturalne chusteczki które nie podrażniają i nie uczulają
    • Wytrzymałe
    • Fajne opakowanie na klik
    • Dostępność
    Wady:
    • Zapach mógł by być ładniejszy
  • 21 czerwca 2020 o 20:20
    Bardzo dobre w użyciu, ale zapach...
    Mam dwójkę jeszcze małych dzieci, więc chusteczki nawilżane towarzyszą mi cały czas, często je kupuje i często używam. Kiedyś byłam wierna jednej marce ale teraz jest tyle różnych rodzajów i marek, ze lubię wypróbowywać coś nowego. Kiedy zobaczyłam w Biedronce te chusteczki postanowiłam spróbować. Korzystałam już wcześniej z chusteczek nasączanych wodą ale innych marek. Z tymi to mój debiut ale całkiem udany. Chusteczki Dada mają bardzo ładne, błękitne opakowanie z dzidziusiem na boku. Zamykanie jest plastikowe dzięki czemu chusteczki dłużej zachowują świeżość. W opakowaniu jest 50 sztuk, trochę mniej niż w innych tego typu produktach a co za tym idzie są mniej wydajne. Chusteczki są białe, dobrze nasączone. Często się zdarza że przy końcu opakowania z chusteczek kapie płyn, natomiast w tym przypadku nic takiego nie ma miejsca. Wszystkie są równomiernie nasączone. Zużyłam już całe opakowanie i od razu zwróciło to moją uwagę. Chusteczki są dobrej grubości. Mi akurat żadna się nie porwała, więc jak dla mnie są trwałe. Jest jeden mankament który mi akurat bardzo przeszkadzał, a jest to zapach. Jest bardzo duszący, jakby chloru. jest również bardzo intensywny. Czytałam pozostałe recenzje i nie było uwag co do zapachu, więc nie wiem czy mi trafiła się taka partia czy ten zapach nikomu nie przeszkadzał. Dla mnie jest fatalny. Jeżeli chodzi o działanie to jest jak najbardziej poprawne. Chusteczki bardzo dobrze sprawdziły się podczas wycierania ciała dziecka, ale często również wycieram nimi przedmioty które dotykają moje dzieciaki. Bardzo ładnie zbierają wszelki brud. Chusteczki nie podrażniły skóry moich dzieci, nie spowodowały żadnych reakcji alergicznych.
    Zalety:
    • Łatwo dostępne
    • Plastikowe zamykanie
    • Delikatne dla skóry
    • Trwałe
    • Dobrze, równomiernie nasączone płynem
    • Spłukiwalne w toalecie
    • Dobrze oczyszczają skórę
    Wady:
    • Mało wydajne
    • Paskudny zapach
  • 16 czerwca 2020 o 10:16
    Chusteczki naturalne
    Przy drugim dziecko dość długo szukałam odpowiednich chusteczek do wycierania pupy niemowlaka ale i nie tylko. Bardzo chciałam przetestować naturalne chusteczki nasączone wodą popularnej marki zwłaszcza w mediach społecznościowych, ale przez swoją cenę były dla mnie nieosiągalne. Dobrze pamiętałam ile przy malutkim dziecku (nie oszukujmy się!) ich się używa i jaki byłby to ogromny koszt. Gdy podczas zakupów w biedronce zauważyłam chusteczki w 99% nasączone wodą od razu postanowiłam przetestować je z córeczką. Bardzo lubię gdy chusteczki dla dzieci posiadają zamknięcie i dzięki temu nie wysychają - te chusteczki to spełniają. Mają delikatny, prawie nie wyczuwalny zapach. Jednym z mankamentów tych chusteczek jest to że nie jest łatwo wydostać pojedynczą chusteczkę, czasami zdąży się podrzeć. Dla innych dużym mankamentem będzie to że chusteczki są tępe w kontakcie ze skórą malucha. Dla mnie to jednak nr 1 w chusteczkach, które używam przy drugim dziecku. Używam ich nie tylko przy wycierania pupy, ale też przecieram nimi buzię dziecka czy rączki. I są biodegradowalne co naprawdę jest dużym plusem, patrząc ile pampersów używamy.
    Zalety:
    • Plusy:
    • prosty skład;
    • w 99 % nasączone wodą;
    • biodegradowalne;
    • można spłukać je w toalecie;
    • delikatny, prawie niewyczuwalny zapach - chusteczki wzbogacone są olejem z migdałów i z bawełny;
    • delikatne dla pupy dziecka;
    • opakowanie posiada zamknięcie i chusteczki nie wysychają.
    Wady:
    • Minusy:
    • ciężko się je wyciąga ale to tez kwestia wprawy;
    • są troszkę tępe.

Zobacz także inne Chusteczki dla dzieci