Szampony do włosów

Sessio Hair Vege Cocktail, Smoothing Shampoo Wygładzający szampon do włosów 'Dynia & Jarmuż'

Bodyland.pl
Sessio Hair Vege Cocktail wygładzający szampon do włosów Dynia i Jarmuż 300g

• 10 maja 2025 o 22:12
    świetny zapach
    mam włosy wysokoporowate, gęste. świetnie się dla mnie sprawdził. lekka konsystencja, świeży zapach. super się pieni przy drugim myciu. był wydajny. nie zauważyłam po nim, aby moje włosy były jakoś spektakularnie wygładzone, ale nie miałam też tzw szopy. włosy po umyciu były lekkie, świeże i nawilżone
    Zalety:
    • jest wydajny
    • dla mnie ma świetny, odświeżający zapach(ale to może być kwestia indywidualna)
    • dobrze się pieni
    • włosy są piękne po umyciu
    Wady:
    • opakowanie jedynie utrudniało mi wydobycie resztek produktu
    • nie zauważyłam szczególnie, aby moje włosy były po nim wygładzone(ale i tak mi się spodobał)
  • 16 kwietnia 2025 o 23:23
    Wywarł dobre wrażenie
    Szampon ten nie skraca świeżości włosow, są bardziej błyszczace przy nasadzie ale nie obciązone. Nie zauważyłam wpływu na wygładzenie włosow na długości jednak nie specjalnie mi na tym zależało. Chętnie przetestuje również inne produkty tej marki.
    Zalety:
    • działanie
  • 11 sierpnia 2024 o 18:12
    Prawdziwe wygładzenie
    Szampon kupiła moja mama w hebe dla siebie , skusiło ją opakowanie i to , że jest napisane "wygładzający" . Akurat mi się skończył mój szampon więc użyłam tego ,nie mialam zbyt dużych oczekiwań bo używałam już szamponu sessio tylko, że mango i był" taki se ".Jednak w jakim szoku byłam kiedy zobaczyłam swoje włosy po wyschnięciu. Idealnie domyte ,lekkie ,BARDZO odbite od nasady ,przepięknie nawilżone i wygładzone oraz zauważyłam, że są dłużej świeże. No i od teraz jest to mój ulubiony szampon a jako włosomaniaczka już trochę ich przetestowałam. Od razu poleciłam go wszystkim kobietom w rodzinie (bo faceci w mojej rodzinie nie mają włosów ????) Jedyna wada to taka , że te szampony sessio się bardzo szybko kończą,nie wiem czy to przeze mnie ale inne szampony tak szybko mi się nie kończą.
    Zalety:
    • przedłuża świeżość
    • bardzo mocno się pieni
    • nawilża włosy
    • wygładza
    • odbija od nasady
    • włosy po nim są lekkie i się nie plączą
  • 19 maja 2024 o 18:07
    niezły
    Mam włosy wysokoporowate i od dłuższego czasu szukam dobrego szamponu, który je wygładzi i ujarzmi. Podczas zakupów w Drogerii Natura znalazłam właśnie ten. Ma bardzo dobry, naturalny skład i sporo pozytywnych ocen w tym na wizażu więc skusiłam się na zakup. Szampon zamknięty jest w wygodnej, przezroczystej, poręcznej butli o pojemności 300 ml. Lubię przezroczyste opakowania przez, które widać ile kosmetyku nam jeszcze zostało. Opakowanie ma zamknięcie na klik i odpowiedni otwór, przez który aplikuje się dokładnie tyle produktu ile chcemy. Szampon ma genialną konsystencję. Jest gęsta, przez co nie spływa z dłoni, bardzo dobrze się ją aplikuje, bo też nie wylewa się z butli tylko delikatnie wypływa. Potrzeba naprawdę niewiele produktu do umycia średniej długości włosów. Szampon bardzo dobrze się pieni, tworząc gęstą i treściwą pianę. Bardzo dobrze oczyszcza włosy, nie powodując łupieżu czy nadmiernego przetłuszczania się. Czuć, że włosy i skóra po umyciu są doskonale oczyszczone. Dość mocno plącze włosy ale nakładam spray ułatwiający rozczesywanie i jest ok. Jeśli chodzi o wygładzenie to nie jest to spektakularny efekt ale widzę różnicę. Po innych szamponach włosy są szorstkie i niemiłe w dotyku a po tym są ujarzmione, nawilżone i gładsze. Zapach produktu to rzecz gustu, mnie nie powalił na kolana ale jest przyjemny. Nie drażni mnie. Mnie udało się go kupić za około 11 zł więc cena jak najbardziej atrakcyjna. Polecam.
    Zalety:
    • gęsta konsystencja
    • efekt nawilżonych i ujarzmionych włosów
    • nie podrażnia i nie wysusza skóry głowy
    • dobrze się pieni
    • oczyszcza skórę głowy i włosy
    • nie powoduje powstawania łupieżu
    • nie przyspiesza przetłuszczania się włosów
    • cena i dostępność
    • wygodne opakowanie
    Wady:
    • plącze włosy
    Drogeria Natura
  • 1 kwietnia 2024 o 15:46
    Świetny szampon o pięknym zapachu
    Szampon wygładzający marki Sessio, Dynia i Jarmuż, stał się moim najnowszym odkryciem pielęgnacyjnym, którego zakup dokonałam w drogerii Natura, intrygującą mnie ceną - 17 zł za butelkę o pojemności 300 ml. Wcześniej korzystałam z innego szamponu tej samej marki o zapachu Mango i Pietruszki, który przyniósł mi zadowalające efekty, co sprawiło, że postanowiłam dać szansę również temu produktowi. Chociaż cena tego drugiego jest nieco wyższa niż mojego poprzedniego ulubieńca, który oscylował w granicach 13 zł za butelkę, to różnica ta nie stanowiła dla mnie przeszkody w eksperymentowaniu z nowym szamponem. Butelka szamponu prezentuje się w charakterystycznym dla marki Sessio stylu - plastikowa, przeźroczysta butelka zdobiąca grafiki dyni i jarmużu. Konsystencja produktu jest gęsta, a aromat, który unosi się podczas mycia włosów, jest po prostu piękny. Choć szampon delikatnie pachnie dynią, to jednak ten subtelny zapach przypomina mi raczej owocowe nuty. W czasie mycia włosów stosuję zazwyczaj dwie porcje szamponu, a ten produkt zaskoczył mnie swoją wydajnością - już niewielka ilość wystarcza, by dobrze się spienił i równomiernie rozprowadził się po skórze głowy. Dodatkowo, mam wrażenie, że doskonale oczyszcza skórę głowy, co sprawia, że po umyciu włosy są miękkie, nie puszą się, łatwo się układają i są odpowiednio nawilżone. Szampon Sessio z dynią i jarmużem bez wątpienia zdał swój egzamin i z radością włączyłam go do mojej codziennej rutyny pielęgnacyjnej. Jest to produkt, który sprawia przyjemność w każdym aspekcie - od aromatu podczas stosowania, poprzez efekty na włosach, aż po przystępną cenę. Jego obecność w mojej łazience to dla mnie zdecydowanie powód do zadowolenia.
    Zalety:
    • Atrakcyjna cena - szampon marki Sessio, Dynia i Jarmuż jest dostępny w przystępnej cenie 17 zł za butelkę o pojemności 300 ml.
    • Wydajność produktu - gęsta konsystencja szamponu sprawia, że niewielka ilość produktu wystarcza do efektywnego spienienia i rozprowadzenia na skórze głowy.
    • Subtelny aromat - szampon delikatnie pachnie dynią, a owocowe nuty zapachu dodają przyjemności podczas mycia włosów.
    • Skuteczne, delikatne oczyszczanie - produkt nawet dobrze oczyszcza skórę głowy, pozostawiając włosy miękkie, nawilżone i łatwe w układaniu.
    • Estetyczne opakowanie - przeźroczysta butelka z grafikami dyni i jarmużu wyróżnia się charakterystycznym designem marki Sessio.
    Drogeria Natura