Szampony do włosów

Mila Pro Be Eco, Water Shine Shampoo Szampon nawilżający i nadający połysk

Mila Professional Be Eco Szampon Water Shine 250ml
hairstore.pl
Mila Be Eco Water Shine Shampoo 250 ML Nawilża

Nasi użytkownicy zostawili 55 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

piccess
    28 września 2024 o 10:46
    Bardzo dobry szamponów, ale cena może odstraszać
    Ten szampon poleciła mi fryzjerka, gdy byłam zachwycona miękkością i puszystością swoich włosów po wizycie w salonie. Oczywiście wiedziałam, że to zasługa również innych kosmetyków i umiejętności fryzjerki, ale zapach również zrobił swoje. Postanowiłam wypróbować ten szampon w domowych warunkach. Szampon kupiłam na popularnym serwisie aukcyjnym. Butelka 900ml kosztowała ok 80zł, zatem wychodzi dość drogo i cena ta moje odstraszyć. Moje włosy są suche, nieco łamliwe i zdecydowanie pozbawione blasku. Po tym szamponie włosy przede wszystkim są bardzo łatwe w stylizacji. Mimo iż po umyciu dalej są napuszone, to stylizacja przy pomocy prostownicy była dużo prostsza. Pasma były gładkie i błyszczące. Poza tym przy regularnym stosowaniu włosy były miękkie. Zapach jest boski- pachnie jaki świeżo pokrojony ogórek, jest orzeźwiający i bardzo pasuje mi do kosmetyków do włosów. Opakowanie jest dość masywne ze względu na pojemność, ale łatwo trzyma się go w dłoni. Aplikacja odbywa się za pomocą pompki. Ta z kolei jest odpowiedniej szerokości, bo nie zatyka się podczas użytkowania. Generalnie bardzo polecam ten szampon. Jest bardzo wydajny, włosy są po nim w dobrej kondycji, a ich stylizacja jest bardzo prosta. Co prawda nie jest to szampon, który określiłabym mianem hitem wszechczasów, ale jest bardzo dobry.
  • 12 września 2023 o 9:43
    Szampon Be Eco
    Szampon znajduje się w estetycznej butelce z ułatwiającą dozowanie pompką. Szampon ma żelową konsystencję i mocno ogórkowy zapach. Mam gęste włosy do ramion i by dobrze na nich rozprowadzić i spienić szampon, muszę użyć dość sporej ilości, więc nie jest zbyt wydajny. Zauważyłam, że gdy używałam tego szamponu podczas kilku kolejnych myć, moje włosy szybciej się przetłuszczały, szczególnie u nasady i były klapnięte. Ten szampon niestety mnie zawiódł, więc nie kupię go ponownie :(
    Zalety:
    • Butelka z pompką
    • Świeży ogórkowy zapach
    • Delikatny dla skóry głowy
    Wady:
    • Włosy szybciej się przetłuszczały
    • Brak odbicia włosów u nasady
    • Słaba wydajność
  • 11 lutego 2023 o 12:41
    Idealny do codziennego stosowania
    Na wstępie ogłoszenie parafialne dotyczące stanu moich włosów. Włosy mocno zniszczone kilka lat temu, przez spalenie podczas zabiegu keratynowego prostowania włosów. Kilka lat walczyłam żeby doprowadzić je do jako takiego stanu. Aktualnie włosy wymagające ciągłego nawilżania, regeneracji, odżywienia. Produktów o takich właśnie właściwościach poszukuję i testuję. Producent opisuje ten szampon jako produkt który intensywnie nawilża włosy, unosi je u nasady, nadaje lekkości i blasku. Szampon nadaje połysk i pożądaną objętość oraz reguluje stopień nawilżenia skóry głowy i zapobiega elektryzowaniu się włosów. Receptura szamponu oparta jest na zasadach PEH BALANCE, co oznacza, że włosom wymagającym intensywnego nawilżenia, dostarcza właściwej ilości humektantów i emolientów. W składzie znajdziemy: -Humektanty w postaci d-pantenolu, kwasu hialuronowego, soku z liści aloesu) dzięki którym włosy i skóra głowy są odpowiednio nawilżone. -Emolienty (oleje makadamia i olej owoców dzikiej róży) które tworzą na włosach warstwę ochronną, która zabezpiecza przed odparowywaniem wody zmagazynowanej dzięki humektantom. Produkt zamknięty jest w pojemniku z dozownikiem, jego pojemność to 250 ml. Całość wykonana jest solidnie, nic nie pęka, nic się nie rozlewa, nie wylewa. Dozownik jest bardzo wygodny, nie zacina się, wydobywa odpowiednią ilość produktu. Bardzo podoba mi się szata graficzna jest minimalistyczna, nie ma niepotrzebnych krzykliwych kolorów, wzorów, napisów. Widać że producent skupiał się na produkcie, nie na opakowaniu. Zapach szamponu jest świeży limonkowy z nutą ogórka , przypadł mi do gustu. Utrzymuje się na włosach kilka godzin, szczególnie gdy zastosujemy go z odżywką z tej samej serii. Konsystencja jest bezbarwna, średnia nie za gęsta, nie wodnista. Dobrze rozprowadza się na włosach, produkt wylany na dłoń nie przecieka przez palce. Dobrze się pieni. Szampon stosowałam przez ok 2 miesiące, aby móc się przekonać co naprawdę ma nam do zaoferowania. Osobiście uważam że ocenianie produktu po kilku użyciach nie jest wiarygodne, większość produktów potrzebuje więcej czasu, abyśmy zauważyli efekty. Włosy myję co drugi dzień. Pierwsze na co zwracam uwagę, to czy produkty nie obciążają włosów. W przypadku tego szamponu nic takiego nie miało miejsca. Po umyciu włosy są bardzo świeże, sypkie, łatwe w ułożeniu. Jednocześnie są wygładzone, mają odrobinę zdrowego połysku. Już podczas pierwszego spłukiwania można zauważyć że palce suną po włosach, nie ma efektu szorstkości. Bardzo dobrze myje zarówno włosy, jaki skórę głowy. Po dwóch miesiącach stosowania włosy stały się odżywione, nawilżone, szampon nadal nie obciążał włosów, nawet na drugi dzień wyglądały bardzo świeżo. Łatwo dają się układać na szczotce, nie elektryzują się. Są wygładzone. miękkie w dotyku, bardzo łatwo się rozczesują. Cena ok 45 zł, jest dość wysoka jak na szampon do włosów, ale w tym przypadku naprawdę warto. W tym przypadku zgodzę się z powiedzeniem, że im produkt droższy tym lepszy. Reasumując, bardzo dobra szampon która nawilża, wygładza, nadaje zdrowy blask. Nadaje się do codziennego mycia, ponieważ nie obciąża włosów.
    Zalety:
    • nawilża
    • wygładza
    • zapobiega elektryzowaniu się włosów
    • ułatwia rozczesywanie
    • włosy są miękkie w dotyku
    • nie obciąża
    • orzeźwiający zapach
    • wygodne opakowanie
    Wady:
  • 6 grudnia 2022 o 23:20
    Niewystarczająco nawilżający średniak
    Mam włosy rzadkie, słabe, cienkie i bez objętości. Łatwo się przesuszają, szczególnie teraz, kiedy kaloryfery w moim domu są gorące. Tak więc chciałam je nawilżyć, dla odmiany czymś innym niż mój ulubiony szampon z Alterry. Są również bardzo podatne na oklapnięcie, dlatego też nieufnie podchodzę do nowych szamponów. Przekonała mnie jednak zawartość w szamponie humektantów, które moje włosy chyba lubią. Produkt zamknięty jest w oryginalnej i miłej dla oka seledynowej buteleczce, przypominającej mi z kształtu kamienną bryłkę. Myślę, że zachowam ją sobie, wraz z identycznym opakowaniem odżywki z tej linii. Butelka posiada wygodną w użyciu pompkę. Szampon jest przezroczysty i ma rzadką, mało treściwą konsystencję. Jest mniej komfortowy w aplikacji niż typowe szampony - zawsze muszę dołożyć go trochę więcej, bo mam wrażenie, że znika gdzieś we włosach. Jego zapach przypomina świeżego ogórka, może z jakąś cieplejszą nutką. Mi się raczej podoba, ale jestem pewna, że nie każdy go polubi. Z włosów ulatnia się szybko. Po pierwszym użyciu odetchnęłam z ulgą jak zawsze wtedy, kiedy okazuje się, że nowy szampon nie przykleja mi włosów do głowy. Pozostały odbite od nasady i nawet zyskały trochę objętości. Jeśli chodzi o nawilżenie - jest niewystarczające. Z braku laku mogłabym używać tego szamponu do włosów w dobrej kondycji, ale do nawilżenia suchych zdecydowanie nie. Połysku też nadaje mało. Bez użycia go wraz z odżywką z tej samej linii włosy nadal pozostają średnio nawilżone i raczej matowe. Szampon, szczególnie pod względem nawilżenia, przegrywa z o wiele tańszymi produktami. Nie polecam dla wysuszonych włosów, szczególnie biorąc pod uwagę wydajność i cenę.
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
    maagda9
    6 grudnia 2022 o 22:59
    Dobry szampon, który nawilża moje włosy
    Szampon Be Eco, Water Shine Shampoo ma estetyczne, solidne, plastikowe opakowanie z dozownikiem, który ułatwia korzystanie z produktu. Szampon ma przyjemny, delikatnie arbuzowy zapach. Konsystencja produktu jest właściwa, ani za rzadka ani za gęsta. Moja skóra głowy jest wrażliwa, z tendencją do zaczerwień, łuszczenia i łupieżu, z kolei włosy są rozjaśniane, farbowane, falowane, wysokoporowate. Szampon nie działa działa negatywnie na moją skórę i włosy, a to już pół sukcesu. Po umyciu włosy nie są szorstkie, tępe w dotyku, jak po użyciu wielu innych szamponów, a miłe, delikatne i gładkie oraz nawilżone. Polecam ten produkt, zwłaszcza, że robi dobrą robotę, a jego cena nie jest wygórowana.
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl