Szampony do włosów

Dessange Professional Hair Luxury, Nutri Extreme Szampon nawilżający do włosów suchych

Dessange Professional Hair Luxury Nutri Extreme

Nasi użytkownicy zostawili 104 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 16 kwietnia 2022 o 16:17
    Troszkę drogi ale bardzo dobry
    Mam problem ze swędzącą , podrażnioną skórą głowy więc stosuje tylko łagodne szampony i to najlepiej z naturalnym składem. Dawno temu z ramienia Klubu Recenzentki testowałam produkty tej marki ale inną serię .Byłam wtedy zadowolona z tamtych produktów czepiałam się co najwyżej składu. Postanowiłam znowu sięgnąć po kosmetyk Dessange. Szukałam jakiegoś szamponu z mocniejszym składem aby dobrze oczyszczał ale też troszkę dbał o włosy. Kupno tego produktu uszczupliło mój portfel o 24 zł a i tak kupiłam go po obniżce więc jest to wg dość drogi produkt. Buteleczka ma ciekawy kształt i jest w białym kolorze. Bez grafiki w postaci obrazków tylko same napisy-przypomina to profesjonalne kosmetyki od fryzjera. Zapach ma cudowny- taki luksusowy i niepospolity. Na prawdę bardzo mi sie podoba, czasem u fryzjera czuć podobne zapachy takie perfumeryjne. Sam szampon ma białą barwę , lekko perłową i jest średnio-gęsty. Bardzo dobrze się pieni co przekłada się na wydajność. Wystarczy odrobina a mamy mnóstwo piany. Ja go stosowałam średnio raz w tygodniu (czasem rzadziej) i wytrzymał u mnie prawie 5 miesięcy. EFEKTY Włosy oczyszczał bardzo dobrze( zawiera SLeS) i faktycznie miałam wrażenie że je pielęgnował. Nie wiem w jaki sposób bo patrząc na skład to nie widzę tam nic ciekawego oprócz olejku Sacha Inchi . Owszem jest silikon który daje złudne wrażenie wygładzenia włosów ale używałam go okazjonalnie a efekty były odczuwalne cały czas. Były miękkie, sypkie i lekko odbite u nasady. Nie nasilał problemów ze swędzeniem głowy. Nie wiem czy do niego wrócę .Jest dobry ale gdyby miał troszkę lepszy skład to zagościłby u mnie na stałe a tak .... szukam dalej.
    • dobrze oczyszcza
    • nie przesusza włosów ani skóry głowy
    • skład
  • 12 kwietnia 2020 o 12:58
    Szampon nawilżający do włosów suchych
    Szampon do włosów suchych doskonale nawilża włosy już po kilku stosowania już widać różnicę dla mnie na moje kręcone i suche włosy dodatkowo podkreśla skręt włosów szybko się wchłania
    ahoan
    20 stycznia 2020 o 20:07
    Nawilżone włosy
    Do zakupu tego szamponu zachęciła mnie pani ekspedientka w jednej z drogerii, był akurat wtedy na promocji i pani bardzo go zachwalała. Natomiast moje pierwsze wrażenie po otworzeniu to "wooow co za zapach" bardzo ładny, choć mocny i osobom, które nie lubią w produktach pielęgnacyjnych silnych, pefumowanych zapachów na pewno się nie spodoba. Co do działania szamponu, to włosy po jego użyciu są bardzo sypkie, łatwo się rozczesują. Produkt dobrze się pieni, wystarczy wycisnąć naprawdę niewielką ilość, więc kolejny jego plus to wydajność. Mi osobiście najbardziej zaimponowało to, że już po kilku tygodniach jego używania zauważyłam ogromną poprawę w jakości moich włosów. są bardzo dobrze nawilżone z czym miałam ostatnio duży problem, bo większość szamponów powodowała iż włosy były suche i nie pomagały nawet odżywki. Jedyny minus to może niezbyt dobry skład, ale dla mnie chyba bardziej liczy się jego działanie, nie używam go także przy każdym myciu włosów, staram się zmieniać szampony co jakiś czas.
    Zalety:
    • działanie - bardzo mocne nawilżenie włosów
    • ułatwia rozczesywanie, włosy są mega sypkie
    • mocny ale ładny zapach
    Wady:
    • gorszy skład (chociaż mi to nie przeszkadza dlatego ocena pozostaje wysoka, jednak rozumiem, że dla innych może to być dużą wadą)
  • 11 listopada 2019 o 21:22
    Efekt lekkich i sypkich włosów
    Testując szampony, trafiłam na markę Dessange, o której nigdy nie słyszałam, zawsze kupowałam te popularne, tanie szampony w pobliskich sklepach. Na pierwszy rzut oka spodobało mi się opakowanie, małe, zgrabne, "sexi" :) W sam raz do spakowania w podróż. Opakowanie łatwo się otwiera, nie ma z tym problemu. Szampon dobrze się pieni na początku, ale czym dłużej się nim myje, to piana ucieka, w przeciwieństwie do innych szamponów, po których piana ciągle utrzymuje się na głowie, a tu jakby się ulotniła. Wydaje się być wydajny, bo wystarczy trochę nałożyć i się pieni. Zapach ma bardzo intensywny, według mnie za mocny. Dla jednych pachnie, dla drugich nie, jest taki zbyt perfumowany, może być, ale nie najlepszy. Byłam pod wrażeniem jak podczas mycia sprawił, że moje włosy były bardzo lekkie, gładkie, nawilżone i świetnie się rozczesywały. Po wysuszeniu włosów, już nie było tak fajnie. Włosy są zbyt sypkie i nie układają się. Oczekiwałam zupełnie odwrotnego efektu, dobrego układania się i kontroli nad włosami, a tutaj mam coś, czego zawsze unikam i mam ochotę czym prędzej umyć innym szamponem. Dla osób, które lubią mieć sypkie i lekkie włosy, które się nie układają, to mogę polecić, są gładkie i nawilżone. Ja akurat unikam takiego efektu sypkich włosów i więcej go nie użyję. Edit: na drugi dzień włosy są naprawdę lśniące i piękne, jak z salonu. Minusa daję za brak układania, ale dla kobiet o długich, prostych włosach, ten szampon to będzie HIT.
    Zalety:
    • Dobre, ładne, małe opakowanie
    • Szampon dobrze się pieni
    • Włosy lekkie, gładkie, nawilżone i dobrze się rozczesują
    Wady:
    • Zbyt sypkie włosy, nie układają się
    • Za bardzo intensywny zapach podczas mycia
  • 30 października 2019 o 9:09
    Przyzwoity
    Szampon sprawdził się dobrze . Konsystencja ok ale trzeba ja wymieszać z odrobina wody. Dobrze się sprawdza jako szampon czyli myje włosy jak trzeba nie powoduje łupieżu ,nie podrażnia skóry głowy ,przynajmniej u mnie. Zapach mi się przypadł do gustu dobrze ze się nie utrzymuje na włosach po wysuszeniu się ulatnia i go nie czuć tak. Włosy po umyciu są błyszczące i w miarę gładkie i nawilżone( efekt na mokrych włosach przed nałożeniem odżywki)