Płyny do kąpieli

HiPP Babysanft Gute Nacht Bad Sensitiv Uspokajający płyn do kąpieli na noc, od 1 dnia życia

• 1 maja 2025 o 13:45
    relaksuje dziecko przed snem, to chyba tylko taki chwyt marketingowy
    Kupiłam przez przypadek w Rossmannie pomyliłam z innym produktem hipp. Opakowania są bardzo podobne i dlatego kupiłam. Opakowanie to butelka o pojemności 350 ml z zamknięciem na klik. Płyn ma konsystencję żelu i jest bezbarwny. Ma delikatny zapach (łagodniejszy niż zwykły żel hipp), ale chyba aż tak nie relaksuje mojego dziecka przed snem. Płyn po dodaniu do wody sprawia, że powstaje dużo piany, dzięki temu dzieci mają wiele radości podczas kąpieli, Płyn nie szczypie w oczy, delikatnie oczyszcza ciało i włosy oraz nie wysusza skóry, bo zawiera w składzie wyciąg z ekologicznych migdałów, sprawia, że skóra jest odpowiednio nawilżona. Płyn jest przeznaczony od 1 dnia życia. Moim zdaniem normalny produkt do kąpieli, a jego właściwości relaksujące przed snem nazwałabym zwykłym chwytem marketingowym. Ale jak będzie fajna promocja to skorzystam i kupię
    Zalety:
    • nawilża skórę,
    • nie wysusza,
    • nie szczypie w oczy,
    • daje dużo piany podczas kąpieli,
    • delikatniejszy zapach niż zwykły płyn Hipp,
    • bezpieczny od 1 dnia życia
    Wady:
    • moim zdaniem normalny produkt do kąpieli, a jego właściwości relaksujące przed snem nazwałabym zwykłym chwytem marketingowym
  • 1 lutego 2023 o 13:22
    Wysusza wrażliwą skórę
    Płyn jest całkiem dobry, ładnie pachnie, dobrze się rozprowadza w wanience, ale niestety przy wrażliwej skórze mojego malucha, wysusza ją. Używam raz na 2-3 kąpiele, inaczej kończy się to łuszczeniem skóry lub wysypką. Jest bardzo wydajny. Cena też jest przystępna. Dla mniej wrażliwej skóry na pewno się sprawdzi, kupiłam z polecenia innych osób.
    Zalety:
    • Ładny, delikatny zapach
    • Bardzo wydajny
    • Przystępna cena
    • Dobrze rozprowadza się w wanience
    Wady:
    • Wysusza wrażliwą skórę
  • 19 lipca 2022 o 14:13
    Kojący i pielęgnujący
    Kolejny produkt Hipp w naszym domu, bo zarówno kosmetyki, jak i jedzenie mają świetnej jakości i kiedy nie chce mi się myśleć po co sięgnąć z danej kategorii to wiem, że mogę w ciemno zaufać tej marce. Płyn ten to stosunkowo nowość. Kusząca była wizja aromaterapii usypiającej dziecko, niestety nie zaobserwowałam w tym względzie wielkiej różnicy. Sam zapach jest jednak faktycznie kojący, piękna odsłona drewna sandałowego, ale wyjątkowo delikatna, słodka, niedusząca. Nie tak dosłowna jaką zapamiętałam z większości produktów dla dorosłych. Płyn w konsystencji dosyć rzadki, ale wciąż żelowy. Przezroczysty. Wygodnie się dozuje, opakowanie jest poręczne, mimo, że spore, zamknięcie szczelne, otwór mały. Wytwarza zaskakująco dużo piany jak na tak łagodny skład. Córka jest zachwycona, piana jest kremowa, odpowiednio zbita, nie wodnista. Działanie na skórę z pewnością pielęgnacyjne. Nie wiem czy wprost nawilża, ale typowe dla córki przesuszone miejsca poznikały, skóra jest gładka i miękka. Zero podrażnień czy jakichkolwiek niepożądanych reakcji. Od nas szczera rekomendacja.
    • Pozytywne działanie na skórę
    • Dużo piany
    • Delikatnie oczyszcza
  • 21 grudnia 2021 o 10:47
    Świetny płyn do wieczornej kąpieli maluszka.
    Płyn do kąpieli marki Hipp kupiłam dla mojego synka, to już kolejny produkt tej marki, który wprawił mnie w zadowolenie. Najważniejszym kryterium wyboru był dla mnie skład, a w tym kosmetyku jest on absolutnie bez zarzutu. Mamy tutaj tylko łagodne substancje myjące oraz składniki pielęgnacyjne, m.in. glicerynę czy witaminę E. Zaś naturalny wyciąg z drzewa sandałowego nadaje zapachu wprawiającego w dobry nastrój przed snem. Ogromny plus za brak sztucznych konserwantów, barwników i innych zbędnych dodatków. Produkt upolowałam w Rossmannie na promocji w cenie około 15 złotych za pojemność 350 ml. Specyfik zamknięty jest w butelce na zatrzask. Konsystencja jest niezbyt gęsta, bez problemu można ją wydobyć z opakowania. Wystarczy niewielka ilość produktu, by dokładnie umyć malca - kosmetyk wystarczająco dobrze się pieni. Poza tym płyn jest łagodny dla oczu - nawet gdy przypadkowo woda z jego dodatkiem dostała się do nich, wywołało to ze strony synka co najwyżej uśmiech. Mimo że nie jest dla nich dedykowany, służy również włosom - są one mięciutkie i nawilżone, dokładnie tak samo jak skóra. Po myciu tym płynem nie trzeba nawet stosować żadnej oliwki, tak gładziutkie jest małe ciałko. Podsumowując, jest to kosmetyk delikatny dla skóry, który ją pielęgnuje bez reakcji uczuleniowych, ze świetnym składem i bardzo wydajny, więc nie mogłabym nie być na tak! Oczywiście polecam!
    Zalety:
    • delikatny dla skóry i włosków
    • dokładnie oczyszcza
    • nawilża dzięki zawartości składników pielęgnacyjnych
    • nie uczula
    • nie drażni oczu
    • bardzo dobry skład
    • konsystencja i zapach
    • bezpieczny już od 1-go dnia życia
    • estetyczne opakowanie
    • dostępny stacjonarnie (Rossmann)
    • cena, zwłaszcza w promocji, w pełni adekwatna do jakości