Kremy na dzień

Dermedic Głęboko nawilżający krem do twarzy SPF 15 Hydrain3 Hyaluro 50 ml
Dermedic Hydrain 3 Hialuro Krem dogłębnie nawilżający 50 ml

• 24 marca 2025 o 17:20
    Dobry, ale
    Dermedic Hydrain3 Hialuro to krem nawilżający przeznaczony do codziennej pielęgnacji skóry suchej i odwodnionej. Jego głównym zadaniem jest intensywne nawilżenie, a dodatkowo zawiera filtr SPF 15, który zapewnia podstawową ochronę przed promieniowaniem UV. Produkt sprawdza się całkiem dobrze – skóra po jego użyciu jest nawilżona, miękka i przyjemna w dotyku. Ma lekką konsystencję, która szybko się wchłania, dzięki czemu nadaje się pod makijaż. Jednak porównując go do wersji nocnej tego samego kremu, można odnieść wrażenie, że jego działanie jest nieco słabsze. Wersja na noc wydaje się bardziej treściwa i skuteczniej regeneruje skórę.
    Zalety:
    • Dobrze nawilża skórę, nie pozostawiając tłustego filmu
    • Lekka formuła, która szybko się wchłania
    • Nadaje się pod makijaż
    • Zawiera filtr SPF 15, zapewniający podstawową ochronę przeciwsłoneczną
    • Hipoalergiczny, odpowiedni dla skóry wrażliwej
    Wady:
    • Mniejsze działanie nawilżające niż wersja na noc
    • SPF 15 to dość niski filtr, może nie być wystarczający na intensywne słońce
    • Dla bardzo suchej skóry może okazać się zbyt lekki
  • 5 grudnia 2024 o 12:42
    Brak dogłębnego nawilżenia i odżywienia
    Krem dermedic hydrain 3 dogłębnie nawilżającym stosowałam głównie w okresie wiosenno letnim. Mam cerę suchą, wrażliwą, dojrzałą. Krem występuje w szklanym solidnym słoiczku z plastikową solidna nakrętką. Patrząc na skład i formułę kremu, który jest dość treściwy stosowałam go na noc jako ostatni etap pielęgnacji. Krem jest biały, ma dość gęsta i treściwą konsystencję lekko olejową, jednak nie zostawia tłustej warstwy. Bardziej tworzy na skórze dość mocną okluzje. I już po pierwszym zastosowaniu wiedziałam, że będę się z nim męczyć. Ten krem na mojej skórze tworzył matową skorupę, wysychał i nie dawał odczucia nawilżenia czy odżywienia. Rano moja skóra wyglądała na zmęczoną i odwodnioną. Gdy zaczęłam go stosować w porannej pielęgnacji nie zawsze współgrał z innymi serami, makijaż wyglądał nieświeżo, a skóra była nieprzyjemnie ściągnięta. Miałam wrażenie, że zapycha mi cerę i ma potencjalne działanie komedogenne. Nie zauważyłam żadnego działania nawilżającego czy odżywczego. W końcu go odstawiłam. Na pewno nie kupię ponownie
    Zalety:
    Wady:
    • Brak działania
    • Zapycha
    • Wysusza skórę
    Agafii
    3 listopada 2024 o 0:52
    Lekki i delikatny na lato
    Podczas lata uwielbiałam żelowe formuły w kremach, ale kto powiedział, że nie można ich stosować również podczas jesieni? Fajną propozycją jest krem żel firmy Dermedic. Formuła mocno nawilża, jednocześnie szybko się wchłania i nie pozostawia lepkości na skórze. Jest odpowiedni dla skóry tłustej, ale i również niesamowicie sprawdza się przy suchej ( moja mama go bardzo polubiła i go podkradła). ???? Warto przypomnieć, że jest to dermokosmetyk, dlatego możemy mu zaufać. Ma konsystencję kiślu i piękna, błękitną barwę. Jedynym minusem jest zapach- jakiś taki nijaki.
    Zalety:
    • Lekkość
    • Nawilżenie
    • Kolor
  • 12 czerwca 2024 o 22:11
    Bardzo przyjemny
    Świetny, leciutki krem. Bardzo przyjemna konsystencja, przyjemny zapach, dobrze się wchłania, nadaje się na lato pod makijaż. Nie uczylił mnie, a mam cere ze skłonnościa do atopii. Tym bardziej żałuję, że muszę się z nim pożegnać, dermatolog kazała mi używać na dzień wyłącznie kremów SPF 50. Gdyby nie to to byłby mój wybór na lato pod makijaż.
    • wchłanianie
    Wady:
    • słaby SPF
    • wolę kremy w tubce
    Andill
    24 sierpnia 2023 o 19:37
    Moje codzienne "must have"
    Kremu od miesięcy używam codziennie, jest to leciutki, intensywnie nawilżający krem na co dzień. Doskonały dla każdego typu cery. Bardzo warty swojej ceny, bo jest naprawdę wydajny - jedno opakowanie, wbrew pozorom, starcza na nawet 3-4 miesiące przy codziennym używaniu. Nie obciąża, nie zapycha. Zapach jest bardzo delikatny i przyjemny.
    • działanie