Odżywki do paznokci

e-ZikoApteka.pl
SVR Xerial 40 żel do paznokci 10ml

• 4 grudnia 2014 o 11:08
    Pomógł
    Żel ten polecił mi dermatolog na łuszczycę paznokci u rąk. Paznokcie były w fatalnym stanie, rozdwajały się do połowy płytki, były cienkie i łamliwe. Ponieważ problem z paznokciami spowodowany był łuszczycą, zwykłe odżywki nie pomagały. Natomiast ten żel uratował moje paznokcie, i po miesiącu problem zniknął. Stosowałam go regularnie dwa razy dziennie, a czasem też w ciągu dnia. Być może na inne schorzenia nie jest tak skuteczny, jednak w walce z łuszczycą u mnie sprawdził się znakomicie. Używam tego produktu od: kilka miesięcy temu przez ok. 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 tubka
  • 2 marca 2012 o 15:23
    nic nie daje
    Produkt ten polecił mi dermatolog - niestety schodzące paznokcie u palucha dużej stopy nie są mi obce, efekt ostrego schodzenia z gór... Ponieważ paznokieć ( a właściwie dwa) schodziły wolno a płytka była zgrubiała i nierówna - poszłam z tym do lekarza a ten specyfik miał mi pomóc, przyspieszyć cały proces, wygładzić płytkę. Akuku! Jedynym plusem produktu jest bardzo pomysłowe i wygodne opakowanie - łatwo rozprowadzić go na paznokciu, higienicznie, bez brudzenia rąk. Konsystencja to bezbarwny żel. Nakładałam go na paznokcie i czekałam, aż się wchłonie. Jest całkiem wydajny - używałam go 4 miesiące na dwa paznokcie i jeszcze trochę go zostało. Co do działania - to ja niestety nie zauważyłam żadnego z wyjątkiem okazjonalnego białego nalotu na paznokciu. Porównując z poprzednimi przypadkami schodzenia paznokcia bez używania dodatkowych specyfików - nie ma różnicy. Dosłownie żadnej różnicy. Czas schodzenia paznokcia - taki sam. Płytka - bez zmian, zgrubienia - jak były, chropowata - jak była. Słowem - w moim przypadku placebo. Tylko - to placebo kosztuje 80 zł czyli jest to dość droga sprawa a efekt żaden. Niestety - 80 zł poszło w błoto. Używam tego produktu od: 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 3/4 jednego
  • 25 maja 2011 o 13:23
    Wyrzuciłam w błoto pieniądze
    Dlaczego przyznałam tak niskie noty? Otóż w aptece dbam o zdrowie zapłaciłam prawie 80 zł liczyłam na cud...:( i się przeliczyłam. Zszedł mi paznokieć, bo nosiłam zbyt ciasne obuwie- roznosiłam listy i na 2 tyg nie chciałam specjalnie na deszcz kupować nowych butów, więc założyłam stare jesienne- paznokieć zsiniał i zszedł. Używałam nawet 3 razy dziennie tego specyfiku i z pomocą odżywki Si-Nails jakoś go uratowałam- urósł nowy normalny. Ale wydaję mi się, że ta odżywka bardziej pomogła. Druga sytuacja na dużym palcu rósł mi zdeformoway paznokieć i na tym mi zależało, żeby zaczął rosnąć równy, bez zgrubień zdrowy i biały. Co się stało? Paznokieć zaczął się kruszyć mówię fajnie odrośnie zdrowy, nowy. Myślałam że szlak mnie weźmie, paznokieć jak dotąd nie urósł ani 1 mm przestałam używać tego specyfiku, zobaczymy może bez sam zacznie rosnąć. Dlatego nie spełnia za tą kasę swojej roli nie kupujcie!

Zobacz także inne Odżywki do paznokci