Odżywki do paznokci

Semilac Protect & Care, Wegańska odżywka do paznokci

Nasi użytkownicy zostawili 132 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 2 sierpnia 2024 o 11:05
    Nic specjalnego
    Odżywka zapakowana w matową buteleczkę z precyzyjnym pędzelkiem. Ma odcień ciepłego beżu. Po jednej warstwie kolor ten nie jest zauważalny - jest przezroczysty. Jednak po dwóch warstwach jest mocno widoczny. Przy mojej karnacji, niestety, wygląda to niezbyt estetycznie. Bardzo szybko wysycha. Po zastosowaniu tej odżywki kondycja paznokci uległa poprawie. Zauważalna jest mniejsza tendencja do rozdwajania. Jednak nie poprawia odporności na urazy mechaniczne - wielokrotnie zdarzało mi się, że mi się łamały. Podsumowując, działanie odżywki nie jest jakieś oszałamiające. Odpryskiwanie jest zauważalne już po kilku godzinach od aplikacji. Sama odżywka bardzo szybko gęstnieje, przez co później praca z nią nie jest zbyt komfortowa. Wydobycie w takiej sytuacji odpowiedniej ilości jest bardzo problematyczne, bo lakier mocno oblepia pędzelek i nie da się większości produktu zaaplikować. Taki stan rzeczy bardzo negatywnie wpływa na to, jak się prezentuje na paznokciach.
    Zalety:
    • atrakcyjna cena regularna
    • ładne opakowanie z precyzyjnym pędzelkiem
    • bardzo szybko wysycha
    • zmniejsza podatność paznokci na rozdwajanie
    Wady:
    • kolor ciepłego beżu
    • nie zmniejsza podatności paznokci na urazy mechaniczne
    • szybkie odpryskiwanie
    • szybko gęstnieje w butelce
    • szybko się kończy
  • 5 czerwca 2024 o 22:36
    Uratowała mnie w kryzysie paznokciowym
    Po zdjęciu stylizacji żelowej u manikiurzystki, moje paznokcie stały się dosłownie papierem. Były bardzo miękkie, łatwo się rozdwajały. Widząc to, musiałam dać im czas na regenerację. Odżywka zapakowana w kartonik, w którym znajduje się buteleczka o pojemności 7ml. Cena regularna to 19,99zł. Swój egzemplarz kupiłam za niecałe 7zł z uwagi na krótki okres ważności. Ma formę klasycznego lakieru do paznokci. Pędzelek jest precyzyjny - przyjemnie się z nim pracuje. Sama odżywka po aplikacji jednej warstwy jest przezroczysta. Przy nałożeniu drugiej wydobywa się mleczny kolor. U mnie ciepłe odcienie nudziaków wyglądają na paznokciach bardzo żółto, co niezbyt mi się podoba. Pierwsze oznaki odpryskiwania widzę po tak średnio jednym dniu, ale trzeba się mocno przyjrzeć, żeby zobaczyć, gdzie jest ubytek lakieru. Poza tym staram się, aby co drugi dzień odżywkę zmywać i ponownie aplikować, więc nie było to coś, co zniszczyło moje doświadczenie z nią. Jeśli chodzi o samo działanie, to widzę dużą poprawę w kondycji. Są twardsze, zdecydowanie mniej podatne na łamanie. W czasie trwania kuracji odżywką miałam maksymalnie 3 incydenty rozdwojenia się, i to na początku stosowania - dotyczyły one tych samych paznokci. Nie zauważyłam, aby się to ponownie zdarzyło, po tym jak odpowiednio opracowałam je pilnikiem. Także też pomaga na ten problem. Możliwe, że po usuwaniu stylizacji żelowej frezarką, te konkretne paznokcie były bardziej uszkodzone niż pozostałe. Jak macie cienkie, łamliwe paznokcie i chcecie je zregenerować, to uważam, że jest to bardzo dobra odżywka. Mimo że nie jestem fanką tego odcienia, który jest widoczny po dwóch warstwach, to mogłabym zakupić dla samego działania. Polecam!
    Zalety:
    • dobrze regeneruje paznokcie; są twarde, mniej podatne na uszkodzenia
    • niska cena
    • wydajna
    Wady:
    • ma ciepły odcień; na moich paznokciach prezentował się przy dwóch warstwach żółto
    • dostępność stacjonarna
  • 27 lipca 2023 o 7:41
    super produkt
    jedna z najlepszych odżywek do paznokci jakie kiedykolwiek uzywałam. Cena może nie należy do najniższych ale sama odżywka jest warta tej ceny. Opakowanie ładne aplikacja bardzo wygodna. Po regularnym stosowaniu zauważyłam znaczną poprawę struktury paznokci - stały się mocniejsze i zdrowsze. Bardzo często robię paznokcie hybrydowe stąd też moje paznokcie często potrzebują pomocy i regeneracji.
    Zalety:
    • ładne opakowanie, łatwa aplikacja, fajnie regeneruje pznokcie
    Drogeria Super-Pharm
  • 10 marca 2023 o 22:35
    Naturalny, trwały efekt + odżywienie paznokcia
    Choć na co dzień noszę hybrydy to w przerwach między kolejnym pomalowaniem lubię dać paznokciom odpocząć. Używam wtedy odzywek aby nieco je wzmocnić i zregenerować. Ta odżywka jest wegańska, ma klasyczną formę lakieru. Lakier jest mleczny. Przy pierwszej warstwie koloru nie widać, jest bezbarwna, dopiero przy drugiej widać mleczny odcień. Paznokcie wyglądają bardzo naturalnie i ładnie się błyszczą. Podoba mi się w niej, że pozostawia na paznokciach twardą i trwałą powłokę dzięki czemu paznokcie są też wzmocnione. Ich kondycja wraz ze stosowaniem odżywki się poprawia, stają się twardsze i jakby bardziej nawilżone. Produkt jest też bardzo wydajny aczkolwiek kiedy w buteleczce została już resztka to niestety odżywka zgęstniała na tyle, że nie byłam w stanie jej zużyć - można oczywiście dodać odrobinę zmywacza. Ogólnie przyjemny produkt - podoba mi się efekt jaki daje oraz działanie na moje paznokcie.
    Zalety:
    • Naturalny efekt
    • Trwała powłoka
    • Działanie
  • 5 października 2022 o 11:18
    Skuteczna i trwała
    Moje paznokcie przez stosowanie lakierów hybrydowych stały się osłabione i łamliwe. Próbowałam wielu odżywek, ale za każdym razem pojawiał się ten sam problem - odżywka łuszczyła się na paznokciach. Na Protect & Care trafiłam zupełnym przypadkiem na promocji w Rossmanie. Jeśli dobrze pamiętam, zapłaciłam za nią około 12 złotych. Odżywka przy położeniu jednej warstwy jest bezbarwna. Przy dodaniu 1-2 kolejnych robi się lekko mleczna. Nadal wygląda estetycznie. Posiada pędzelek średniej szerokości, dzięki czemu możemy precyzyjnie nakładać produkt w 2-3 ruchach. Do tego to pierwszy produkt, który nie łuszczy mi się z paznokci i nie odpryskuje. Jest bardzo trwały, utrzymuje się na płytce nawet do tygodnia, przy czym dość mocno zwiększa jej odporność na uszkodzenia. Dzięki jej stosowaniu od dawna nie złamałam paznokci. Nie zauważyłam, aby produkt miał jakiś specyficzny zapach. Po stosowaniu jej przez 3 tygodnie bez przerwy zauważyłam, że paznokcie były mocniejsze, szybciej rosły. Udało mi się je w końcu zapuścić do ładnej długości. Do tego płytka wygładziła się.
    Zalety:
    • zwiększenie odporności płytki paznokcia na uszkodzenia
    • ładnie wygląda na płytce
    Wady:
    • chyba brak