Odżywki do paznokci

Eveline Cosmetics Nails Therapy Professional, SOS Odżywka wzmacniająca z wapniem i kolagenem (nowa wersja)

Bodyland.pl
Eveline KOL Odżyw do paz NAIL TH SOS
Eveline Odżywka SOS dla Kruchych i Łamliwych Paznokci
Eveline Nail Therapy Odżywka do paznokci S.O.S. 12 ml
Eveline
Sos odżywka wzmacniająca z wapniem i kolagenem

Nasi użytkownicy zostawili 249 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 11 maja 2025 o 4:35
    Nie zauważyłam efektów
    Kupiłam tę odżywkę bo moje paznokcie znienacka zaczęły się łamać i rozdwajać. Aplikacja jest bezproblemowa, produkt całkiem ładnie wygląda na paznokciach, szybko się ściera ale to odżywka nie lakier i wiadomo, że trzeba częściej powtarzać aplikację. Używałam tego produktu przez miesiąc, nie zauważyłam żadnych efektów pielęgnacyjnych - ot, delikatny, bezbarwny lakier, nic poza tym. Na duży minus trwałość a raczej jej brak - teoretycznie PAO to 12 miesięcy, tymczasem kiedy po trzech miesiącach od otwarcia chciałam sobie zaaplikować odżywkę w celach czysto estetycznych okazało się, że konsystencja zmieniła się w mega gęsty, prawie skamieniały żel nienadający się do użytku.
    Zalety:
    • Ładny lakier bezbarwny
    Wady:
    • Nie zauważyłam efektów obiecanych przez producenta
  • 27 kwietnia 2025 o 17:08
    Całkiem dobra odżywka do paznokci
    SOS Odżywka wzmacniająca z wapniem i kolagenem od marki Eveline Cosmetics kupiłam w jednej z drogerii internetowych na całkiem fajnej promce (za około 13 zł). Odżywkę do paznokci marki Eveline SOS kupiłam głównie z uwagi na ostatnie pogorszenie kondycji moich paznokci. Zauważyłam, że zaczęły się łamać i rozdwajać, co odbiło się na mocno na ich wyglądzie i estetyce, dlatego też postanowiłam wypróbować produkt od marki Eveline, pokładając w nim duże nadzieje. Po aplikacji odżywki paznokcie zyskują widoczny połysk, który jest zauważalny już po pierwszym użyciu. Po okresie stosowania ostatnich kilku miesięcy zauważyłam również, że są one znacznie odżywione oraz wykazują większą elastyczność. Odżywka co ważne ma przezroczystą konsystencję, chociaż jej opakowanie posiada lekko różowy odcień. Nie widać jednak tego różowego zabarwienia na płytce paznokci już po pomalowaniu ich odżywką. Produkt zdecydowanie utwardza płytkę paznokcia oraz pomaga tym samym zwiększyć odporność paznokci na pękanie. Są one po prostu takie bardziej wzmocnione, to na pewno można odczuć. Samo zastosowanie odżywki jest wygodne, szybko wysycha, pozostawiając ładny połysk, a po dłuższym stosowaniu zauważyłam wyraźne wzmocnienie paznokci – stały się one mniej podatne na pękanie oraz rozdwajanie. Aktywne składniki obecne w odżywce od Eveline Cosmetics SOS w tym kolagen wykazują właściwości regeneracyjne, co przyczynia się do odbudowy struktury paznokci. Dodatek wapnia w formule też ma za zadanie skutecznie wzmacniać płytkę co sprawia, że staje się ona bardziej odporna na uszkodzenia i faktycznie ma to miejsce, zatem nie są to tylko puste obietnice od producenta. Na początku stosowałam odżywkę przez dwa dni z rzędu, a później zgodnie z zaleceniami producenta zmywałam ją trzeciego dnia i ponownie aplikowałam i tak przez 2 tygodnie. Później jakiś czas przerwy od kuracji, który jest zalecany przez producenta i następnie znowu powrót do stosowania odżywki. Stosowałam się mocno do instrukcji stosowania, bo bardzo mi zależało na efekcie wzmocnienia moich paznokci. Z pewnością mogę stwierdzić, że regularne stosowanie przynosi pozytywne rezultaty w przypadku paznokci skłonnych do rozdwajania. Moje paznokcie po kilku tygodniach stały się mniej łamliwe i zyskały zdrowy, błyszczący wygląd. Płytka paznokcia jest bardziej lśniąca oraz zregenerowana. Niemniej jednak, nie osiągnęłam jeszcze efektu „wow” i wiem, że jeszcze trochę pracy przede mną. Paznokcie są jednak twardsze, co mnie cieszy. Konsystencja odżywki jest lekka, szybko się wchłania i nie pozostawia nieprzyjemnego uczucia tłustości, a dodatkowo nabłyszcza paznokcie. Jednakże, istotnym minusem tego produktu jest jego słaba wydajność. W związku z tym, że konieczne jest regularne codzienne aplikowanie odżywki, bardzo dużo go zużywamy, co stanowi główną wadę tego produktu. Musimy też przez tą formułę poświęcić trochę czasu codziennie na ponowne aplikowanie odżywki. Poza tym, nie mam większych zastrzeżeń, aczkolwiek ta wada sprawia, że odżywka ta nie jest moim faworytem w tej kategorii, i z pewnością będę kontynuować poszukiwania swojego ulubieńca wśród odżywek do paznokci ;).
    Zalety:
    • Przy regularnej aplikacji paznokcie stają się mniej łamliwe
    • Płytka paznokci jest twardsza i wzmocniona
    • Odżywka pozostawia ładny połysk po aplikacji
    • Paznokcie zyskują ładny, zdrowy wygląd
    • Niska cena
    • Dostępność
    Wady:
    • Słaba wydajność produktu
    ankaas
    6 marca 2025 o 20:30
    Bardzo dobra odżywka!
    Fajna opcja, jeśli masz słabe, rozdwajające się paznokcie i potrzebujesz czegoś wzmacniającego. Po kilku aplikacjach paznokcie rzeczywiście wydają się twardsze i mniej łamliwe. Dobrze sprawdza się też jako baza pod lakier – wygładza płytkę i przedłuża trwałość manicure. Formuła jest delikatniejsza niż w klasycznej 8w1, więc nie powoduje pieczenia ani podrażnień. Dla mnie to duży plus, bo mam dość wrażliwe paznokcie. Trzeba być systematycznym, ale przy regularnym stosowaniu daje naprawdę ładny efekt zdrowych paznokci.
    aska68
    9 lutego 2025 o 15:30
    Moje ostatnie odkrycie
    Kupiłam odżywkę, ponieważ zawsze podchodzę do stoiska EVELINE COSMETICS i właśnie tam zauważyłam nowość ,, SOS dla kruchych i łamliwych paznokci''. Właśnie takie mam po hybrydzie , dlatego postanowiłam spróbować . Nakładam kilka warstw, żeby uzyskać piękny odcień. Próbowałam jedną warstwę ,ale w przypadku moich zniszczonych paznokcie to się nie sprawdza. odżywka jest dość trwała i efekt utrzymuje się kilka dni. Wydaję m się ,że paznokcie są mocniejsze, przynajmniej nie rozdwajają się i są odporniejsze na uszkodzenia.
    Zalety:
    • wzmacnia paznokcie po hybrydzie
    • piękny i naturalny odcień
    • skład
  • 22 grudnia 2024 o 23:49
    Pozytywne zaskoczenie
    Odżywka do paznokci ma fajny precyzyjny pędzelek ktory latwo sie ndklada . Szybko zasycha , nie ma nie przyjemnego zapachu. Super wydajna . Jakość pierwsza klasa. Eveline ma bardzo dobre kosmetyki wiec jestem zadowolona tak samo cenowo. Moje ulubione ❤