Woski do brwi

Bell Love In The City, Brow Wax Wosk do stylizacji brwi

• 24 lutego 2024 o 23:19
    Są lepsze
    Używałam już wielu mydełek, więc jestem dość wybredna. To nie zrobiło na mnie jakiegoś większego wrażenia. Niestety delikatnie bieli brwi, po nałożeniu zostawiając na nich nalot. Sama konsystencja masełka jest moim zdaniem na plus, bo łatwo się je nakłada. Opakowanie jest dość małe, ale samo mydełko jest wydajne. Mimo wszystko nie kupię go ponownie.
    Zalety:
    Wady:
    • bieli brwi
    • słaba trwałość
  • 29 lipca 2023 o 22:13
    Niewypał.
    Wosk: + zamknięty jest w małym plastikowym opakowaniu, + nie posiada zapachu, - jest twardy jak kamień i na sucho nie da się go nabrać na szczoteczkę, - producent z tyłu dał słabo zauważalną podpowiedź w języku angielskim, aby go aktywować wodą, jeśli to konieczne, - nawet po zmoczeniu wodą dość ciężko nabiera się na szczoteczkę, - da się nim ładnie wyczesać i ułożyć brwi, jednak jest to krótkotrwały efekt, ponieważ produkt nie zastyga i włoski ciągle są plastyczne, - trzeba uważać, aby nie nałożyć go w zbyt dużej ilości, bo tworzy biały nalot i grudki, - zostawia włoski świecące i lepkie, - ciągle go czuć na brwiach, + kosztował 10,99. * Podsumowując: dla mnie to kompletny niewypał i żałuję, że zakupiłam ten produkt. Myślałam, że będzie hit, a jest kit.
  • 15 października 2022 o 18:32
    Lubię limitowane kolekcje i kosmetyki od Bell, ale niestety nie ten produkt.
    Ten produkt był istną nowością w jednej z kolekcji dedykowanej do sieci Biedronka od marki Bell. Zazwyczaj w tych kolekcjach były błyszczyki, lakiery do paznokci, pudry, czy korektory, a w serii Love In The City pobawiła się ciekawostka - wosk do brwi. Woski, mydełka, oraz inne produkty do brwi biją ogromną popularność. Wcześniej nie używałam wosku do brwi czy mydełka , dlatego zdecydowałam się na ten zakup. Opakowanie nie zachwyca. Jest tanie, nie zbyt ładne i wykonane z niskiego jakości plastiku. Byłam pewna, że będzie to produkt gotowy od razu do użycia. A tu zonk. Z tyłu opakowania pisze, w języku angielskim, że "do aktywowania produktu niezbędna jest woda" C: Dodam, że produkt nie posiada zapachu. Woda nic nie daje. Produkt bez wody i z nią, ciężko się nabiera i aplikuje na włoski. Ciężko, bo ciężko , ale wystylizowanie nim brwi jest możliwe, jednakże nie utrwala on włosków na długo. Produkt nie zastyga a ułożone brwi wracają do pierwotnego stanu. Można też szybko przesadzić z ilością, a to powoduje nie estetyczny "tłusty" i biały nalot oraz grudki. Włosy są nieestetycznie oblepione tym kosmetykiem. Po za nie zbyt ładnym wyglądem, czuć dyskomfort, bo dosłownie brwi się od niego robią ciężkie.
  • 14 marca 2022 o 19:09
    Bubel totalny!
    Nikt nie pytał, nikt nie potrzebował, ale jednak powstał. Wosk do brwi od Bell wylądował w Biedronce i od razu ,,podbił internety". Głównie za sprawą tego, że osoby które go testowały nie doczytały, że jeśli to potrzebne to należy aktywować wosk wodą. No i oczywiście beznadziejna trwałość produktu przyczyniła się do jego ,,złej sławy". Pomimo wielu negatywnych opinii postanowiłam przetestować go na swoich brwiach. Moje brwi są raczej normalne, jedynie przody są toporne na stylizację, ale pozostała część układa się bardzo gładko, nie używam kredek, cieni tylko nakładam brązową hennę i tyle. Pracę z produktem zaczęłam od dokładnego dokładnego rozczesania brwi, następnie delikatnie spsikałam wosk wodą, nałożyłam na szczoteczkę i na brwi. Już po pierwszym użyciu zauważyłam, że pozostają grudki, ale udało mi się je wyczesać. Na początku byłam zadowolona z efektu, ponieważ włoski były ładnie rozczesane, trochę za bardzo były błyszczące, ale było to całkiem naturalne. Później dokończyłam makijaż, patrzę w lusterko a moje brwi..... po prostu oklapły, wróciły do swojego normalnego, naturalnego kształtu, straciły na objętości jaką uzyskałam po rozczesaniu wosku. Myślałam, że to może kwestia pielęgnacji, czy innych kosmetyków, więc próbowałam pracować z nim jeszcze kilka razy, kilka dnia, ale nie... To wina tylko i wyłącznie wosku. Liczyłam, że w końcu trafiłam na coś, co zostanie ze mną na dłużej, ale teraz mam ochotę wywalić produkt do kosza. Omijać szerokim łukiem!!!!
    • łatwo dostępny
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • bardzo krótki czas działania
    • nie radzi sobie z włoskami
    • informacja o aktywowaniu wosku wodą powinna być napisania większymi literami
    • brzydko się wyświeca i zbiera podkład i korektor z okolicy brwi
    • grudkuje się
    • czasami bieli
    • ciężko nabrać wosk na szczoteczkę
  • 25 lutego 2022 o 16:28
    Bardzo fajne mydełko dla początkujących
    Myślę że Bell źle opisało ten produkt, bo nie jest to wosk, a typowe mydełko do użycia z wodą. Ja sama miałam chęć po wysypie mydełek wypróbować taki produkt, i w biedronce nadarzyła się ku temu okazja - małe opakowanie, idealne na to aby spróbować czy taka opcja utrwalania brwi nam odpowiada. Opakowanie jest słodkie i walentynkowe, przezroczyste z różowymi wzorami, otwierane na klik. Moje brwi utrwalam w taki sposób - szczoteczkę do brwi zwilżam, ale niezbyt mocno. Rozcieram szczoteczką wodę na powierzchni, aby zwilżyć produkt i nabrać go, potrzeba do tego wprawy, 2-3 użycia żeby to ogarnąć. I nakładam na brwi ruchem do góry. Nie jest to jakieś super utrwalające mydełko, ale fajnie, delikatnie i nie nachalnie utrwala włoski na długo. Nie ma tu efektu kleju, tylko naturalny efekt. Nie wiem o jakim osadzie pisze ktoś niżej, ale chyba z uwagi na to że użył produkt bez wody. Tutaj odejmuję jedną gwiazdkę Bell za zły opis produktu.
    • Delikatne działanie
    Wady:
    • Nieprawidłowy opis
    • Trzeba chwilę dojść do wprawy