Emulsje, esencje i boostery

Yves Rocher Anti-Age Global, Radiance L'Emulsion Illuminatrice SPF30 Emulsja rozświetlająca

• 14 listopada 2023 o 20:02
    Dla mnie bubel
    Przede wszystkim wbrew zapewnieniom producenta jest to ciężki i tłusty produkt, który tragicznie się roluje na mojej skórze. Próbowałam w różnych układach- czysta skóra, hydrolat itp. oraz przy różnych warunkach - wiosną, latem i późną jesienią i zawsze powstawała tłusta, błyszcząca powłoka i białe grudki. Pomimo, że moja skóra lubi coś cięższego to ta tłusta powłoka zupełnie się nie wchłaniała. Nie dało się na tym zrobić makijażu, bo wszystko się ślizgało i rolowało. Za każdym razem musiałam wytrzeć tę emulsję i nakładać makijaż od nowa. Nawilżenie bliskie zeru - a przecież producent obiecuje nawilżenie, więc tu duże rozczarowanie. Rozświetlenie brak - chyba tylko z powodu białawej warstwy, która zresztą ekspresowo się roluje. Trudno ocenić mi właściwości rozjaśniające i zapobiegające przebarwieniom, bo trzeba produktu używać systematycznie przez dłuższy czas, a ja nie dawałam rady użyć go w ten sposób. Opakowanie szklane, bezproblemowe, z pompką aplikującą rozsądną porcję produktu, który ma formę dość lejącej się, białej emulsji o lekkim zapachu. W pierwszej chwili rzeczywiście robi wrażenie lekkiej, chwilę potem jednak pojawia się oleista tłustość i lekka lepkość. Cena jest absurdalna, zwłaszcza gdy wziąć pod uwagę jak się sprawuje. Ja kupiłam ją z jakąś sporą zniżą, a i tak żałuję wyrzuconych pieniędzy. Po licznych poszukiwaniach i próbach wiem, że trudno jest opracować produkt z SPF 30 o dobrych właściwościach pielęgnacyjnych i umożliwiający w miarę bezproblemowe nakładanie i utrzymywanie się podkładu ale to jest wyjątkowy bubel. Jeden z najgorszych w moim rankingu. Myślę, że może nadał by się do skóry wyjątkowo suchej ale i tego nie jestem pewna. Ogólnie nie polecam.
    Zalety:
    • Tylko opakowanie, niestety. No może jeszcze przyjemny, delikatny zapach.
    Wady:
    • nie nawilża
    • bardzo tłusty
    • tragicznie się roluje
    • nie nadaje się pod makijaż
  • 6 marca 2022 o 16:21
    Jest świetna!
    Emulsja jest zawarta w szklanym opakowaniu z pompką, co z dużą pewnością ułatwia dawkowanie kosmetyku i wizualnie prezentuje się bardzo prestiżowo, elegancko. To duży plus w stosunku do marki Yves Rocher. Formuła emulsji jest płynna i lekko tłusta, przez co bardzo łatwo rozprowadza się na całej twarzy. Szybko się wchłania i nie pozostawia nieprzyjemnej tłustej powłoki przez długi czas. Już przy samej aplikacji emulsji można zauważyć, że faktycznie bardzo naturalnie rozświetla cerę, dzięki czemu wygląda się zdrowiej i promienniej. Dodatkowo również cera staje się miękka i nieskazitelnie gładka w dotyku. Emulsja ta lubi się z podkładami. Często używam jej jako baza pod makijaż. Nie roluje się. Ma bardzo przyjemny, naturalny zapach. Nie jest on intensywny, natomiast wyczuwalny przez długi czas. Działa bardzo dobrze. Jak zapewnia producent, mocno nawilża, delikatnie zagęszcza skórę i odżywia. Efekty działania produktu można dostrzec gołym okiem po kilku dniach stosowania. Jestem bardzo zadowolona, polecam :)
    Zalety:
    • prestiżowy wygląd opakowania
    • flakon z pompką, która ułatwia aplikację
    • efekty stosowania kosmetyku
    • natychmiastowy, piękny efekt zdrowej i promiennej cery
    • zapach kosmetyku
    • lekko tłusta formuła produktu
    Wady:
    • brak wad
    Otrzymałam do testów od marki/producenta