Cienie do powiek

Huda Beauty Chocolate Brown Obsessions Eyeshadow Palette Paleta cieni do powiek

• 24 września 2024 o 8:50
    Paletka brązów
    Markę poznałam podczas zakupu swojej pierwszej paletki huda beauty, zakochałam się w niej, uważam ,że jest to świetna marka i cienie naprawdę robią robotę. Ostatnio zastanawiałam się nad zakupem jakieś paletki brązów, nie musiała być duża, po prostu taka podstawowa. I właśnie ta przykuła moją uwagę więc ją zamówiłam tym bardziej ,że uważam markę za genialną a akurat była na nią promocja. Wizualnie no świetna, od razu widać ,że jest to paletka brązowych cieni, nazwa również do tego nawiązuje. Posiada 9 cieni, 5 matowych, 4 błyski. Błyski bardzo w moim stylu, i przypadły mi do gustu, pięknie się mienią i przyjemnie się je aplikuje , bezproblemowo. Maty również rewelacyjne, odcienie również jak dla mnie są świetne, mam dość ciemną karnację więc do mnie pasują niesamowicie. Cienie świetnie się blendują, nie robią żadnych plam, po prostu praca z nimi to czysta przyjemność. Trwałość jest genialna, moim zdaniem właśnie huda z tego słynie, że te cienie są niemalże nie do zdarcia. Zapłaciłam za nią około 120 zł więc myślę, że jest to cena adekwatna do jakości oraz marki jednak jest to produkt z wyższej półki. Oczywiście zdaję sobie sprawę , ze nie każdej z nas ten produkt przypadnie do gustu, że kolorystyka może nie pasować lub może mieć ktoś inne upodobania, no ale na mnie wywarła super wrażenie. Do makijażu na co dzień, jak i do makijażu wieczorowego. Serdecznie polecam.
    • kolorystyka
    • bezproblemowa aplikacja
    MarrMar
    28 października 2022 o 18:35
    Paletka jak paletka
    Paletkę kupiłam w Sephorze podczas promocji za ok 100 zł. By ją opisać jedyne co mi przychodzi na myśl to - nic specjalnego. Ładne, dobrze wykonane opakowanie, dosyć spore lusterko - przydatne w podróży. Jeśli chodzi o same cienie - jest ich 9 : pięć matów i cztery błyski. Błyski w porządku - miękkie i dobrze się nakładają, dosyć dobrze napigmentowane. Maty- dwa średnie brązy są dobrze napigmentowane, fajnie się z nimi pracuje, dwa jaśniejsze cienie - dla mnie za ciemne, nie nadają się na łuk brwiowy a tym samym nie można paletka wykonać całego makijażu oka. Najciemniejszy cień mógłby być czarny a nie ciemno śliwkowy bo w sumie nie wiadomo co z nim zrobić.. Podsumowując: za dwa dobre brązowe maty nie warto kupować całej paletki ;)
    Zalety:
    • ładne opakowanie, duże lusterko
    • pigmentacja matów
    • nijakość
  • 27 lutego 2022 o 19:45
    Jestem po prostu zawiedziona
    Bardzo polubiłam markę Huda Beauty, dzięki zachwycającej paletce Rose Quartz - bardzo spodobała mi się formuła cieni, jakość, rozcieranie itd., więc zapragnęłam zakupić jeszcze jedną paletkę. Zależało mi na dziennych kolorkach i kompaktowym opakowaniu, po obejrzeniu zdjęć i swatchy w internecie wydawała się wprost idealna, niestety mega się zawiodłam i jest mi tak przykro, że coś podkusiło mnie aby akurat zakupić ten egzemplarz :( Serio. Paleta na zdjęciach wydaje się neutralna, niby niewinne brązy, jasne beże, trochę błysku. Niestety na żywo paleta jest bardzo ciemna, beże okazały się różami. Według mnie to nie jest paletka dla bardzo jasnej karnacji /bladziochów; tylko raczej dla osób z nieco ciemniejszym odcieniem skóry (może ktoś mi zarzucić, że mogłam obejrzeć palete przed zakupem, ale w mojej miejscowości nie ma Sephory i w sumie nawet nie pomyślałam aby sprawdzić jak wygląda na żywo widząc te wszystkie zdjęcia...). Jakby to jedyną wadą były kolorki to jeszcze pół biedy i jakoś bym ją używała, ale to nie jest koniec! Formuła cieni jest mega sucha, są jak kreda. Już w opakowaniu nabierając cień na pędzel się osypują, a aplikując na powiekę to już się robi koszmar. Bez zabezpieczenia wcześniej policzków makijaż popsuty. W paletce Rose Quartz błyski są przepiękne - ładnie błyszczą oraz przyklejają się do suchej powieki. Tutaj z błyskami jest jak z matami - są po prostu suche, nawet na pędzel średnio chcą się nakładać. Ba do suchej powieki się nie przykleją ani aplikowane pędzlem ani palcem. Trzeba nałożyć bazę pod cienie i dopiero błyski z palety. Również nie błyszczą się spektakularnie - jakość porównywalna do paletek czekoladek z Makeup Revolution. Jakbym nie wiedziała jaka to paleta, to bym w życiu nie wpadła na pomysł, że to może być Huda Beauty! Ponadto łatwo zrobić sobie cieniami krzywdę, są na tyle ciemne, że ciężko odratować błąd. Na plus duże lusterko w palecie - dobrej jakości i tylko tyle zalet. Co do trwałości cieni w ciągu dnia to nie mam do czego się przyczepić, nie zauważyłam aby coś mi się odkleiło.
    Zalety:
    • opakowanie - duże lusterko, kompaktowy rozmiar
    Wady:
    • sucha formuła WSZYSTKICH cieni
    • tępe błyski
    • paleta na żywo jest o wiele ciemniejsza niż na zdjęciach w internecie