Lakiery klasyczne

L'Oreal Paris Resist & Shine, French Manicure Liner Biały pisak do frencha

tris
    18 sierpnia 2013 o 15:09
    spełnia swoje zadanie w 100%
    Zawsze zazdrościłam koleżankom, że potrafią sobie zrobić idealnego frencha mi niestety coś takiego zupełnie nie wychodziło. Któregoś dnia usłyszałam, że do frencha są również pisaki..tak więc przewertowałam wizaz i znalazłam ten z loreala chociaż wtedy miał on tylko dwie opinie postanowiłam go kupić, pobiegłam do rossmana cena już nie pamiętam ale chyba 30pare złotych moje paznokcie akurat były po kuracji odżywką i ich długość wystrzeliła w powietrze, co mogę powiedzieć... z tym pisakiem robienie frencha jest dziecinnie proste! Moje paznokcie wręcz wyglądały jak po wyjściu od kosmetyczki :) ten pisak jest poprostu świetny, umożliwia zrobienie zarówno kreski cienkiej jak i grubej w dodatku jaką ma świetną trwałość! z moich paznokci pierwsze odpryski dopiero po 4/5 dniach co jest cudem gdyż każdy inny lakier schodzi te lepsze czwartego dnia, a gorsze juz na drugi dzień.. Niestety miałam pewną chorobę skórną i przez rok w ogóle nie używałam żadnych lakierów do paznokci teraz czekam aż mi się paznokieć zrośnie i wtedy wrócę do frencha :) Używam tego produktu od: 2 lat? Ilość zużytych opakowań: końcówka pierwszego
  • 31 marca 2013 o 10:38
    Niepozorny... a jakże niezbędny ;)
    Od zawsze z zazdrością zerkałam na perfekcyjnie wykonany &quot;frencz&quot; u koleżanek i zachodziłam w głowę jak one to robią... Jako szczeniak odkryłam w końcu istnienie pasków, które nakleja się na paznokieć... Wszystko by było ok gdyby nie fakt, że moje zdolności manualne nie wychodza ponad przeciętną i o ile naklejenie ich na palce lewej dłoni jeszcze jakoś mi wychodziło, o tyle przy prawej ręce ruchy były na tyle niezgrabne, że najczęściej wszystkie paski szły do kosza, a ja ze spuszczoną głową sięgałam po jakiś kolorowy lakier, a nudziaki rzucałam w kąt :pazurki: Na pisak ten natrafiłam na Allegro przy okazji większych zakupów w jednej z internetowych drogerii. Cena nie była wygórowana (9zł), więc pomyślałam... czemu nie... :) <b>PLUSY:</b> - rewelacyjny pisak, którym wreszcie jestem w stanie doprowadzić moje pazurki do stanu używalności, wprawić siebie w samozachwyt i znaleźć się za ich zasługą w centrum paznokciowego zainteresowania :D - otwierając pisak uznałam, że końcówka to zwykła pałka, którą nie uda mi się narysować cienkiej linii; nic bardziej mylnego... wyprofilowano ją na tyle dobrze, że nawet przy krótko przyciętych paznokciach, linia może mieć dowolną grubość, od cieniutkiej kreseczki, po grubą krechę... obietnica producenta o możliwości stworzenia perfekcyjnej linii jest więc w 100% spełniona, - lakier szybko zasycha na paznokciu; aplikuję dwie warstwy... kończąc na piątym palcu, wracam do pierwszego, bo wszystko już zdążyło zaschnąć, - nie pozostawia prześwitów, jedna warstwa dobrze zakrywa płytkę paznokcia, u mnie ponowienie aplikacji wiąże się jedynie z chęcią przedłużenia trwałości lakieru i wzmocnienia bieli ;) - wydajność - lakieru używam dość często na wszystkich pazurkach i nadal zachowuje się tak jak w dniu zakupu :) - nie ma obawy, że lakier w pisaku w cudowny sposób zaschnie, w opakowaniu śmiga metalowa kulka, która go doskonale za nas wymiesza, - lakier utrzymuje się na moich paznokciach 4-5 dni, ściera się stopniowo, nie odpada nieestetycznie płatami, - pisak można z powodzeniem wykorzystać nie tylko do frencuza :) czasem robię nim kropeczki, innym razem paski... wzór zebry... tu ogranicza nas tylko nasza własna fantazja ;) Wad nie dostrzegam, może tylko dostępność, bo nie spotkałam go w żadnej z drogerii, w których zawitałam... :) Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 4 maja 2011 o 7:35
    Fantastyczny, trwały i łatwy w użyciu
    Genialny! jestem bardzo zadowolona z zakupu, dzięki temu pisakowi mam śliczne paznokcie :)). Nie muszę poświęcać zbyt wiele czasu na zrobienie sobie ładnego francha. Schnie bardzo szybciutko.
  • 16 lutego 2011 o 8:44
    Rewelacja
    Mimo ceny zdecydowałam się go kupić, gdyż nigdy nie noszę frencha ze względu na to, że nie mam cierpliwości by paćkać się w lakierze, szczególnie malując lewą ręką :/ Okazał się dla mnie totalną rewelacją, choć miałam małe problemy nad wyrobieniem dość prostej linii ;P to liner jest idealny, wysycha w nie całą minutę, nawet jeśli na początku biała końcówka nie wydaje się być idealnie nałożona, to przy pokryciu lakierem do frencha wygląda ślicznie i profesjonalnie. Pomalowałam paznokcie 4-5 dni temu i nadal mi się trzymają co jest sukcesem gdyż french lubi się ścierać, a tutaj trzyma się bez zarzutu, nie odpryskuje, nie ściera się... dopiero dziś powoli zaczyna schodzić, ale po 5 dniach to chyba i tak nic dziwnego!!!! Z łatwością zmieści się w torebce i w każdej chwili można domalować białą końcówkę w kilka sekund! Kosmetyczna BOMBA! POLECAM. Używam tego produktu od: kilku dni Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1-szego
    marti88
    8 października 2010 o 16:59
    Cudo! Niezbędny:)
    Ten pisak to jest coś cudownego. Można zrobić franch manicure doslownie w 5 minut. Bez pasków, bez babrania sie w lakierze. Produkt naprawde udany i godny zainteresowania. Trudno powiedzieć jak z wydajnością ale za te cene i jakość i tak warto:) Każda kobieta Powinna go mieć:) POLECAM! Zdecydowanie KWC Używam tego produktu od: 3 tygodni Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1

Zobacz także inne Lakiery klasyczne