Serum do twarzy

Bielenda Beauty CEO, Serum nawilżające `Drink Me Up`

HOBB
Bielenda Drink me up - serum nawilżające

• 15 marca 2025 o 8:18
    wygładza i nawilża coś jak photoshop w realu
    To serum to jest taki napój izotoniczny, tylko że dla skóry. Jak zobaczyłam nazwę, to od razu miałam skojarzenia z czymś ultranawilżającym – i faktycznie, robi robotę. Konsystencja jest lekka, wodnisto-żelowa, więc nie ma mowy o żadnym tłustym filmie czy zapychaniu porów. Wchłania się błyskawicznie, co dla mnie jest ogromnym plusem, bo nienawidzę czekać, aż kosmetyk się łaskawie wchłonie, zanim nałożę krem. Zapach? Przyjemny, lekko owocowy, ale nie drażniący, co jest super, bo nie lubię, jak coś mi się cały dzień „kłóci” z perfumami. No i najważniejsze – działanie. Skóra po użyciu jest od razu miękka i wygładzona, czuć takie przyjemne ukojenie, jakby faktycznie dostała solidną dawkę nawodnienia. Sprawdza się zarówno solo, jak i pod makijaż – nie roluje się, nie warzy, więc świetnie dogaduje się z innymi kosmetykami. Mam cerę, która lubi się buntować, jeśli coś jej nie pasuje, ale tutaj zero podrażnień, żadnych niespodzianek. Opakowanie? Szklana buteleczka z pipetą, więc można precyzyjnie dozować produkt, a do tego wygląda elegancko na półce. Jeśli ktoś szuka lekkiego, a jednocześnie skutecznego serum nawilżającego, które nie zrobi z twarzy tłustej warstwy, to to jest bardzo dobry wybór.
  • 3 marca 2025 o 16:34
    W zupełności mi wystarcza
    Dostałam ten produkt w prezencie już jakiś czas temu ale poczekałam sobie z jego otwarciem. Stało sobie grzecznie czekając aż zapragnę sięgnąć w pielęgnacji dziennej po coś typowo nawilżającego. No i w końcu postanowiłam się za niego zabrać- jak wiadomo nawilżenie to podstawa niezależnie od rodzaju cery. I dla mojej cery jest to produkt w zupełności wystarczający ale też uważam, że posiadaczki cer suchych bądź takich ze skłonnością do przesuszeń mogą nie być z niego aż tak zadowolone. Serum jest bardzo ładnie opakowane. To szklana buteleczka z miła dla oka szatą graficzną zaopatrzona w bardzo dobrze działającą pipetę- wszystko tu jest ok i nie ma się więcej nad czym za bardzo rozwodzić bo jeśli opakowanie wizualnie mi odpowiada i wygodnie się z niego korzysta to nie czuję potrzeby by pisać na ten temat coś więcej. Serum ma postać bezbarwnego bardzo lekkiego żelu. Jest w miarę wydajne chociaż wiadomo- takie leciutkie produkty to nigdy nie służą nam przez tyle czasu co klasyczne kremy w słoiczkach ale tutaj o ile dobrze pamiętam z 6 do 7 tygodni zdążyłam się nim pocieszyć. Zapach jest bardzo ulotny- leciutko słodki ale trudny do zdefiniowania ponieważ wietrzeje wręcz błyskawicznie i zanim człowiek zdąży go w ogóle zarejestrować próbować z czymś skojarzyć to jego już nie czuć. Rozprowadza się bez żadnego problemu- nie roluje się i nie grudkuje. Nie jest to produkt oblepiający. Chwilkę od nałożenia co prawda leciutko się klei ale nie jest to jakieś uciążliwe. Jak już pisałam wcześniej stosowałam go w pielęgnacji dziennej. Solo ponieważ nie czułam już dodatkowej potrzeby by używać jeszcze jakiegoś kremu. Nie było problemu z tym bo na twarz pokrytą tym serum i bazą pod makijaż zaaplikować podkład- nie skracał trwałości makijażu i nie miał też żadnego wpływu na odcień podkładu. Jeśli chodzi o działanie to na nawilżenie jakie ja otrzymywałam absolutnie nie narzekam. Moja mieszana cera która nigdy nie była przesuszona dostała akurat taką dawkę nawilżenia jakiej potrzebowała. Dodatkowo delikatnie zmiękcza skórę i odrobinkę ją wygładza ale to jest efekt który ja odczułam dopiero przy dłuższym stosowaniu produktu. Oczekiwałam tylko obiecanego nawilżenia a skoro je dostałam to nie mam na co narzekać. Jeśli nie macie skłonności do przesuszeń i poszukujecie serum o lekkiej formule które da optymalny- taki dzienny poziom nawilżenia to jak najbardziej można się na niego skusić. Fajnie było go poznać.
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • bardzo ładne opakowanie
    • świetnie działająca pipeta
    • nawet ok pod względem wydajności
    • szybko się wchłania
    • dał mi optymalny poziom nawilżenia
    • lekko wygładza i zmiękcza skórę
    Wady:
    • zapach wietrzeje błyskawicznie
    • dla skór suchych i ze skłonnościami do przesuszeń może być za słaby
  • 22 stycznia 2025 o 9:36
    Spodziewałam się więcej
    Dostałam to serum w nagrodę za zostanie Recenzentką Miesiąca. Trzymałam je specjalnie na sezon grzewczy. Mam mieszaną cerę, ale bardzo skłonną do wysuszeń, nawet w strefie T. Najgorzej jest zimą - czuję wtedy aż bolesne ściągnięcie skóry. Wówczas porządne nawilżanie i odżywienie jest konieczne. Ten kosmetyk wiele obiecywał, więc ja wiele obiecywałam sobie po nim. Zawiera on wodę kokosową, więc byłoby intuicyjnym rozwiązaniem nadać mu kokosowy zapach, szczególnie, że nawet wygląd buteleczki do tego nawiązuje i sam produkt wygląda jak kokosowa woda, niestety zapachu brak. Specyfik troszkę się klei, ale w miarę szybko się wchłania. Mimo dość rzadkiej konsystencji nie ścieka z palców podczas aplikacji, pipeta precyzyjnie dozuje ilość. Nie roluje się pod makijażem, ale idealne bazą nie jest, miałam lepsze. Niestety to zapobieganie ucieczce wody z naskórka i nawilżanie nie wychodzi mu tak dobrze. Mam suche skórki, widoczne jak nałoży się puder i po tym preparacie wciąż są, mimo, że oczywiście CEO używam pod krem, więc aż 2 produkty nawilżają i odżywiają, ale wszystko to za słabo. Na jego obronę napiszę, że wiosną czy jesienią może spisałby się lepiej, bo zima to wymagająca pora roku dla mojej skóry, ale celowo trzymałam Drink Me Up na trudniejszy czas, ale nie dał rady.
  • 13 listopada 2024 o 21:23
    Kosmetyki od marki Bielenda od bardzo długiego czasu robią na mnie niesamowicie pozytywne wrażenie. Uwielbiam je testować i bardzo się cieszę za każdym razem, kiedy producent ten wypuszcza na rynek kolejną, nową serię. Dodatkowo jestem wielką fanką stosowania wszelkiego rodzaju serum do pielęgnacji buzi. Uważam, że tego typu kosmetyk doskonale wzmacnia całą naszą pielęgnację i pozwala na osiągnięcie wymarzonego efektu. Z racji tego, iż jestem posiadaczką cery suchej, wrażliwej oraz reaktywnej, najczęściej wybieram dla siebie propozycje nawilżające. Tak samo było w przypadku recenzowanego serum z serii Drink Me Up, które zakupiłam na stronie jednej z drogerii internetowych. Kosmetyk zamknięty został w opakowaniu w formie wykonanej z przeźroczystego szkła buteleczki o pojemności trzydziestu mililitrów. Na opakowaniu umieszczono etykietkę o białej barwie z motywem odcienia niebieskiego i różowego. Znajdziemy na niej wszelkie, najważniejsze informacje na temat produktu, takie jak jego nazwa, logo producenta, skład, zalecany sposób użytku czy najważniejsze właściwości. Cena regularna wynosi około dwudziestu siedmiu złotych. W rolę aplikatora wciela się działająca bez zarzutu szklana pipetka. Produkt posiada bardzo lekką, wodnistą konsystencję. Nie posiada praktycznie żadnego zapachu. Wchłania się bardzo szybko i nie pozostawia klejącej się warstwy. Daje naprawdę intensywne działanie nawilżające. Sprawia, że skóra jest bardziej sprężysta oraz pełna zdrowego blasku. Dodatkowo zwiększa regenerację oraz odżywienie. Nadaje się do stosowania pod makijaż. Serum od marki Bielenda zrobiło na mnie naprawdę ogromne wrażenie. Zdecydowanie przeznaczone jest do stosowania w przypadku skóry nawet bardzo suchej oraz wrażliwej. Dodatkowo jest dość wydajne i naprawdę przyjemne w stosowaniu. Zdecydowanie polecam.
    Zalety:
    • Regeneruje
    • Odżywia
    Wady:
  • 11 listopada 2024 o 3:52
    Komfortowe serum do codziennej pielęgnacji
    Serum jak większość tego typu produktów ma pojemność 30 ml. Szklane opakowanie z pipetą i miłą dla oka szatą graficzną. Serum jest cudownie przezroczyste! Uwielbiam przeźroczyste produkty, więc dla mnie to duża zaleta. Zapach jest delikatny, czuć że jest to serum hialuronowe. Wydajność na twarzy i szyję to około 3 miesiące (używam produktu 2x dziennie). Produkt dość przyzwoicie nawilża skórę, pozostawia lekkie uczucie ściągnięcia i delikatnie się lepi. Wchłania się w ciągu minuty. Jest dostępne wyłącznie w drogerii Natura i pewnie na stronach typu Allegro - to duża wada. Serum jest także tanie. Ze względu na trudną dostępność raczej już go nie kupię, ale jeśli macie możliwość to polecam przetestować.