Żele pod prysznic

Palmolive Smoothies, Kremowy żel pod prysznic `Egzotyczny arbuz`

• 8 września 2024 o 21:34
    Piękny zapach - kremowa konsystencja! Super kosmetyk
    Piękny zapach arbuza zniewala przez całą kąpiel i po niej. Fajna, gęsta, kremowa formuła kosmetyku bardzo dobrze się pieni, dobrze nawilża ciało, pielęgnuje, dobrze myje. Zapach zostaje na skórze po kąpieli. Kosmetyk jest wydajny. Duża butelka, duża pojemność. Można kupić w dobrej cenie. Kremowy żel pod prysznic nie podrażnia skóry.
    Zalety:
    • wydajny
    • duża pojemność
    • kremowy
    • pięknie pachnie
    shewild
    12 sierpnia 2024 o 15:19
    Rozczarowujący zapach, a tak to żel jak każdy inny
    Ech, napaliłam się na tego arbuza, a tu takie rozczarowanie. Jeśli ktoś czasem czyta moje recenzje to pewnie zauważył, że kosmetyki o zapachu arbuza są moim częstym wyborem. Palmolive sporo mi naobiecywało, a wyszło... mocno przeciętnie. Szkoda, że producent nie oferuje mniejszych butelek na wypróbowanie, bo tak, to trochę męczyłam się z zużyciem całego opakowania. To nie jest arbuz, jakiego szukam w kosmetykach. No właśnie, zapach to czynnik mocno subiektywny, ale dla mnie ten żel nie przypomina prawdziwego, soczystego i mocno orzeźwiającego zapachu arbuza. Za pierwszym czy drugim użyciem jeszcze jest ok, ale im później, tym coraz sztuczniejszy staje się ten zapach. Nie jest najgorszy, miałam naprawdę gorsze odwzorowania arbuzowego zapachu, ale jest taki mehhh... Syntetyczny, bardziej jak arbuzowy, kolorowy napój w kartonie lub guma balonowa. O tyle dobrze, że zapach nie utrzymuje się na ciele, a tak to te kilka minut pod prysznicem nawet mi tak bardzo nie przeszkadzało. Druga rzecz to konsystencja. Spodziewałam się fajnego, w miarę gęstego żelu o kremowej formule. Skusiła mnie wzmianka o zawartości mleczka nawilżającego i tak właśnie moja wyobraźnia stworzyła sobie obraz tego żelu w głowie. Żel jest natomiast rzadki i wodnisty. Owszem - ma białą, nieprzejrzystą postać, ale konsystencja przypomina bardziej rozwodnione mleczko, a nie kremowy żel o jakim marzyłam. Przez tę rzadkość łatwo ucieka z dłoni i ciała, co sprawia, że żel jest mało wydajny pomimo dużego opakowania. No właśnie, opakowanie. To duża plastikowa butla z zamknięciem na klik. Spore rozmiary, ale wygodnie się i otwiera, i łatwo butelką manewrować pod prysznicem. Natomiast wspomniana wcześniej wodnista postać żelu sprawia, że ciężko mi było nalewać odpowiednią porcję żelu, musiałam się tego nauczyć. Na początku delikatnie przechylałam, a tu znienacka wydobywał się spory chlust i zjeżdżał po dłoni z prędkością światła. Jakoś tak wydaje mi się, że formuła żelu i opakowanie zupełnie do siebie nie pasują. Żel pieni się całkiem dobrze. Na początku niewiele, ale im bardziej masujemy ciało, tym większa pianka się pojawia. Co do działania to w sumie jest w porządku - dobrze myje, odświeża, nie przesusza skóry. Po umyciu czuję się świeżo i przyjemnie, skóra jest gładka w dotyku. No ale gdzie to moje "nawilżające mleczko"?! Nie czuję w tym żelu żadnej różnicy względem innych drogeryjnych żeli - ot, przyzwoicie myje, pachnie, pieni się, tyle. Taki trochę żel jakich wiele: do zużycia i zapomnienia. Nie mogę powiedzieć, żeby to był bardzo słaby produkt, no bo nie jest, ale jest totalnie zwykły i niczym nie przyciąga. Nie liczyłam na niesamowite właściwości, ale właśnie na super zapach i kremową, otulającą konsystencję. I właśnie tych dwóch rzeczy niestety nie dostałam. Można spróbować, ale jak dla mnie to... nie trzeba :) Przeciętny żel, który myje, nie wysusza, jest tani i duży, ale na tym kończą się jak dla mnie jego zalety. Czuję rozczarowanie, bo miał to być dla mnie wakacyjny żel dodający energii, a wyszło tak sobie.
    Drogeria Super-Pharm
  • 7 lipca 2024 o 12:12
    Arbuzowe szaleństwo!
    W wakacje sięgam po żele, które orzeźwiają po upalnym dniu. Kremowy żel pod prysznic `Egzotyczny arbuz` sprawia, że prysznic jest jeszcze przyjemniejszy. Kremowa konsystencja nawilża ciało, a zapach rozpieszcza zmysły. Jestem zakochana w tym żelu, świetnie się sprawdza na co dzień. Biorę go do torby na wakacje. Lubię czuć ten żel na sobie. Jego zapach zostaje ze mną na długo. Przyjemna cena, łatwo dostępny w drogeriach czy marketach. Polecam bardzo, szczególnie fanom owocowych żeli pod prysznic. ;)
    Zalety:
    • orzeźwiający zapach
    • kremowa konsystencja
  • 7 kwietnia 2024 o 13:32
    Uwielbiam żele z tej firmy, a ten zapach arbuza jest rewelacyjny
    Palmolive ma bardzo dobre żele, stosuje je od lat i jestem z nich zadowolona. Często do nich powracam. Zazwyczaj wybierałam zapach oliwki, ale jak zobaczyłam tego arbuza na opakowaniu to musiałam go spróbować. Opakowanie Dla tych żeli jest podobne. Ma pojemności 500 ml, jest białe z zielonymi zamknięciem typu klik. Na nim etykieta, na której znajdziemy nazwę firmy I produktu oraz grafikę przedstawiającą owoc arbuza. On z kolei wygląda soczyście i zachęca do zakupu. Opakowanie podłużne, dobrze stoi, nie przewraca się łazience. Jest wykonany z masywnego plastiku, to też i nie psuje się, nawet po upadku na podłogę. Konsystencja Fantastyczna...nieco gęsta, ale lejącą. Ma kremową formułę. Tuż po otwarciu, czuć ten soczysty, świeży zapach arbuza. Zapach dość realistyczny, jakbym właśnie przekroiła arbuza, mnie ten aromat uwiódl. Żel został stworzony z 95% składników pochodzenia naturalnego. Skład w zasadzie nie jest zły. Działanie Lubie go za właściwości nawilżające. Przeważnie żele zapachowe bardzo przesuszają moją skórę. A ten nie dość, że ładnie pachnie, to i dobrze nawilża. Podczas kąpieli ładnie się pieni, można go stosować również jako płyn do kąpieli, tworzy gęsta pianę. Skóra po umyciu jest nawilżona I miękka. Żel oczyszcza I myje, przy tym pobudza zmysły swym zapachem. Na mojej skórze się sprawdza. Najważniejsze dla mnie, aby Żel nawilżał, bo moja skóra jest bardzo sucha. On to robi, nie robi jej krzywdy, skóra jest wygładzona I nawilżona. A ten zapach ulatnia się podczas kąpieli, zostaje też tuż po niej na skórze.
    Zalety:
    • Ma piękny zapach arbuza
    • kremowa formuła
    • nawilża
    • oczyszcza I myje
    • zapach zostaje na skórze nawet po kapieli
    • duża pojemność, jest wydajny
    • nie podrażnia, zapach nie zapycha
    Wady:
  • 1 kwietnia 2024 o 7:44
    Bardzo lubię zapach i konsystencje
    Żel pod prysznic od Palmolive o zapachu arbuza znam od ponad roku i stale do niego wracam. Bardzo lubię ten żel ze względu konsystencje (nie jest wodnisty), zapach - mocno orzeźwiający, letni, długotrwały na skórze. Produkt pięknie się pieni, jest jedwabisty na skórze. Ciało po zastosowaniu tego żelu jest gładkie i nawilzone. Szkoda, że opakowanie nie ma pompki, bo takie żele wolę używać, ale ten i tak jest cudowny i jestem w stanie wybaczyć mu taką formę aplikacji :)